Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
16-01-2014 - Prototypisch
De Tunnel. Om een tunnelvisie van te krijgen zoals CWS het mooi verwoorde. Want je hebt van voor naar achter gezien, een gat in de voetenbak met een knik erin, wat draaiende delen van verschillende diameters, wat uitstekende delen van de transferbox en een bewegend deel, de in- en uitschakel hendel. Dat moet afgedekt worden. Dan loopt er een as door de auto die ook afgedekt moet worden en een middendeel waar een tussenlager zit met ook weer een andere diameter en eigenlijk geen ruimte ivm de stoelen. Die loopt dan weer verder naar achteren waar weer een as loopt van een kleiner diameter dan het tussenlager die weer aan moet sluiten op de tunnel in de koets die ook weer een andere diameter heeft. Voor diegene die het nog volgen; petje af!

Al met al geen sinecure om dit even uit 1 stuk blik te hakken en te zagen. Dat kunnen wij niet. Maar waar begin je? nou dan maar met een tube te maken op het achterste deel, een tube op het voorste deel en dan maar zien hoe je de gaten dicht en hoe je het tussenlager af gaat dekken. Met neme wat rest delen (geen afval stukjes, want ze liggen niet in de prullenbak, dus noemen we het restdelen : ) En plakt en bakt wat aan elkaar en zo langzaam aan vormt zich een tunnel die past en afsluit. Het prototype is geboren. Voor de oplettende beeldbuiskijker, ja er moet nog een gat, luik of deurtje in om ook bij de voorste smeernippel te komen van de as.

Je bent een hele dag bezig met alleen puzzelen, meten, buigen, zagen, knippen, lassen en tekenen om iets te creeren wat er niet is, maar er wel moet komen. In deze willie-wortel-tijd-verdrijf-bestedingen gaat veel tijd zitten. Morgen maar weer eens verder met de tunnel. Of we maken het prototype af, en gebruiken die, of we maken een hele nieuwe. Daar moet ik maar eens een nachtje over slapen. ZZzz ZZ zzz

Praat mee in de 2cvTravel groep op: https://www.facebook.com/groups/2cvtravel/
To be continued.... 

 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact