Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
13-01-2014 - Soms zit het mee
En soms kan je helemaal niet zitten, op een stoel. De stoelen is nogal een feestje om te monteren. De bumper en de koplampsteun daar en tegen was redelijk snel gepiept met de juiste M8 bouten op lengte. Wel uitzoeken hoe je met welke schroeven, moeren en bouten, maar vooral welke ringen, een oude smalle koplapsteun op een barbour vast krijgt en dan ook nog de motorkap open, zonder uitstekende delen. Appeltje eitje en ook even een verwarmingsknopje op de motorkapsluiting gemaakt met wat extra draad. ideaal.

En toen de stoelen. Het zijn leuke stoelen hoor, maar wat een mooi gevecht tussen Citroen en Toyota. De breedte hadden we al berekend, ook ivm de tunnel, maar nog niet de de hoogte. En dat is nu net de uitdaging. Neem je de hoogte van een 2cv stoel, zit je te hoog (of anders gezegt; je zakt te weinig weg), zet je hem lager, heb je geen materiaal meer en het zit voor geen meter. En achter moet ie lager dan voor om zo ook extra steun onder je boven benen te hebben. Dat wordt nog even knustelen vanavond.
(Red: Na het avondeten gaan we weer verder.)

Het eten was lekker en met een bak cafeine weer terug naar de eendenwacht. Kom je binnen, lachen de stoelen je toe.
Die maar even negeren en met de 7 gatenzaag 2 gaten maken in de caterbeschermplaat van aluminium. In iedergeval iets wat wel in 1 keer past. En dan, toch maar weer die stoelen. Tis net schuren. Met blokjes hout, U balkjes hebben we eindelijk de hoogte kunnen bepalen. maarja, hoe verder? nou morgen... vanavond niet meer. Althans, toch nog even iets leuks doen. Even iets anders. Passen de voorschermen wel op het chassis en de oude lampensteun? Ze zijn aangepast. Dus je begrijpt het al, schermen van zolder gehaald en erop gezet. Tja, als de schermen erop zitten, dan ook gelijk de driehoekjes. Staat leuk, maar de motorkap dan? En voor je het weet zit de motorkap er ook op. Snel nog even 2 oude reflectors erin en klaar. Klaar? nee, genieten van iets wat je in gedachte had hoe het moet worden en die creatie voor je zien. Wat een machtig gezicht. wat ziet dat er mooi en anders uit. Helemaal goed. (kan het morgen weer uitelkaar....) er wachten immers nog een paar stoelen op mij. Ik zie het wel zitten. Morgen maar weer eens veder...

Praat mee in de 2cvTravel groep op: https://www.facebook.com/groups/2cvtravel/
To be continued.... 

 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact