2003 - 14th International Meeting of 2CV Vinadio
De 14e internationale citroen 2cv en deriviaten meeting in Vinadio Italie. Een wereldmeeting die niet snel vergeten wordt. Een warme meeting. Zeg maar gerust heet met temp boven de 40 graden. Maar ook een meeting waar een nieuw chassis onder de 07 ging. Gebroken op het veld van de meeting in een klein afwaterings greppeltje. De anti-knikplaten die er in Griekenland in zijn gelast, hebben het tot dan toe gehouden. Een meeting waar we zelfs de krant hebben gehaald. Nieuwe mensen hebben leren kennen en met een in elkaar geknutselde gare eend dwars door Monaco hebben gereden tussen de dure luxe wagens. Vinadio werd net niet Finito!
 
 
 
 
 

 
 
 
2003 - 14th International Meeting of 2CV
Lang naar uitgekeken. Een wereldmeeting is altijd leuk toch? zo ook deze., alhoewel.. het een beetje anders gelopen is dan we dachten. Voor de meeting heb ik de 07 aan mijn wensen en eisen aangepast. Vanwege mijn luiheid heb ik mijn bijrijderkuipstoel eruit gehaald en van die plek een fantastisch bed gemaakt. je kan lang uit liggen en het slaapt fantastisch (als de 07 recht staat). Vlak voor vertrek heb ik op de plek van de achterbank een 2e tank gemonteerd maar nog niet aangesloten. Dit wilde ik wel doen, maar al met al koste het iets meer tijd dan gedacht. Dacht van, leuk klusje op de meeting, heb ik ook wat te doen. Vrijdag vol goede moed richting Groningen (Ten Boer) vertrokken om nog wat Privé zaken te regelen en de volgende dag in de middag richting Vinadio te vertrekken. Ik ben samen vertrokken met een acadiane waar een sleurhut achter hing. met een leuke en zeer zuinige snelheid van rond de 80 tot soms wel 100 kilometer per uur reden we richting Vinadio. Alles ging perfect, totdat we in de regen kwamen. Eigenlijk regende het al continu, maar dit was een regen bui, waar echt regen uit kwam. Niet fijn.
 
Frankrijk 886 Duitsland 693 Italie 464
Nederland 445 Engeland 228 Belgie 197
Zwitserland 196 Oostenrijk 145 Slovenie 103
Spanje 85 Finland 77 Portugal 62
Griekenland 46 Zweden 38 Hongarije 37
Tjechie 27 Luxemburg 18 Denemarken 16
Amerika 13 Noorwegen 11 Kroatie 11
Polen 10 Australie 9 Slowakije 4
Macedonie 4 Servie 3 Nieuw Zeeland 2
Bosnie 1 Rusland 1 Latvia 1
Iceland 1 Japan 1    
 
De 15e wereldmeting werd gehouden in 2003 In Italie bij het dorpje Vinadio. Ongeveer 3.835 auto's waren aanwezig en 8.513 personen.

Onze weg door Duitsland richting Zwitserland verliep zonder problemen. Ik heb het wel eens anders mee gemaakt. Maar toen diende Zwitserland zich aan, op weg naar de Grand St. Bernard en de beroemde tunnel http://www.grandsaintbernard.ch  Shit... mijn ruitenwissers kunnen de regen niet meer aan... Shit shit.. nu doen ze het helemaal niet meer... oh ohww! Direct stoppen, te meer omdat ik gewoon niets meer kon zien. Zit er maar één (1) snaar op een 2cv, één, en die was gebroken. na een stop van een minuut of 15 in de stromende regen een reserve snaartje erop gelegd en verder rijden, Met ruitenwissers. Door de tunnel op naar Italië. Één nadeel, aan het einde van de tunnel zagen we wel het licht, maar het was het licht van de koplampen. Ook hier regende het. Sterker nog, het hoosde gewoon. niet fijn om in te rijden maar er was niets aan te doen. Door gaan... we zullen doooor gaan zong het door mijn hoofd heen. De wolken werden steeds donkerder en donkerder terwijl het nog niet eens echt avond was. de bliksem was meer dan aanwezig voor de nodige extra verlichting, en regen... die was er te veel. Mijn wok lag op mijn

 voeteneind het water op te vangen alsmede de doppen van mijn 2 thermosflessen. ik hield het niet meer droog. Het verkeer begon steeds langzamer en langzamer te rijden.. File heet dat, ook in Italië hebben ze het uitgevonden en dat in MIJN vakantie. Hoe durven ze. maar goed.. niets aan te doen. Dan maar een file totdat we om omgewaaide bomen heen moesten laveren en de brandweer hun best deed op hun manier om de (snel)weg weer gangbaar te maken. Overal lagen bladeren, mensen gingen in hun auto schuilen onder viaducten en bij pompstations. Als je moest tanken, moest je maar even wachten totdat ze weer weg waren en klaar met schuilen waren. Bij de pomp (waar maar 1 pomp redelijk normaal functioneerde) ff gepauzeerd en met de verbazing gekeken hoe een Italiaan omgaat met "Chaos"!! Niet !!

We hebben onze weg vervolgd richting Torino op weg naar de ingang van de meeting.

 
Vinadio
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Foto's
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact