Uitrusting
Nederland is bij uitstek een kampeer land. Er zijn vele winkels te vinden waar je je spullen kan kopen. je hebt ruim de keuze uit allerlei soorten tenten, slaapzakken, kleding, kookgerei en accessoires om het kamperen tot een luxe te verheven. Omdat iedere reis, vakantie of uitstapje anders is kunnen we louter en alleen advies en tips geven over wat je eventueel mee kan nemen op je reis. ook hier geld weer, travel light and relaxed.
 
 
 
 

Dons gevulde mat
Zelf-opblazende mat
Isolatiemat
Slaapmatten
We noemen hier specifiek geen luchtbedden. 2cvTravel is van mening dat luchtbedden uitstekend geschikt zijn voor het rond dobberen in een luxueus zwembad met een cocktail in je handen dan om op te slapen. Immers lucht trekt kou aan.
Een slaapmat is een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een kampeerder. De mat zorgt op twee manieren voor slaapcomfort, namelijk zacht liggen en isolatie.

Voor meer isolatie kan je een 'isolatie' mat onder je slaapmat leggen. op deze manier trekt de kou niet door naar boven. isolatiematten zijn er in verschillende soorten, maten en gewichten te verkrijgen voor relatief lage prijzen.

Slaapmatten zijn er in verschillende soorten.
Luchtbedden: (om u er nogmaals van te overtuigen dat dit niet aanbevolen wordt)
Luchtbedden zijn erg comfortabel en worden in veel verschillende varianten gemaakt, 1- 2 persoons, met of zonder kussen en ga zo nog maar even door. Luchtbedden zijn meestal zwaar en hebben daarnaast nog een groot nadeel. Luchtbedden isoleren zeer slecht. Doordat de lucht in het luchtbed rond circuleert wordt de lucht koud en jij dus ook. Bovendien kost het opblazen van een luchtbed veel tijd. een ideeal product voor in een zwembad.

Zelf-opblazende matten:
Zelf-opblazende matten hebben een schuimkern die lucht aanzuigt als je het ventiel opendraait. Erg makkelijk en het schuim zorgt tegelijkertijd voor isolatie. Zelf-opblazende slaapmatten zijn er in veel verschillende afmetingen, dik, dun, lang, kort, smal en breed. Hoe groter de mat, hoe meer comfort je ervan kan verwachten. Ook worden er verschillende soorten schuim gebruikt. Zo hebben de extra lichte matten geperforeerd schuim om gewicht te besparen.

Andere soorten in deze categorie zijn de matten met een (Eenden)dons vulling. Deze hebben soms zelfs een ingebouwde kussen. Het voordeel van deze matten zijn het zeer hoge slaap comfort met een zeer hoog isolatie waarde. Als er zulke voordelen aan zitten zitten er ook fijne nadelen aan namelijk; het gewicht is groter dan een conventionele mat, het in opgerolde toestand pakket is vaak groter maar bovenal de prijs. De zijn aanmerlijk duuder dan de normale mat.
maar bovenal... ze worden verkocht onder de noemer: luchtbed.

Schuimmatten:
 Schuimmatten zijn niet gemaakt voor comfort maar puur voor isolatie. Zeker als we praten over gesloten celschuifmaten of terwijl EVA-matten (ethyleenvinylacetaat). Dit schuim bestaat uit allemaal gesloten belletjes in schuim , wat stilstaande lucht en dus isolatie geeft.

Zelf-opblazende matten hebben veel goede eigenschappen:
De stilstaande lucht in de mat zorgt voor goede isolatie, je kan dit vergelijken met dubbel glas bij een huis.
De matten zijn helemaal vlak zodat hij het meest lijkt op een matras op een gewoon bed, voor extra comfort.
Zelf-opblazende matten zijn er in veel soorten en maten, voor ieder wat wils.
De toplaag van de zelf-opblazende mat heeft een anti-slip laag zodat je niet de hele tent door glijdt.
De zelf-opblazende matten worden standaard geleverd met opberghoes.

Nuttige tips:
Als je een zelf-opblazende mat een lange tijd niet gebruikt zorg er dan voor dat je de mat open en uitgerold bewaard.
Als je langer op een plek blijft kamperen, zorg dan dat je iedere dag je slaapzak, maar ook je slaapmat lucht. Onder de slaapmat kan zich condens ophopen waardoor de mat nat wordt.
Zorg ervoor dat je een reparatiekit of seam seal meeneemt op vakantie. Een zelf-opblazende slaapmat kan ook lek gaan.

 
Reis informatie
- Onderweg
- Paklijst
- Ambassade
- Autovignet
 
Papierwinkel
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Carnets de Passage
- Dieren paspoort
- Gele boekje
- Groene kaart
- Int rijbewijs
- Reisverzekering
- Rijbewijs
 
Uitrusting
- Slaapmatten
- Slaapzakken
- Slaapzak Isolatie
- Slaapzak Dons
- Slaapzak Vezel
- Slaapzak Tijk
 
Tent keuze
- Seizoenen
- Onderhoud
- Materiaalkeuze
- Tent Boogstok
- Tent Katoen
- Tent Nylon
- Tent Noktent
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact