Paklijst
Ik ga op reis en neem mee...  Wanneer je op vakantie gaat, of een reis gaat maken is je uitrusting erg belangrijk. Met deze spullen moet je het doen. In Europa hebben we de luxe om spullen onderweg te kopen als we wat zijn vergeten, maar ga je verder, dan kan dat onderweg kopen wel eens knap lastig worden. Op internet zijn verschillende website's waar je een lijst kan (laten) samenstellen op basis van je vakantiebestemming. Ga je verder weg dan de camping om de hoek, dan wordt het lijstje al gauw een aardige lijst. bagagewagen not included.
Op 2cvTravel geven we een aanzet wat je mee kan nemen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Europa Auto vakantie:
Als je op vakantie gaat met de auto, denk je vaak aan je eigen spullen. Wij gaan ervan uit dat iedereen wel weet dat hij of zij schone onderbroeken mee moet nemen. We kunnen alleen niet vaak genoeg zeggen, neem niet te veel mee. Was of spoel je kleding op vakantie eens een keer of neem heel lui een wasserette. Dit scheelt in gewicht wat weer veel brandstof en andere (technische) ongemakken scheelt. Travel Light and relaxed.

De auto verdiend iets meer aandacht dan je eigen koffer. neem niet te veel reserve onderdelen mee, maar ook weer niet te weinig. maak een afweging op basis van de landen waar je naar toe gaat. ga je bijvoorbeeld naar Frankrijk op vakantie, grote kans dat ze daar wel een reserve onderdeel voor je auto hebben, maar ga je naar Pakistan bijvoorbeeld, zal het wat lastiger worden om aan nieuwe onderdelen te komen. Neem ten alle tijden het volgende mee om jezelf in elk land voor het overgrote deel te redden;

 • klein rolletje ijzerdraad
 • klein rolletje luidsprekerdraad
 • rol ducktape
 • Tie-Raps
 • contactpuntjes en een condensator
 • of een reserve 123ignition
 • reservelampen set
 • reserve zekeringen
 • Reserve bobine
 • bougie en een bougiekabel
 • basis set boord gereedschap
 • Algemene auto verbanddoos (zit ook veel in om je auto mee te kunnen repareren)

Met het super algemene 2cvtravel lijstje kan je de meeste problemen op een zeer creatieve manier oplossen. Immers, met stoelrubbers kan je erg veel zaken mee maken, maar vergeet niet andere onderdelen van je auto die je tijdelijk ergens anders voor kan gebruiken.

Buiten Europa met de auto:
Ga je verder met je 2cv dan zal je zeer waarschijnlijk meer meenemen dan normaal. Sommige nemen een complete dynamo mee (gewicht +/-3 kilo) maar je kan ook alleen de koolborstels meenemen (gewicht +/- 60 gram). Zeker op lange reizen is goed uitzoeken wat je meeneemt een pre.

Er zijn reizigers die zover gaan reizen, dat ze onderweg toe zijn aan een kleine of grote beurt. Bedenk dit van te voren en neem de spullen mee voor een grote beurt zodat je dat niet gaat vergeten of noodgedwongen moet overslaan. Een auto krijgt veel te verduren op lange reizen en dan is extra onderhoud en aandacht voor de auto absoluut geen overbodige luxe. Sleutel jezelf, dan mag je in de meeste landen gebruik maken van een garage, soms tegen een leuke kleine vergoeding, en je maakt nog eens wat mee onderweg.

Wil je specifieke informatie over wat je mee moet nemen, of wil je aanvullende informatie over wat je mee moet/mag/wil nemen, dan kan je contact opnemen met 2cvTravel.nl op info@2cvTravel.nl

 
Reis informatie
- Onderweg
- Paklijst
- Ambassade
- Autovignet
 
Papierwinkel
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Carnets de Passage
- Dieren paspoort
- Gele boekje
- Groene kaart
- Int rijbewijs
- Reisverzekering
- Rijbewijs
 
Uitrusting
- Slaapmatten
- Slaapzakken
- Slaapzak Isolatie
- Slaapzak Dons
- Slaapzak Vezel
- Slaapzak Tijk
 
Tent keuze
- Seizoenen
- Onderhoud
- Materiaalkeuze
- Tent Boogstok
- Tent Katoen
- Tent Nylon
- Tent Noktent
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact