Wereldmeeting 2015 Polen Torun
De 21e wereldmeeting voor 2cv vrienden zal gehouden worden in Polen bij Torun.  Voor meer informatie over de meeting kan je terecht op de website van de organisatie.
Geen Nederlandse versie maar gelukkig wel een Engelse versie beschikbaar. http://www.2cvpoland2015.pl/en/index.php

 
 
 
 
 

 
 
 
 

21ste International Meeting of 2cv Friends
Poland / Torun  28.07 - 02.08.2015

Wereldmeeting Polen

Wij waren eind juli op de 21st International Meeting of 2CV Friends in Torun, Polen, beter bekend als de Wereldmeeting.
Voorafgaand aan de meeting heb ik nog nooit zo veel twijfelaars gehoord en gesproken om of wel of niet te gaan. Sommige vonden het te ver, te duur, te gevaarlijk of vinden de Poolse mensen niet aardig. Zelf heb ik er eigenlijk niet over hoeven nadenken, want ťťn keer per twee jaar plannen we zelf geen vakantiebestemming maar gaan gewoon naar de meeting, en nu dus ook weer.

Op de zaterdag voorafgaand aan de meeting vertrekken we met onze eigen 2CV6 en in het kielzog Martijn met de AZU. Amper een paar uur onderweg spotten we al andere auto's richting de meeting die ook op tijd zijn vertrokken en aan het einde van de middag als we een camping opzoeken in de directe omgeving van Berlijn, puilt de camping al bijna uit van 2CV's uit diverse landen. Nadat we de zondag in Berlijn zijn geweest, vertrekken we op maandag naar Torun. Omdat het terrein pas dinsdag opengaat vinden we nog net een plekkie op de camping net buiten de stad. Ook hier lijkt het een goed bezochte meeting en de beheerder doet goede zaken. Als we op dinsdag een paar kilometer hebben gereden kunnen we aanschuiven in de rij om in te schrijven. De vooringeschreven deelnemers waren met een paar minuten klaar, terwijl wij wel een uurtje in de rij hebben gestaan.


Foto: MvW ©

Met rallybord, sticker op de ruit en polsbandjes vertrekken we naar het veld waar we ook nog even in de file moeten. In de file is genoeg te zien en na enige tijd kunnen we de tent opzetten op een heel groot veld. Aan de rand van het veld staan douchecontainers, wasbakken en waterspoeltoiletten terwijl over de rest van het veld mobiele toiletten in groepen zijn geplaatst. Ook aan de rand is een broodjes en koffiebar en een infopunt opgesteld.

Van het kampeerveld is een doorgang naar het evenementendeel waar muntverkoop is en alle eet en drinkkramen en ook de professionele onderdelenmarkt is opgesteld. Hier is ook het podium en een groot terras gebouwd. Natuurlijk ontbreekt ook deze keer het museum niet waar een stukje Poolse auto en motorhistorie wordt getoond.

Elke morgen verse broodjes, rommelmarkt naast de arena, want we staan naast een speedwaycircuit, en in de middag spelletjes met onderdelen of met de auto. Zeker de mensen met opgevoerde Eenden wilden wel laten zien hoe snel hun auto tijdens de sprint is. De meeting ligt dus naast een circuit en aan de ander kant is de start/ landingsbaan van een klein vliegveld. Rondvluchten maken was ook nog mogelijk en ook zweefvliegen kon er. Even verderop ligt een mooi, schoon en superluxe winkelcentrum en als je naar de stad wilde, kon dat met de tram of met de auto want in een paar minuten was je al in het centrum van deze prachtige stad. De vele kroegjes en eethuisjes deden goede zaken zeker omdat de prijzen erg laag waren, maar op het meetingterrein waren de eet en drinkprijzen zeker niet duur.

Vrijdagavond was er een parade waarbij drie konvooien van maximaal 300 auto's naar de boulevard in de stad reden en zo de inwoners van Torun de kans kregen om onze auto's te bekijken. De auto's werden opgesteld op een plaats waar normaal een stopverbod geldt, maar nu mocht bijna alles. De gemeente had een podium opgesteld langs het water waar tot laat in de avond muziek werd gemaakt. Zaterdagavond werd bekend gemaakt waar over vier jaar de meeting gehouden zal worden. Eerder werd al door ItaliŽ en KroatiŽ bekend gemaakt dat zij wel de meeting naar hun land wilden halen. De aanwezige Nederlanders werd naar hun mening gevraagd tijdens een borrel in het Holland House, georganiseerd door de 2CV vrienden NL, en bijna massaal werd er op KroatiŽ gestemd, wat uiteindelijk ook de uitslag was van de grote verkiezing waarbij afgevaardigden van alle landen mogen stemmen. Zondag was onze vertrekdag en wij zijn nog een klein weekje in Polen gebleven.

Zelf heb ik een heel andere kijk op Polen gekregen. De snelwegen en tolwegen zijn prima en zeer goed, de mensen zij er aardig, het is er mooi, de benzine kost flink minder en ook de andere prijzen zijn er laag. Je kunt er prima uit eten en er zijn veel bezienswaardigheden en dat alles had ik niet verwacht.
Prima naar mijn zin gehad op deze SUPERWERELDMEETING. Dziękuję (Bedankt)

Schroef

Foto's door MvW op: https://www.flickr.com/photos/citroenazu/sets/72157656304754219

 
Wereldmeeting
 
Reisverslag
Foto pagina
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact