facebook.com/groups/2cvtravel

 
 
Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
17-10-2013 - Barbour 4x4 Chassis is er!!!
Vandaag is de dag, de grote dag dat het chassis zal worden bezorgt door Louis Barbour himself.  In de middag liep hij de werkplaats binnen en vergaapte hij zich eerst aan alle (oude) onderdelen en na een kop koffie was het eindelijk tijd om het chassis uit zijn T5 te laden en op de bokken te zetten. Naast het chassis waren ook al de achter draagarmen, bumper voor en achter, veerpot adapters voor open veerpotten, aanpassings materiaal voor de voordraag armen (zie laatste foto) en een bak met kleine onderdelen. Ook had Louis het 4x2 achterdeel meegenomen voor het geval dat.

Na een zeer uitgebreide uitleg waar alles zit, hoe alles gemaakt is en hoe alles in elkaar moet was het de tijd om uit te leggen hoe de koets aangepast moet worden en waar je wat uit moet zagen en in moet lassen. Met een stift her en der aantekeningen op de koets geschreven hebben we in een paar uurtjes al met al zoveel informatie gekregen dat het ons bijna ging duizelen. Bijna... bijna niets is meer standaard. Maar alles is op de Rally Raid gebaseerd en op maat gemaakt.

Maar nog niet alles is aanwezig. De achteras, de versnellingsbakken (Dit gaat geen 2cv4 en ook geen 2cv6 versnellingsbakken worden, maar Hybrid Versnellingsbakken. Zeg maar een 2cv5 voor het gemak. Met als voordeel dat je wel makkelijker de bergen op kan, maar ook een beetje snelheid op de snelweg kan maken. Best off both worlds). Ook zal er in de versnellingsbak gelijk een Quaif Diff gezet worden Aluminium carter beschermplaat en nog wat onderdelen. Deze zullen allemaal eind december 2013 geleverd gaan worden. Dat wordt nog even wachten. Maar we kunnen nu de rest van de koets aanpakken, aanpassen, lassen, en gereedmaken om alles in de primer te zetten.
Nou gaat het pas echt beginnen!!

 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact