Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
19-12-2013 - dak deuren klep!
Gisteren een snipperdag genomen wegens wat andere activiteiten maar toch wat 'huiswerk' meegenomen. Een klus waar je liever niet aan denkt of überhaupt aan wilt beginnen. Het raam van je dakje vervangen. Waarom zou je denken. Hij was niet stuk, verwarmd en helemaal goed. Wel een beetje beschadigd door de oude 5e deur die erin zat maar verder zeer goed bruikbaar. En toch een ander raam erin. Ik moet zo nodig groen getinte ramen hebben, en dan ook in het dakje. Dus alles mee naar huis en op de eettafel deze maar gewisseld. Duurde driekwartier, 2 koffie en 4 peuken eer ik het doorhad hoe je dit nu goed kan doen. En toen was het in een kwartiertje gepiept. En het resultaat mag er zijn.

vandaag kon ik dan het resultaat, het dakje met de nieuwe ruit, op de auto zetten, en gelijk de achterklep erop geschoven. Wat ik in mijn gedachte had, is dan ineens zichtbaar. De kentekenhouder met dan een nieuwe kentekenplaat monteren we later. Een vierkante plaat. Die laat ik maken wanneer dat het beste uitkomt. Dit zijn de leuke dingen, resultaat zien !!!

Helaas moeten er ook andere dingen gebeuren. Glas wisselen in de voordeuren en achterdeuren. Achterdeuren is appeltje eitje, maar de voordeuren is een verhaal apart. De RVS Lijsten van de oude ramen er onbeschadigd afhalen, rubbers hergebruiken, ramen eruit en dan de nieuwe groene ramen erin en opnieuw opbouwen met nieuwe RVS schroefjes en zoveel mogelijk van de oude lijsten weer hergebruiken. Klinkt simpel maar is verre van appeltje eitje. Evenals de deurrubbers er weer in zetten. Ook zulk fijn werk.

Ook fijn werk is een revisie rem setje van  een Xantia Sedan oppoetsen, schoonmaken, ontvetten, en weer keurig zilver spuiten. Klaar om gemonteerd te worden, waare het niet dat er geen M9x125 bouten bij geleverd waren. Die apart besteld en komen van de week binnen. Dan is de achterbak klaar (en bestaat dan uit verschillende type Citroen onderdelen; BX, Xantia, C15, 2CV) Morgen maar weer eens verder klooien met de deuren

Praat mee in de 2cvTravel groep op: https://www.facebook.com/groups/2cvtravel/
To be continued.... 

 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact