Wereldmeeting 1981 Belgie Zedelgem
De vierde wereldmeting werd gehouden in 1981 Belgie Zedelgem met meer dan 1200 auto's.
Gevraagd: Foto's en reisverhalen. Maak 2cvTravel compleet en voeg hier je verhaal toe. Het inscannen van foto's kunnen wij verzorgen. Neem contact op met 2cvTravel via het contactformulier.

 
 
 
 
 
 
 

Foto: credit
 
 
Reisverslag en Foto's gevraagd!!!
Heb jij een reisverslag van de Wereldmeeting en een aantal digitale foto's?
En mag dit op 2cvTravel geplaatst worden?
Email het door naar info@2cvtravel.nl  of gebruik het contact formulier hieronder.

Meer dan 1200 -2 PKs bijeen op 4e wereldkoncentratie te Zedelgem

Na Finland, Denemarken en Zwitserland was het de beurt aan Belgie om de wereldbijeenkomst van "2 CV-friends" te organiseren. Dit grootse gebeuren speelde zich af op en rond de Groene Meersen. Het is immers zo dat de Zedelgemse Kulturele Kring Opsolder reeds kon bogen op een vijftal geslaagde dergelijke kleinere organisaties. De meer dan 7 ha grote kampeerweide van "De Groene Meersen" werd van 1 tot 5 aug. ingenomen door meer dan 1200 "Eendjes" sommige zeer kleurrijk, versierd met prachtige tekeningen en sommige zelfs omvormd tot slaap- en woonruimte. Meer dan 3.500 "2 CV-friends" uit 21 landen van Europa (er waren ook Nieuwzeelanders en Australiers) hadden er hun tenten opgeslagen en onder een zomerse zon vormde dit dan ook een kleurrijk geheel waartussen zich gedurende deze dagen duizenden belangstellenden verdrongen.

Onvoorziene opkomst
De Belgische organisatie heeft in alle lijnen alle voorgaande ver overtroffen.
Van de eerste drie uitgaven stond Denemarken met ruim 500 deelnemers als de meest suksesrijke bijeenkomst genoteerd. Maar dat het aantal inschrijvingen vooraf (ongeveer 1.000) nog zou worden overschreden, dat had men te Zedelgem beslist niet verwacht. Dat dit voor de h. Julien Vlaeminck, nationaal voorzitter en de Zedelgemse voormannen Dries Naessens, Luc Schoonjans, Jef Naessens en Xavier Bouillon en hun medewerkers van Opsolder, vzw. Zuidwege en De Drempel enigszins problemen bijbracht, hoeft niet gezegd. Inderhaast diende dan ook nog een stuk landerij bijgehuurd te worden om de talrijke 2 CV-vrienden een parkeer- en kampeerplaats te bezorgen. De ganse groep organisatoren mag beslist worden gelukgewenst voor een perfekte inrichting, beslist de mooiste beloning voor de maandenlange voorbereiding.

"Indien Tijl de 2 CV had gekend"
leder jaar krijgt de bijeenkomst een speciaal tema. Zo stond de koncentratie te Zedelgem (in de streek waar Tijl Uilenspiegel leefde) dan ook onder hogergenaamd tema. Om in de sfeer van de 16e eeuw te blijven waren dan ook heel wat deelnemers opgekomen in een bruegeliaanse kledij en natuurlijk stond er ook een autorit naar Damme op het programma. Hieraan hadden rijkswacht en politie dan ook de handen vol om de vele honderden voertuigen doorheen het drukke verkeer te leiden. Ook het Zedelgemse gemeentebestuur werkte flink mee want een groot gedeelte van akkommodatie van de Groene Meersen werd voor deze organisatie opengesteld. Er waren ook tal van attrakties voorzien. In het midden van de kampeerweide was een reuzetent opgeslagen waar 's avonds kon gefeest worden, er waren spelen voorzien voor groot en klein, er waren kampvuren en de Zwitsers zorgden voor een kleurrijk vuurwerk. Ook werden er trofeeen uitgereikt voor de origineelste, de mooiste, de oudste en de van verst komende "eend".

Er waren 180 Finnen, en Duitsland werd genoteerd als het land met de meest vertegenwoordigde klubs. Opnieuw waren er heel wat Nederlanders terwijl het aantal Belgen ook fel was toegenomen. Er waren ook Joegoslaven... en dat de vele deelnemers uit de Noordeuropese landen zich het Belgisch bier lieten smaken hoeft niet gezegd. Brood, vlees, groenten en fruit en voedingswaren werden in grote hoeveelheden aangevoerd en in sommige winkels stonden de kopers in de rij om hun aankopen te doen. Kortom een manifestatie welke men in de streek nog niet zoveel heeft meemaakt maar voor de "2 CV-friends" spande Zedelgem beslist de kroon.

Foto's Credit: http://users.skynet.be/2pk/zedelgem1981.html
Artikel Uit de Gazet bron: http://www.citrobe.org/wrldmtgazet.htm

 
Wereldmeeting
 
Reisverslag
Foto pagina
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact