facebook.com/groups/2cvtravel

 
 
Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
02-01-2014 - Gelukkig Nieuwjaar
Allereerst de beste wensen voor 2014. De feestdagen zitten erop. Vol gegeten en gedronken konden we vandaag weer de nodige kilo's eraf sleutelen. Althans, dat zouden veel mensen een zege vinden. Bij mij moet er niet al te veel af. Blijft er niets van over. Dus maar rustig aan begonnen in het nieuwe jaar. Het jaar van de 4x4. Namelijk 2014x4. Vanmorgen eerst een dekseltje gemaakt voor de tellerkabel doorvoor (Analoog naar Digitaal) en daarna het XL Dashboard beet gepakt waarop een grid is uitgetekend van 1cm bij 1cm, om zo straks alle tellers en meters en knopjes mooi uit te kunnen lijnen. En waar zet je dan de klokken? Je moet ze wel zien als je in de auto zit.Zit het stuur dan niet in de weg? Dat kan maar op 1 manier. Monteren, testen, proberen en uitvogelen.

De koets hebben we op het chassis laten zakken en alles past in 1x. Geweldig. Eindelijk lijkt het een auto. En dan direct ook maar de stoel erin op een kartonnetje en een plankje. Is het hoog genoeg? Nog hoger? of juist lager. Met wat knustelen bleek alleen het plankje hoog genoeg te zijn. (ogen thv het midden van de voorruit). Tellerhuis bevestigd en dan het stuur. Met wat tijdelijke boutjes alles in elkaar gezet om te kunnen testen. Waarempel het past allemaal.
Zit houding? Goed. Stuur? goed, althans... misschien mag hij wat lager. Zit nu 7cm hoger. Ruimte voor tunnel? Ja.
En als we dan toch aan het passen en meten zijn, dan ook maar met de haakstoeltjes. Hmmm staat leuk, zit leuk, maar nee, is het net niet. De stoelen moeten aangepast worden ivm het tussenlager. De stoelen zitten lager en dichter op het stuur. Dus het worden de Aygo stoelen, of voor de Citrofielen, de C1 stoelen. (zonder achterbank)!

Conclusie: Morgen de stoelen van de Aygo, 107, C1 monteren op een strip waar de slede op kan en dan als alles meezit ook de hoekprofielen voor de tunnel vastmaken. Alleen waar moeten de gaten komen? Dat wordt nog een uitdaging en laten we daar nu net van houden.

Praat mee in de 2cvTravel groep op: https://www.facebook.com/groups/2cvtravel/
To be continued.... 

 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact