The Trail of Raid Laponie - Raid Nordkapp 2010
2 Eenden die in Februari 2004  midden in de winter de laatste Raid Laponie hebben gereden, rijden "the trail" opnieuw, in de zomer! Geen extreme temperaturen van min 40 maar normaal (!?) september weer. 8.000 kilometer zal de route zijn die voert door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Ons doel; de Noordkaap ! van daaruit zal de route langs de ruige Noorse kust ons naar het zuiden voeren. Een alternatieve raid in The Trail of Raid Laponie.

 
 
 
 
 

 
De Noordkaap.

Wat is nu eigenlijk die Noordkaap waar jaarlijks honderden mensen naar toe gaan?

De Noordkaap (Noors: Nordkapp) aan de Barentszzee wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De Noordkaap ligt op het eiland Magerøya, dat met een tunnel vanaf het vasteland te bereiken is. Het is gelegen op 71° 10' 21" NB, in de gemeente Nordkapp nabij Hammerfest, in de provincie Finnmark in Noorwegen. De kaap ligt op 2080 km van de Noordpool.

The Trail of Raid Laponie
Raid Laponie is bijna 20 jaar iedere 2 jaar verreden in de omgeving van Lapland. Raid laponie staat voor een tocht door lapland. Alleen wordt deze raid in hartje winter verreden. De laatste Raid Laponie was in 2004 met als doel de Noordkaap. Raid Laponie is met 30 eenden die zwaar onderhanden genomen zijn in februari gezamenlijk af te reizen naar Helsinki op spijkerbanden om gezamenlijk het doel te behalen. Overdag heb je maar kort daglicht, en als de nacht om een uur of 3 's middags begint wordt de uitdaging alleen maar groter. Daarbij komen de weersomstandigheden. Sneeuw, ijs, sneeuwstormen, white outs, sneeuwduinen, remdieren (ook bekend als rendieren) die midden op de weg staan. Een noodstop kan daar erg lang zijn!!! ondanks de spijkerbanden en soms sneeuwkettingen om die spijkerbanden heen.
Raid Laponie is in het kort: Een bizarre tocht in extreme winterse omstandigheden per eend door Lapland!

De Route van Raid Laponie was iedere keer verschillend. Wij treden in de sporen van de laatste editie.
Die van 2004 die naar de Noordkaap leide. The trail of Raid Laponie!

The Trail of Raid Laponie - Route (POI)
De Route zal grotendeels gaan in de sporen van Raid Laponie 2004. Na de Noordkaap zal de route ipv Zweden door Noorwegen voeren. In de huidige route (deze kan onderweg wijzigen) zijn 3 ferry's opgenomen. Hoe de route exact zal verlopen weten we achteraf. Hieronder een landkaart met een ingetekende geplande route. klik op de afbeelding voor een vergroting.

 
Raid Nordkapp
Home
VVV Info
Webcam's
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
 
Foto pagina 1
Foto pagina 2
Foto pagina 3
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact