Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
14-12-2013 - Van 4x2 naar 4x4!
Afgelopen vrijdag was er geen update omdat we niet gesleuteld hebben, maar gewinkeld. Shop til you drop. 'S-cohtend waren we om 0800h vertrokken naar Biesheuvel in Nieuwendijk. Een prachtige winkel met van alles en nog wat op het gebied van tuning en racing. Na een uur te hebben gekwijld, stoeltjes geprobeerd en wat koffie geproefd te hebben stelden we de navi in op The Autosport Company in Waalwijk. (ook wel Biesheuvel 2 genoemd). Daar aangekomen waande we ons weer in een snoepwinkel. Alleen hier had ik online het een en ander al besteld, wat keurig klaar lag. Weer de koffie te hebben geproefd en wat stoelen te hebben geprobeerd konden we met alle aankopen (stuurnaaf, Quick Release, deurnetten, sleepoog) naar de auto om de navi in te stellen op CQS in België. Daar lagen de andere spullen weer klaar en uiteraard ook de koffie kon hier weer niet ontbreken. Wat kleine snuisterijen in een zakje, de binnenbekleding voor de legplank en schutbord ging ook nog wel, maar een setje getint glas was even vogelen. Ook dat paste uit eindelijk. En weer konden we de Navi instellen. Dit keer naar Huy in België wat naast de E411 ligt.

We waren te gast bij Thierry in zijn werkplaats anex club wat ook dienst doet al Europees centraal magazijn voor alle Barbour 4x4 onderdelen. Louis Barbour was er zelf ook, met alle onderdelen die we nog nodig hadden. Een prachtige werkplaats waar Louisa (ook een Barbour 4x4) half gedemonteerd stond. Zo konden we gelijk kijken wat en hoe sommige onderdelen gemonteerd moeten worden. (Nogmaals dank voor jullie gastvrijheid).
De exchange parts (3 versnellingsbakken en wat aandrijfassen) konden we uitladen en de 2 nieuwe hybride bakken met Quaife Diff erin plus de aandrijfas en nog wat klein spul, er weer in. En met een overvolle auto konden we weer retour naar Rotterdam. Omdat het al laat was zijn we maar niet meer gaan sleutelen.

Dat hebben wel vandaag wel gedaan, sleutelen. Wekker op zaterdag gezet en eerst de overvolle Xantia uitgeladen. net pakjesavond. En voordat alles zijn plek heeft, ben je al weer aan het sleutelen, monteren en het chassis aan het opbouwen. Even later kwamen de hulptroepen en zo konden we vandaag het achterdeel van het chassis monteren (zo kan er ook een trekhaak ook wel parkeerhulp genoemd, gemonteerd worden). En ook de achteras vervangen voor de 4x4 achteras. En dan wil je verder, draagarmen erop, achter diff erin, BX schijfremmen op de achter diff, aandrijfassen erop, schokbrekers achter erop, en ondertussen begon het alweer donker te worden. De achterkant is klaar, het is nu een 4x4 en geen 4x2 meer. Eerst weekend vieren, en dan maandag weer vrolijk verder.

2cvTravel groep op: https://www.facebook.com/groups/2cvtravel/
To be continued.... 

 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact