Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
27-12-2013 - Upholstery!
De 'vreetzame' dagen zijn voorbij, de dagen van bezinning en denken hoe ga ik dit en hoe ga ik dat maken. Je bedenkt wel eens wat en je ziet het al helemaal voor je. Alleen nog "even" maken. En dat even duurt soms wat langer dan je dacht. Zo ook de deur panelen. Maar eerst konden de achterremmen van de Xantia op BX schijven afgemonteerd worden. De bouten waren binnen en niets stond nog tegen om ze erop te maken. Wel moest 1 catapiller helft aangepast worden ivm de inschakel hevel van de versnellingsbak. De C15 kabel loopt vlak langs de rem klauwen. We hebben gekozen voor een in-serie montage. Zo heb je maar 1 ontluchtings nippel en geen T-stuk die kan lekken of scheuren. Dat zit en is afgerond.

Op naar de deuren. Panelen wrappen of bekleden met 3D Carbon Wrap folie is geen sinecure. De hardboard panelen zijn nou niet echt geschikt voor wrappen en ook niet echt stevig (lees vocht bestendigd). Dus van hardhout multiplex 4 nieuwe panelen gezaagd die niet met de gebruikelijke clips bevestigd worden maar met M4 pop-moeren (zie foto 7 en 8).

Het was even uitvogelen hoe we dit het beste konden doen, en met behulp van oude kromme en beschadigde panelen hadden we de oplossing. Multiplex - foam - carbon. Een prachtig resultaat. Alleen echt snel 'even' een paar panelen maken is er niet bij. Vandaag de voordeuren gedaan, en morgen misschien de achterdeuren. Al staat er ook nog een Acadiane te wachten met een kapotte bak, die ook 'even' gemaakt moet worden. Morgen weer verder... Kan ik gelijk beslissen of ik nu wel of geen deurnet erin maak. Handig? Ja! Mooi? Nee! Ik zal er eens een nachtje over slapen.
Weltrusten.

Praat mee in de 2cvTravel groep op: https://www.facebook.com/groups/2cvtravel/
To be continued.... 

 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact