facebook.com/groups/2cvtravel

 
 
Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
09-08-2013 - De Donor ontmateld
De donor moet een keer uit elkaar. Ooit zal je ergens moeten beginnen. Gelukkig had ik nog een paar dagen vrij en ben ik maar ergens begonnen. Alleen is een eend slopen niet zo handig. Soms zijn een paar extra handen best handig. Te beginnen om de donor van buiten, in de garage te krijgen en dan nog op de 2 kolomsbrug. Hij rolt wel, maar niet van harte. Alleen de voorwielen kreeg ik binnen. Hoe krijg ik de auto in hemelsnaam alleen op de brug? Ik pakte de 07, draaide de verstralers los en gebruikte de 07 als duwauto en kreeg zo zonder schade de auto in de garage. Dan nog op de brug. Weer kreeg ik alleen de voorwielen op de brug. Even uitgelijnd en weer de 07 erachter en hop... de donor stond keurig op de brug. Het slopen kon beginnen. Het heeft me 3 dagen geduurd, vanaf een uur of 11:00 tot een uur of 15:00h met genoeg pauzes en lekker rustig aan. Bij elkaar dus binnen 12 uur geheel gedemonteerd. Na zoveel jaar verbaasde me dat er zoveel boutjes en schroefjes met gemak los gingen. ok, de veerpotten was kl#te, en daar heb ik de slijptol bij gebruikt, en bij een paar andere schroefjes. De rest kreeg ik allemaal los. op 1 dikke bout maat 21 na. De achtergordel. Hij is los, wat wil zeggen, de gordel is uit de auto, maar nog wel met een stukje auto eraan vast. Een bekende plek die roest, rot en daarna van ellende uit elkaar valt. Zo ook hier.

Al met al valt het me niet tegen. De bekende items moeten vervangen worden of opgelast worden om de koets weer in perfecte staat te krijgen. Bodenplaten, voetenbak en de gordelsteunen achter binnenspatbord. En voor het mooie misschien dan toch ook de bodemplaat van de kofferbak. Als we dan toch bezig zijn. he?

Hieronder een aantal foto's van de donor

Citroen 2cv6 Club
kenteken: PZ-61-YP (kenteken is vernietigd)
kleur: Grijs / Natuur groen
Bijzonderheden: Geen GAIK platen, geknikt chassis, versnellingsbak defect

MARKTPLAATS
Omm de benodige extra financien te vergaren, zet ik zo af en toe wat extra items die over zijn, of niet meer gebruikt worden op marktplaats. Alles tegen, als zeg ik het zelf, zeer schappelijke prijzen. Neem eens een kijken in mijn eigen marktplaats winkel op: http://www.marktplaats.nl/verkopers/408707.html

Nog lang niet alles staat op marktplaats, zoek je zelf nog onderdelen voor een 2cv stuur een email met je wensen en wellicht heb ik het liggen voor je.

Foto's: de PZ-61-YP

 
 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact