Papierwinkel
Als je op reis gaat, heb je ineens te maken met een hele papier winkel van documenten tot belangrijk documenten tot je eigen paspoort. Voordat je weg gaat is het meer dan raadzaam om van alle documenten meerdere kopien te maken. In sommige landen moet je je paspoort afgeven. pas hier mee op, en geef hem NOOIT zomaar af. gebruik daarvoor een mooie kleurenkopie. Kopien zijn ook erg handig als (per ongeluk) alles gejat wordt. Met de kopien kan je via een ambassade of consulaat makkelijker en sneller verder reizen dan wanneer je niets meer hebt. maak ook kopien van je passen en credit cards die je meenemt. Neem niet te veel passen mee, alleen die nodig zijn. Bijvoorbeeld: Pinpas, Visa, ANWB, verzekeringspas, Reisverzekering..) Verlies je ze toch? dan is de datakluis van de ANWB een goede oplossing. Deze is al af te sluiten vanaf 12,50 per jaar. zie hiervoor:  ANWB Datakluis.
 
 
 
 

 
 
 
 
Reisdocument: Paspoort
Als u reist en verblijft in het buitenland heeft u officiŽle documenten nodig: om de grens over te gaan, maar ook om u te kunnen identificeren. Als u reist binnen een aantal landen van de Europese Unie waar de personencontrole aan de binnengrenzen is opgeheven in het kader van het zogenaamde Akkoord van Schengen. Deze landen zijn: BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, ItaliŽ, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Spanje. Voorts moet u zich kunnen identificeren als u geld opneemt of als u zich inschrijft in een hotel. In een groot aantal Europese landen kunt u terecht met een Europese identiteitskaart. Voor andere landen heeft u een paspoort nodig en soms ook een visum en een inentingsbewijs. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet in het buitenland geaccepteerd.
klik hier voor meer informatie over het Nederlands Paspoort

Dierenpaspoort
Om besmettelijke ziekten te voorkomen, is de invoer van levende dieren over het algemeen verboden. Voor het invoeren van een huisdier in Nederland en in veel andere landen moet u kunnen aantonen dat uw dier is ingeŽnt tegen hondsdolheid. De dierenarts moet hiervoor een zogenaamd dierenpaspoort afgeven. Vraag het tijdig aan, uiterlijk tien dagen voor de aanvang van uw reis (zie ook hoofdstuk "In- en uitvoer" onder "Huisdieren").
Klik hier voor meer informatie over het Dierenpaspoort

Nederlands rijbewijs in buitenland
Wanneer u over een Nederlands rijbewijs beschikt en u wilt in het buitenland aan het verkeer deelnemen met een voertuig moet u rekening houden met het volgende:

De geldigheid van uw Nederlandse rijbewijs bij tijdelijk verblijf (minder dan zes maanden) in het buitenland, bijvoorbeeld als toerist of vrachtwagenchauffeur. In dit geval bent u een "bestuurder in internationaal verkeer". In de Europese Unie volstaat uw Nederlandse rijbewijs. U hoeft verder niets te doen. In landen buiten de EU is vaak een internationaal rijbewijs vereist. Dit is een vertaling van het nationale rijbewijs.
Klik hier voor meer informatie over het Rijbewijs

Reis verzekering (doorlopend) Goed verzekerd op reis.
Nederland is een verzekerings land. Alls kan je zeer goed verzekeren maar we vergeten vaak een verzekering af te sluiten als we op vakantie gaan. Een weekendje naar Antwerpen om te winkelen is ook vakantie. Tegenwoordig kan je bijna niet meer door de bomen het bos meer zien aan verzekeringen. Iedereen bied wel wat aan waar je misschien wat aan hebt. 2cvTravel adviseert iedereen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. ben je toevallig op een meeting in het buitenland en mocht er wat gebeuren, ben je ten alle tijden verzekerd.
klik hier voor meer informatie over verzekeringen

Carnet de Passage
Een grensdocument (carnet de passage) is een internationaal douanedocument. Het is bestemd voor het verkrijgen van een tijdelijke vrije invoer van motorvoertuigen in bepaalde landen in AziŽ, Afrika, Zuid-Amerika en Nieuw Zeeland. Een carnet de passage wordt meestal uitgegeven voor de duur van ťťn jaar.
Het Carnet de Passage is een garantie voor de overheid van een land dat een motorvoertuig weer uitgevoerd wordt binnen de geldigheidsduur en dat als het motorvoertuig niet uitgevoerd kan worden (door bijvoorbeeld onherstelbare schade of diefstal) de verschuldigde invoerrechten en bijkomende belastingen betaald worden.
Klik hier voor meer informatie over de Carnet de Passage

Internationale Reis- en Kredietbrief (Plus)
Met de Internationale Reis- en Kredietbrief Plus kunt u het hele jaar door rekenen op de meest complete voertuighulp in het buitenland, zelfs met een 20 jaar oude leijke eend. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken. De Internationale Reis- en Kredietbrief (Plus) maakt onderdeel uit van de Wegenwacht Europa Service. (maar u kunt ook een beroep doen op de ANWB als u bijvoorbeeld in Africa of Zuid Amerika bevindt.)
Voor meer informatie over de services van de Wegenwacht, verwijzen wij u graag door naar de website van de ANWB.
Klik hier om naar de website te gaan van de ANBW

Gele Boekje
Een lange en vermoeiende reis, een ander klimaat, andere hygiŽnische omstandigheden: dit zijn maar enkele van de mogelijke oorzaken van gezondheidsproblemen op reis. Met goede voorzorgsmaatregelen komt u al een heel eind.

Vaak worden toeristen alleen toegelaten als zij tegen bepaalde tropische ziekten zijn ingeŽnt en dit ook kunnen aantonen. Zo moeten personen die uit gebieden komen waar gele koorts heerst (zoals in sommige delen van Afrika en Zuid-Amerika) kunnen aantonen zich tegen ziekte te hebben ingeŽnt (zie ook Gezond op reis).
Klik hier voor meer informatie over het Gele Boekje en Geneesmiddelenpaspoort

Groene Kaart
Een groene kaart (officiŽle term internationaal verzekeringsbewijs, afgekort IVB) is een document of pasje dat door de verzekeraar wordt afgegeven. Met de groene kaart kan eenvoudig worden aangetoond dat het voertuig verzekerd is.
Uw autoverzekerings maatschappij kan u alles vertellen over de groene kaart en de landen waar hij geldig is. Dit laatst staat ook op de groene kaart zelf vermeld.
Klik hier voor meer informatie over de groene kaart of verzekeringsbewijs

 
Reis informatie
- Onderweg
- Paklijst
- Ambassade
- Autovignet
 
Papierwinkel
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Carnets de Passage
- Dieren paspoort
- Gele boekje
- Groene kaart
- Int rijbewijs
- Reisverzekering
- Rijbewijs
 
Uitrusting
- Slaapmatten
- Slaapzakken
- Slaapzak Isolatie
- Slaapzak Dons
- Slaapzak Vezel
- Slaapzak Tijk
 
Tent keuze
- Seizoenen
- Onderhoud
- Materiaalkeuze
- Tent Boogstok
- Tent Katoen
- Tent Nylon
- Tent Noktent
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact