facebook.com/groups/2cvtravel

 
 
Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
13-10-2013 - De Koets - deel 3 & Merksplas
De afgelopen dagen zijn we weer verder gegaan met de koets. Kleine bobbelige plekjes schoon slijpen met de lamellenschijf en uit eindelijk mar dat deeltje eruit slijpen om een nieuw stukje plaat erin te lassen. En dan kom je een stukje tegen van de dorpel wat roestig is terwijl de wel goed is van de dorpel. Dan maar dat deeltje behandelen en niet de gehele dorpel vervangen. Keuzes en concessies.

Het overige plaatwerk, de deuren, spatborden, motorkap moeten ook nog schoongemaakt, geschuurd, gedemonteerd en ontroest worden. Alleen zijn sommige delen wel erg doorgeroest. De achter deurtjes zijn gaar. Hier was al eens een andere ingezet en ik vermoed dat de andere de originele achterdeur was. Deze was zover doorgerot dat maken geen optie is.

Op jacht naar onderdelen op de 2cv Vintage beurs in Merksplas.
Voor de beurs had ik al contact met Filip van VGS (http://www.vgs2cv.be) voor nieuwe achterschermen type Sahara. Geen polyesterschermen, maar schermen van Kevlar/Aramide. Lichter dan alle andere schermen van kunstof en 100x sterker en buigzamer. (Door gebruik te maken van Aramide kan je stellen dat de schermen kogelwerend zijn : ) dit ivm de extreme punt belasting van aramide. En nu we daar toch waren ook de motorsteunen lock's gekocht en de handige beugeltjes voor je driehoekjes. Me deze beugels kan je snel en eenvoudig je driehoekjes eruit halen maar ook de onderkant open zetten zodat de warmte weg kan. Ideaal voor de warmere landen.

 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact