Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8
 
 
 
     
 
08-01-2014 - Poldermodel
Hoe ziet een Poldermodel er eigenlijk uit? Als een Eend? Als een Volkzwagen? Als een persoon? Geen idee en eigenlijk maakt me dat ook geen fluit uit. Ze zeggen dat het overleg is, vergaderen of ouwehoeren. Nou dat hebben we vandaag wel gedaan. Niet voor het eerst, maar eigenlijk continu om iets te bedenken, uit te werken, op te meten, ver in het voren te werken. Je moet immers weten wat te doen. het is net schaken voor gevordeden. En daar naar toe werken op een pragmatische en logische manier. Dus vandaag de hele ochtend bezig geweest met de vraag: Hoe gaan we een benzinetank maken en waar komt deze en hoe gaan we die vullen en waar komt het eruit en wat voor vlotter gaan we gebruiken? En er zijn best veul mogelijkheden. Welke neem je dan? Budget technisch, Simpel etc etc
Na een paar uurtjes zijn we er (denken we) er uit. Het wordt een vrij platte tank van plusminusongeveer 8cm hoog en dan onder de achterbank van de Aygo met een hap eruit voor het serviceluik. Vullen kan via de normale plek, zoals iedere normale eend, vlotter van VDO en een normale benzineslang aansluiting. Wel met een buffertank van 0,5 liter bij de motor zodat je ten alle tijden benzine in de carberateur hebt. Idee gesmeden, nu op de PC uitwerken op het ook kan.

Daarna maar eens wezen techtylen, zwartwerken of hoe je het ook noemt. Lekker alles in de dikke prut gezet zodat het kan drogen. En als je dan toch moet wachten, kan je het wachten met het nuttige verenigen. Verder klussen. De versnellingsbak, cardan en diff uitlijnen. Nog nooit gedaan in de 07. Dat was gewoon ouderwets de motor erin pleuren, vast bouten en rijden. Nu wordt alles uitgelijnd met een laser. Zo min mogelijk onbelans. Dat is ons idee. Morgen maar eens verder met alle andere ideeen.

Praat mee in de 2cvTravel groep op: https://www.facebook.com/groups/2cvtravel/
To be continued.... 

 
 

Quick Links:
Project 4x4

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact