2004 Raid Laponie
De tiende Raid laponie - Rotterdam - Helsinki - Noordkaap - Rotterdam. Raid Laponie, Tocht door Lapland. Een toch door het prachtige landschap van Lapland in de winter per Citroen 2cv, met als doel de Noordkaap. Raid Laponie werd georganiseerd door de Finse 2cv Club. Eens in de paar jaar werd een toch gereden met verschillende doelen. 2004 zou de aller laatste Raid Laponie worden. Na 20 jaar vonden ze het welletjes. De 2004 editie beloofde een prachtige te worden met temperaturen van ver onder de -38 graden, sneeuwstormen en ingesneeuwd zitten op de Nordkapp zelf. Met als klap op de vuurpijl, het Noorderlicht.
 
 
 
 
 

 
 
Team 36
Frank: 23:09 uur 1.2C Aankomst "Danhostel" Rosklide Danmark. Na 1012 kilometer te hebben gereden kijken we terug op een bewogen dag. De dag begon al vroeg voor de teams op Airport Rotterdam. Om 0730uur hadden we afgesproken om te vertrekken echter, na het moeizaam wakker worden belde Bjorn aan en propte we alle spullen van Frank in de auto. In de hoop dat we niets zouden vergeten uitterraad. In de stromende regen hebben we de auto volgekregen. Op Airport aangekomen wachte een man of 20 ons op met de koffie die klaar stond. Helaas moesten wij al direct de startmotor vervangen van de auto. Ook dit gebeurde in de regen. Na afscheid te hebben genomen van allemaal konden we beginnen met de reis.

KM 66600 0810h vertrek
We nemen de weg via Groningen alwaar bij Zwolle de vader van Frank Hensen ons vergezelde. Jan Hensen vervolgde met een ietswat grotere snelheid de weg naar Haren om Riny Hensen op te halen. Bij Groningen Stond Ed ons op te wachten om enkele actie-foto's te nemen van de eenden. Bij De grens van Duitsland haakte de Rover van de Familie Hensen bij ons aan tot de eerst volgende stop net voor Delmenhorst Leuk he?

KM 66985 1356h Dag gezegd bij de pomp tegen de Familie Hensen en een kop koffie on the fly (inschenken en rijden) om even later om 1432h stil te staan vanwege een klein probleempje met het laden van Team 32. Op Rastplatz Oyten is de Dyane Dynamo vervangen door de 2cv Dynamo + spanningsregelaar van Bjorn. (Ook dit werd weer in de stromende regen gedaan.) Gelukkig konden wij de weg weer vervolgen om 1455h. Hierna hebben we lekker doorgereden door de regen en de druppels.... Wat een weer. Na de nodige kilometers begonnen de magen de knorren. In Denemarken KM 67307 hebben we even gestopt voor een maaltijd. Via de GSM waren we in staat om een berichtje nr 50 in het gastenboek te zetten. Na de Deense maaltijd gingen we op naar de GroteBeltBrug welke door Ballast Nedam gebouwd is. (KM 67487) Om een mooie foto te maken op zo'n grote brug moetsen we ineens alle trucs toepassen die we konden. (die brug is best groot) Al rijden met Grootlicht aan (als Flits) door het raam in het donker een aantal foto's gemaakt. Nee niet digitaal (batterij op) maar met de spiegel-reflex camera. En toen, toen kwamen de eerste rijdende problemen. Wat kan het nou zijn.... ik zeg de carberateur, ik weet het niet, kan best de tijd zijn, nee !! help hij hort en stoot en pingelt of ..tja wat is het nu. (ff uploaden en dan de rest erbij.....) stay tuned!!!

Erik wil de groeten doen. Er zijn gelijk wat knalpotten opengetrokken en wat door het ei gesponsorde drankjes verorberd. De pinda's uit het sponsorpakket zijn ook al bijna op dus wordt het tijd om te gaan pitten. Morgen is de etappe wel wat korter als vandaag, maar.... er moet eerst nog worden gesleuteld aan de Eend van Bjorn. De comuter moet ook worden geupdated bij ons volgende slaapadres van Aryan Schmitz in Stockholm.
 
Raid Laponie
Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Pagina 12
Pagina 13
Pagina 14
Pagina 15
Pagina 16
Pagina 17
Pagina 18
Pagina 19
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact