Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier (Menno Spoormaker & Marnix rijden bijna 24.000 kilometer samen in hun Eend.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zaterdag 13 januari 2001, Keulen – Eindhoven - Leiderdorp
De laatste dag van een fantastische reis is begonnen, jammer dat het afgelopen is maar natuurlijk ook wel weer leuk om thuis te komen en iedereen weer te zien.

Rond een uur of 12 rijden we Nederland binnen, ik bel even naar huis om te vertellen dat we over een uur of anderhalf Leiderdorp binnen zullen rijden. Voor de lunch rijden we nog even langs een snackbar, en we genieten van een paar oer Nederlandse snacks, lekker hoor na al die maanden vreemd voedsel. Als we in de buurt van Eindhoven zijn begint het in de eend naar verbrande olie te ruiken, het zal toch niet? Niet nu nog, we hoeven nog maar 150 km. Met kloppend hart stop ik op een parkeerplaats langs de snelweg. Als ik de motorkap open doe komt de rook me tegemoet, een warmgelopen motor? Olielekkage? Het ziet er in ieder geval niet goed uit. Ik kan echter niet ontdekken wat er nou precies aan de hand is, ik start de motor om te kijken of ik het euvel kan ontdekken, Marnix schreeuwt meteen dat ik de motor weer uit moet doen. De koelfan, die zorgt voor de koeling van de motor, is kapot, het metalen hart is eruit gebroken, de motor wordt niet meer gekoeld en is oververhit geraakt. Een reserve koelfan hebben we niet meer, die had de domme hond in Turkije al opgeëist. We moeten beroep doen op de ANWB, zo dicht bij huis en toch nog met pech langs de weg, het is de eerste keer sinds 24.000 km dat we echt met pech langs de weg staan en dat we zelf niet kunnen repareren. Na een uur wachten komt de ANWB, de koelfan wordt gelast en we zetten alles weer op z'n plaats, we kunnen weer verder, voorzichtig rijden we het laatste stuk naar huis...................................
 

~~ The End ~~

 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact