Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier (Menno Spoormaker)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zondag 31-12-2000, Sanliurfa - Adana
De laatste dag van het jubeljaar. We zijn blij dat het eendje nog rijdt maar de eend is toch behoorlijk gehavend, we bevinden ons op een gehavend schip op weg naar de veilige thuishaven, zo voelen we ons. Als het Otopark 's ochtends pas om 10 uur open blijkt te gaan, hebben we nog tijd om de stad nog even in te gaan, het is pas 8:30, voor niks zo vroeg opgestaan. Maar ook wel weer leuk om de burcht en het park waar we gisterenavond waren bij daglicht te zien, al met al een verfrissende ochtendwandeling.
Terwijl het buiten mistig is en constant regent gaat de tocht door naar Adana. De laatste etappe van het oude jaar. Het laatste stuk naar Adana is saai, maar de weg is fantastisch, een snelweg voor ons alleen. Een prettig idee dat er langs de snelweg hekken staan want de angst voor honden zit goed in. Ondanks de vertraging van vanmorgen komen we toch nog voor het donker aan in Adana.
Eenmaal in Adana doen we eerst boodschappen bij een grote supermarkt en vervolgens worden we door een paar vriendelijke Turken geholpen bij het vinden van een hotel, geen gemakkelijke taak in deze grote luxe stad. De hotels zijn vrij duur, maargoed wat doet het ertoe, het is Oud en Nieuw vandaag, dus we nemen een kamer in een vrij lux hotel. We hebben voldoende inkopen gedaan bij de supermarkt, we gourmetten in de koekenpan en met een paar biertjes en een flesje wijn erbij vieren we ons Oud en Nieuw feestje. Nadat we lekker gegeten en gedronken hebben, begeven we ons richting het centrum van de stad. Van een Frans sprekende Turk hadden we gehoord dat er een nieuwjaarsfeest zou zijn in een bepaald café. Als we aankomen bij het feest blijkt dat het feest alleen voor genodigden is, niet echt een ramp want het feest zag er behoorlijk suf uit. Nog een klein kwartiertje en dan gaan we het nieuwe jaar in, we gaan naarstig op zoek naar een ander feestje. Die Turken zijn niet zo van het Oud en Nieuw feest, uiteindelijk belanden we in de Pamuk-bar, vlak voor twaalven stappen we binnen. In de Pamuk bar zitten ongeveer veertig mannen met een Efes biertje of een raki voor de neus elkaar aan te staren terwijl een kreupele zanger begeleid door een keyboard liedjes door de microfoon blèrt. Het is niet om aan te horen. Het nieuwe jaar lijkt aan deze mensen voorbij te gaan in een roes van alcohol en Turks geblèr van de Turkse Koos Alberts. Wij nemen er ook nog maar één en we drinken op het nieuwe jaar. Na een tijdje komt er een Turk in gebroken Engels een praatje met ons maken. Het blijkt de eigenaar van de Pamuk bar te zijn, de heer “Pamuk himself”. Niet echt een vrolijke verschijning maar hij blijkt het zelf zo gezellig te vinden, dat hij ons een hapje en drankje aanbiedt. We genieten nog maar even van de Turkse gastvrijheid en besluiten dan dat we onze heil elders gaan zoeken. Inmiddels is er een zangeres gekomen om het van Koos over te nemen, ze is veel te dik en veel te strak gekleed maar als ze begint te dansen, mist dat zijn uitwerking niet op het mannelijk publiek. We hebben het een beetje gehad in de Pamuk bar, we willen betalen maar de heer Pamuk gebaart dat de avond van hem was. We hoeven niets te betalen, dankbaar verlaten we de bar. Jammer genoeg lukt het ons niet om een ander feestje te vinden in de vierde stad van Turkije, er zit weinig anders op dan terug te gaan naar het hotel. We kijken nog wat televisie en drinken nog een biertje en daarna gaan we slapen.

Maandag 1 januari 20001, Adana
De volgende dag worden we laat wakker, om een uur of twee stap ik uit bed en begeef me naar de douche, ik voel me behoorlijk brak, geen drank meer gewend. De rest van de dag doen we weinig, we ontbijten uitgebreid en de rest van de middag kijken we wat televisie. Na het eten zet ik het reservewiel onder de eend, door het ongeluk met de hond is de rechter voorband beschadigd geraakt, de band is niet lek maar er zit een vrij diepe snee in en we vertrouwen het niet meer om er mee door te rijden. Nadat ik het reservewiel eronder heb gezet ga ik nog even naar het internetcafé om aan mijn reisverslag te werken. Als ik weer terug kom op de hotelkamer ligt Marnix al te slapen, morgen weer vroeg op dus ik ga er ook maar eens slapen.

Dinsdag 2 januari 2001, Adana - Gazipasa
De volgende ochtend staan we weer vroeg naast ons bed, er staat ons weer een flink eindje eendrijden te wachten, Antalya is het einddoel. Het eerste stuk is snelweg maar na 100 km moeten we het weer doen met een slingerweg langs de kust. Een schitterende route over de hoge rotsen en de groene heuvels langs de diepblauwe zee, de zee nodigt uit om te gaan zwemmen, helaas is het buiten net iets te koud en het zonnetje houd zich verscholen achter een dik wolkendek.
De eend moet weer presteren, de hellingen zijn behoorlijk steil, het schiet allemaal niet echt op, ons einddoel gaan we waarschijnlijk weer niet halen voor het donker. We rijden dwars door het ruige kustgebergte, over bergtoppen, door dalen, langs kleine dorpjes gelegen aan prachtige baaien omringd door de hoge bergen.
Vlak voor de schemering, belanden we in Gazipasa, een klein vissersdorpje dat de grens vormt met de begaanbare kustwegen. Vanaf hier tot Antalya geen bergen meer, morgen nog een uur of twee rijden en dan zijn we in Antalya. Als we door het dorp rijden worden we 'gevangen' door een paar Turken, ze spreken redelijk Engels en bij een hutje langs de kant van de weg, waar ze een boot aan het bouwen zijn, worden we getrakteerd op een kop thee.
Als we een half uurtje met ze zitten te praten, nodigen ze ons uit om bij hen komen te eten en te slapen. Prima natuurlijk maar eigenlijk hebben we meer zin in wat rust om ons heen, maar toch slaan we het aanbod niet af. Dan komt er plotseling een enorme verassing, een Nederlander in een Jeep. Hij had ons eendje zien staan en was gestopt. Leuk om weer eens gewoon Nederlands te kunnen spreken. Ansgar is z'n naam, hij woont al jaren in Gazipasa. Hij is blijverrast dat ie zomaar twee Nederlanders treft in dit kleine vissersdorpje waar niet al te veel te beleven valt. Ook hij nodigt ons uit om bij hem te eten en te overnachten. Een klein dilemma want we hadden net de twee Turken toegezegd dat we bij hen zouden eten en overnachten. Maar we willen natuurlijk veel liever met de Nederlander mee en Ansgar vindt het ook wel erg gezellig als we bij hem komen tukken, dus doet hij in het Turks en zo diplomatiek mogelijk zijn best om het goed te praten. De Turken zijn daar niet echt blij mee, maar ze kunnen niet echt anders dan zeggen dat het ze niet uitmaakt.
Zo belanden we 's avonds in het appartement van Ansgar. We drinken bier en wijn en eten die avond gebraden wild zwijn. Ansgar krijgt de wilde zwijnen van de boeren uit de omgeving, ze worden afgeschoten omdat ze anders de oogst opeten, de Turken zelf eten geen zwijn, zwijnen zijn smerige beesten.
Na het eten kijken we het Nederlandse journaal via de schotel, dat is lang geleden. Het journaal is in het geheel gewijd aan de ramp met de brand in café het Hemeltje in Volendam, alsof er geen ander nieuws is. De rest van de avond praten we over van alles en nog wat, we luisteren muziek en we drinken gezellig wat wijntjes, om een uur of 3 gaan we maar eens naar bed.
 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact