Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier (Menno Spoormaker)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vrijdag 8 december 2000, Lahore -
We hebben lang uitgeslapen en dan: ontbijtje, kopje oploskoffie, koude douche. Rond een uur of 13.00 ga ik alleen de stad in. Het is wel relaxed om even alleen de stad in te gaan. Marnix houdt niet zo van shoppen, ik vind het wel leuk om een beetje rond te neuzen in alle shops. Bovendien moet ik nog steeds een cadeautje kopen voor Marnix z'n verjaardag, alweer zes weken geleden dat hij jarig was, dus het wordt wel eens tijd voor een cadeautje. Je wordt wel een beetje koopziek als je hier rond loopt in Pakistan, alles is spotgoedkoop. In een tweedehans schoenenshop vind ik amper gedragen bergschoenen, altijd al willen hebben en na een vrij moeizame afdingsessie krijg ik ze mee voor twee tientjes. Een cadeautje voor Marnix vinden valt niet mee, maar uiteindelijk loop ik tegen een overall aan, een beetje vreemd cadeau misschien maar ik weet dat Marnix er blij mee zal zijn.
's Avonds hebben we afgesproken bij een internetcafe in het centrum. We willen even een uurtje mailen, maar na 5 minuten mailen valt de stroom uit, niet geheel ongebruikelijk in Pakistan. Van Leon en Jolande hebben we gehoord dat er ergens een Pizza Hut moeten zitten in het centrum, we gaan op zoek want we hebben wel trek in een westers hapje, aan het lokale voedsel hier in Pakistan valt toch moeilijk te wennen. Na het eten lopen we nog wat rond door het centrum en daarna gaan we terug naar het hotel, morgen weer vroeg op, dus ook maar een beetje vroeg naar bed.

Zaterdag 9 december 2000, Lahore – Multan
De volgende ochtend vroeg op, we willen vandaag naar Multan rijden, een vrij grote afstand en we weten niet hoe de wegen zullen zijn. De weg valt alles mee, 4-baans 'snelweg', maar het probleem zijn de auto's, ezelkarren, trucks en koeien, die allemaal spookrijden, “Welcome on the national highway number 5”, en nog een kwartje tol ook. Op een gegeven moment zien we rookwolken boven de weg, als we dichterbij komen zien we een menigte mensen op de weg staan, we denken dat er een ernstig ongeluk is gebeurd. Voordat we het wel en goed doorhebben zijn we omsingeld door een hele menigte woedende Pakistani met stokken. We hoeven niet lang naar ze te kijken om te beseffen dat we niet welkom zijn. Ik gooi de eend in z'n achteruit en opgejaagd door de menigte racen we achteruit. We zijn net op tijd ontsnapt. Een km terug stoppen we om te informeren wat er aan de hand is. We horen dat de politie een kind van twaalf jaar oud heeft doodgeschoten. De bevolking is woedend en steekt van alles in brand. De politie kan niks anders doen dan vanaf een afstand toe te kijken en wachten tot de hulp gearriveerd is, in de vorm van het leger.

We besluiten om het naderende slagveld niet af te wachten en rechtsomkeer te maken. Gelukkig kunnen we een omweg nemen, door via de B-wegen naar Multan te rijden. De B-weg blijkt gelukkig mee te vallen. We hebben echter wel wat tijd verloren en we willen absoluut voor het donker, aankomen in Multan. Er moet flink doorgereden worden dus, gelukkig is het niet al te druk op de weg, de weg is alleen op sommige stukken ineens erg slecht, zo gebeurd het een paar keer dat we met het chassis van de eend op de weg klappen, de klappen zijn soms oorverdovend maar de eend trekt het allemaal prima. Het wordt een ware race tegen de klok, maar gelukkig komen we net voor zonsondergang aan in Multan, voor we een geschikt hotel hebben gevonden is het echter al pikdonker. Als we door de stad rijden mis ik een putdeksel dat 15 centimeter boven het wegdek uitsteekt, de vering vangt de klap redelijk op maar een van de schokbrekers ziet er flink beschadigd uit, gelukkig werkt hij nog naar behoren. Na een lange zoektocht vinden we dan uiteindelijk toch een goedkoop hotel waar de eend ook veilig kan staan.
 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact