Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier (Menno Spoormaker)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Woensdag 13 december, Rakhni - Quetta
De volgende ochtend staan we vrij relaxed op, een zelf geprepareerd ontbijtje op de hotelkamer, daarna een koude douche en dan wegwezen, weg uit dit saaie stadje en op naar Quetta. Het is nog maar een kilometertje of 250 naar Quetta dus we zullen wel vroeg in de middag aankomen. De weg is het eerste gedeelte verbazingwekkend goed, daarna hebben we zo'n 25 km een onverharde weg met kuilen en hobbels, het laatste stuk tot aan Quetta is een superweg. Zoals we al gehoopt hadden komen we vroeg in de middag aan in Quetta, we kennen de weg nog naar het guesthouse waar we op de heenweg zijn verbleven. We relaxen wat in het guesthouse en daarna gaan we een kijkje nemen in de stad. 's Avonds willen we gaan e-mailen maar door een satellietstoring gaat dit feest niet door, dan maar terug naar het guesthouse, het is uitgestorven in het guesthouse, de vorige keer dat we hier waren er een heleboel andere reizigers, nu is het een suffe bedoeling. We spelen wat potjes black jack en zo komen we de avond door...

Dinsdag, 12 december 2000, Quetta
De volgende dag blijven we in Quetta, een relaxed dagje is wel weer eens op z'n plaats. 's Ochtends gaan we op zoek naar een nieuwe accu, de oude is erg zwak aan het worden. Als we een geschikte zaak gevonden hebben blijkt dat ze de juiste accu niet hebben, de man wil ons echter heel graag helpen dus hij probeert de oude accu weer op te vijzelen, andere vloeistof erin, een van de cellen scheen heel slecht te zijn, maar het helpt allemaal maar een klein beetje. In Iran kunnen we echter wel een goede accu vinden, daar rijden immers genoeg Citroen Dyane`s rond. Na de accushop gaan we naar het postkantoor, onze kerstkaartjes op de post doen. De rest van de middag lopen we wat door de stad, we zwerven wat rond over de bazaar, geitenkoppen, koeienlongen, levende kippen, winterkleding, enz. Het is leuk om hier rond te zwerven, je ziet hier in Quetta heel veel verschillende gezichten, mensen van Mongoolse, Afghaanse, Iraanse, Indische, Turkse afkomst etc. Aan het einde van de middag kopen we wat gefrituurde snacks, rundvlees met groenten in bladerdeeg, we hebben erg veel honger en het liefst zouden we ze meteen opeten maar we moeten wachten tot we in het hotel zijn, het is immers nog steeds Ramadan. Bij het guesthouse ontmoeten we een Frans stelletje, ze reizen de wereld rond in een Volkswagen busje, erg leuke lui en eindelijk weer eens andere reizigers, we hebben een leuke avond met z`n vieren.

Woensdag 13 december 2000, Quetta - Dalbandin
Vandaag vertrekken we weer vanuit Quetta en Dalbandin is het einddoel voor vandaag. Vanaf vandaag gaan we weer door de woestijn rijden. Gelukkig is het lang niet zo heet als twee maanden geleden, op de heenweg. Het woestijnlandschap is weer prachtig, vooral de zandduinen zijn erg indrukwekkend. Als we halverwege Dalbandin zijn begint het weer om te slaan, het wordt bewolkt en het begint behoorlijk te waaien, op een gegeven moment moeten we zelfs stoppen omdat we bijna niks meer zien door het zand. Gelukkig gaat de storm weer een beetje liggen, in de verte zien we zo af en toe een kleine wervelwind. De weg is erg slecht, overal gaten en we moeten erg voorzichtig rijden.

Als we `s middags aankomen in Dalbandin begint het zachtjes te regenen, de eerste regen voor ons sinds weken. Het is een apart gezicht, het goudgele zand wordt een stuk donkerder door de regen en er hangt een mysterieuze sfeer, het is de eerste regen sinds tijden hier. Als we bij het hotel aankomen blijkt dat het hotel van eigenaar verwisseld is, op de heenweg hebben we hier ook overnacht. Het hotel is volgeboekt. Er is echter nog wel een achteraf kamertje waar we kunnen slapen, geen bedden, geen verwarming, wel een bad maar geen warm water, crisis, we kamperen in onze hotelkamer.
 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact