Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Woensdag 18 oktober, Saveh - Esfahan
We worden de volgende dag we vrij laat wakker, een beetje last van een kater. We nemen afscheid van de studenten en rond een uur of 12.00 rijden we weg. Vandaag willen we tot Esfahan rijden, Esfahan ligt vrij centraal in Iran, ongeveer op de helft op onze weg naar Pakistan. De weg is perfect, vierbaans en nieuw asfalt, het landschap is vrij saai, droge dorre zandgrond met overal kleine verdorde struikjes, op de achtergrond rotslandschap, we rijden aan de rand van de ****** woestijn. Omdat we flink door kunnen rijden komen we vrij vroeg in de middag aan in Esfahan. Van andere reizigers hebben we gehoord dat er een goed guesthouse in het centrum van Esfahan moet zijn: Emir Gabir. Tot onze verbazing rijden we er zo heen, zonder al te veel zoekwerk. Het verkeer is gekkenhuis in deze stad, alles rijdt dwars door elkaar heen, rijbanen bestaan niet, voorrang bestaat niet, afsnijden is de normaalste zaak van de wereld, de toeter het meest gebruikte onderdeel. We vragen ons af of er in Iran überhaupt zoiets bestaat als een rijbewijs of dat je je rijbewijs bij de aankoop van je auto krijgt. Maargoed, zonder schade bereiken we het guesthouse, de eend kan op de bewaakte parkeerplaats, perfect. Onze kamer is niet meer dan een ingebouwde kast, ik schat zo'n 5 m2, verder is alles ok, een binnenplaats, een dakterras, internet etc. Tegen het eind van de middag zoeken we een restaurantje op, Iraanse Pizza met Corca Cola, het flesje is precies zoals onze Coca Cola. Het smaakt prima die pizza hier, de Italianen kunnen er nog wat van leren. 's Avonds relaxen we een beetje, we praten wat met andere reizigers, de Slovenen die we in Dugabayazit waren tegengekomen zijn er ook, bijna iedereen legt dezelfde route af en gaat naar dezelfde guesthouses toe.

Donderdag 19 oktober 2000, Esfahan
De volgende dag hebben we een afspraak met een kennis van Marnix, Hooman is z'n naam. Marnix heeft hem leren kennen in Utrecht. Hooman was deze zomer in Nederland op summerschool van geneeskunde. 's Middags bekijken we de stad, Esfahan schijnt een van de mooiste steden te zijn van Iran. We lopen door de bazaar, we komen op een prachtig plein met een aantal moskeen en fonteinen en we zien nog wat andere bijzondere gebouwen.

Om 17.00 uur hebben we met Hooman afgesproken bij het guesthouse.
We lopen wat door de stad met Hooman en uiteindelijk belanden we bij Hooman thuis, hij woont in een groot appartement aan de rand van het centrum. Z'n ouders wonen beneden in een gescheiden woning. In Iran is het vrij gebruikelijk dat je vlak in de buurt, meestal boven of onder je ouders woont. Als we binnen zijn krijgen we bijna meteen een biertje aangeboden, een halve liter Faxe (Deens bier), straatwaarde zo'n 45.000 rial, wat overeenkomt met zo'n fl 12,50, een duur biertje dus.
Later op de avond komen er wat vrienden van Hooman over de vloer, morgen is het weekend, in Iran is er maar een vrije dag per week, de vrijdag. Later op de avond komt de zelfgestookte 'whiskey' en zelfgemaakte wijn op tafel, ik denk dat weinig mensen kunnen zeggen dat ze ooit Iraanse wijn gedronken hebben, niet dat die echt lekker is, maargoed. Het is al laat als een van Hooman's vrienden ons naar het guesthouse brengt. In een lichte roes vallen we snel in slaap.

De dagen hierna blijven we in Esfahan, Hooman en z'n vrienden laten ons alles van de stad zien en 's avonds zitten we meestal bij Hooman thuis. Het weer in Esfahan is fantastisch, elke dag is de lucht stralend blauw en de temperatuur loopt op tot zo'n 30 graden.


Maandag 23 oktober 2000, Esfahan - Shiraz
Na een paar dagen Esfahan rijden we weer verder. Vandaag willen we tot Shiraz rijden, de afstand die we moeten afleggen is niet zo groot, zo'n 400 km, we kunnen rustig aan doen dus. Onderweg komen we langs een aantal zoutmeren. Een prachtig gezicht, het is alsof de meren met ijs bedekt zijn, we stoppen even langs de kant van de weg om van het uitzicht te genieten en we maken wat foto's.

De wegen zijn helaas niet meer zo vlak als tussen Saveh en Esfahan, we moeten af en toe weer terug naar z'n twee, maargoed het uitzicht is daarentegen erg mooi.
Rond een uur of 15.00 komen we aan in Shiraz, op de een of andere manier lukt het ons niet om in het centrum van de stad te komen, waar alle hotels zijn. Marnix vervloekt de Lonely Planet om z'n onduidelijke kaartjes. Als we de weg naar het centrum vragen snappen ze ons niet, het lijkt wel of niemand hier Engels spreekt. Al met al zijn we twee uur bezig om een hotel te zoeken. Omdat Marnix morgen jarig is zoeken we een wat luxer hotel dan normaal, maargoed uiteindelijk hebben we dan een geschikt hotel gevonden.
's Avonds lopen we wat rond door de stad, het is niet echt veel bijzonders deze stad.
 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact