Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier (Menno Spoormaker)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Donderdag 23 november 2000, Jaipur
We slapen vandaag lang uit, de treinreis heeft ons toch wel een beetje uitgeput, echt lekker slapen doe je toch niet in de trein. Na het ontbijt gaan we samen met de Belg, Ignace, de stad bekijken. Het paleis van de wind schijnt een van de hoogtepunten van Jaipur. Na een half uurtje lopen komen we aan bij het paleis, we gaan naar binnen en na een half uurtje staan we weer buiten, niet erg interessant dit paleis, als dit een van de hoogtepunten is van deze stad dan zijn we snel uitgekeken.

Na het paleis lopen we nog wat door de stad, Jaipur wordt ook wel de Pink city genoemd, de meeste bebouwing in het centrum is namelijk zalmroze geschilderd, daarom leek het ons wel leuk om de stad vanaf een hooggelegen punt te bekijken. We lopen richting de Victoria Tower, als we aankomen blijkt de toren helaas al gesloten, geen uitzicht over de stad dus. Nou ja, jammer dan, we lopen wat door de kleine straatjes van de stad en gaan wat shopjes in en uit. In een van de straatjes worden we omringd door kinderen, ze willen je hand vast houden, een slokje water uit de waterfles, weten hoe je heet, waar je vandaan komt, een roepie enz, enz, het zijn er te veel dus we zorgen dat we snel weer het straatje uit zijn, op de vlucht voor een horde kinderen, ach ja we zijn in India...

Na onze ietwat saaie stadswandeling eten we wat bij het Evergreen restaurantje, na het eten komen we John tegen, een Australiër die we in Varanasi hadden leren kennen, wat een toeval dat we hem hier weer tegenkomen, het is ons tijdens onze reis opgevallen dat de Australiërs bijna altijd relaxed en erg vriendelijk zijn, zo ook John.
We kaarten wat met z'n vieren en rond een uur of 1.00 zoeken we ons bed maar weer eens op....

"No, you pay me 50 Roepies Noway!"...
Ik bedoel als hij van tevoren zegt, het gaat je 50 roepies kosten om dit lullige bakje met kaarsje in het water te donderen, o.k. Maar op deze manier proberen ze je elke keer te naaien. Hij houdt voet bij stuk en ik dus ook, de 10 roepies wil hij niet aannemen, dan maar niet.
Tegen zonsondergang varen we langs een grote crematieplaats, de roeiers leggen het bootje aan en we staren een tijdje in de grote vuren die her en der branden, het blijft een vreemd idee dat je de lichamen van mensen ziet branden. Dan zien we een man op ons afkomen, hij beweert dat hij op de crematieplaats werkt. Hij wil ons meer vertellen over het crematieritueel, erg interessant allemaal, zo verteld hij bijvoorbeeld dat zwangere vrouwen, kleine kinderen en dieren niet gecremeerd mogen worden, als zij overlijden worden ze aan een zware steen gebonden en zo worden de lichamen afgezonken naar de bodem van de Ganges, en die Indianen drinken het water uit de Ganges alsof het mineraalwater is. Het verhaal dat de man verteld wordt echter steeds meer een “ik-wil-ergens-geld-voor” verhaal, hij verteld dat het hout dat gebruikt wordt voor de crematie erg duur is, en dat de mensen erg arm zijn, enz, enz. Aan het einde van z'n verhaal vraagt ie om een donatie voor de armen die het hout niet kunnen betalen. Omdat we z'n verhaal niet echt geloven, het geld verdwijnt waarschijnlijk in z'n eigen broekzak, vragen we naar z’n legitimatie/werkvergunning. Die kan hij natuurlijk niet tonen, thuis laten liggen verzint hij ter plekke. Toch geven we hem tien roepies voor z'n interessante verhaal. Na de boottocht gaan we op zoektocht naar een restaurant waar ze bier schenken. Er schijnen er wel een aantal te zijn, maar vandaag zijn ze allemaal gesloten vanwege de locale verkiezingen van Varanasi. Het was een groot feest vandaag in de stad, iedereen probeert zijn eigen partij te promoten, met vlaggetjes, bloemen etc. Uiteindelijk belanden we bij een semi-illegale drankshop waar we wat flesjes bier kopen. Met het bier onder de trui verstopt, lopen we terug naar de Ghats, we vinden een rustig plekje en we vieren een klein feestje ter gelegenheid van mijn verjaren. Na het feestje gaan we terug naar het hotel en spelen we nog een paar potjes black jack.
 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact