Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zaterdag 4 november 2000, Jacobabad - Dera Ghazi Ghan
We staan vandaag vroeg op, weer een lange afstand vandaag. Het doel voor vandaag is Dera Ghazi Khan, zo'n 350 km naar het noordoosten. Als we in Dera Ghazi Ghan zijn, zijn we dus om de bergen heen gereden. Om een uur of 7.00 vertrekken we vanaf het hotel, we moeten eerst maar eens de stad uit.
Het is al druk op de stoffige weggetjes die door het stadje lopen. Zo druk dat we Tim op een gegeven moment zelfs kwijt zijn. We denken dat ie achter ons zit, dus we stoppen even, maar hij komt maar niet, Marnix zal wel even gaan kijken waar Tim blijft, ik blijf in de eend zitten. Al snel verzamelen zich kinderen om de eend heen, ze zijn op weg naar school. Marnix blijft voor mijn gevoel uren weg, de massa wordt steeds groter, er staan wel honderd mensen om de eend heen, het is niet echt relaxed meer of zo. Dan zie ik Tim door de mensenmassa heenkomen, hij was ons voorbij gereden dus we stonden voor niks te wachten, Marnix is er ook weer, dus we kunnen weer verder rijden. Ik baan me een weg door de massa heen.

Als we eenmaal weer op de grote weg zijn wordt de weg beter en beter. Het landschap wordt ook steeds interessanter, gisteren reden we nog door de woestijn, nu rijden we dwars door een van de vruchtbaarste gebieden van Pakistan, het stroomgebied van de rivier de Indus. Het is alsof we in Indonesië beland zijn, rijstvelden, graanvelden, waterbuffels, overal wordt landbouw bedreven. We zien constant mensen die het graan aan het oogsten zijn, ze slaan met grote bossen graan op de grond, zodat de
graaankorrels loskomen. Overal water, we zien overal waterbuffels door het water buffelen, ik ben jaloers op de buffels, het is bloedheet in de auto, een duik in het frisse water zou geen slecht idee zijn, helaas hebben we daar geen tijd voor vandaag, we moeten kilometers maken. Als we ergens stoppen om even wat te drinken, worden we natuurlijk weer aangesproken, gelukkig zijn er niet zoveel mensen in de buurt dus het blijft relaxed. De mensen zijn vriendelijk hier. Ook de mentaliteit ten opzichte van buitenlanders is een stuk beter dan in Iran bijvoorbeeld, in Iran probeerden ze je overal te naaien, je moest altijd afdingen als je ergens iets kocht of ergens ging eten. Hier in Pakistan zijn de mensen een stuk eerlijker. De mensen hier in het oosten van Pakistan lijken erg veel op de Indiërs qua uiterlijk, niet zo heel vreemd natuurlijk, dit was ooit West-India. Wat verder opvalt in Pakistan is dat iedereen dezelfde kleding draagt, de mannen dragen allemaal een soort lange dunne katoenen blouse met daaronder een dunne wijde katoenen broek, de kleuren zijn licht en broek en blouse hebben dezelfde kleur, echt iedereen draagt ze. Vrouwen zie je erg weinig op straat, ze zitten thuis en komen nauwelijks hun huis uit. De vrouwen die je ziet zijn allemaal gesluierd, sommige vrouwen hebben zelfs neus en ogen bedekt, ze kijken en ademen door een soort gaas, het gezicht is geheel bedekt.
De weg blijft gelukkig goed vandaag we kunnen flink opschieten, onderweg stoppen we nog even in een klein dorpje om iets te eten, tijdens het eten worden we geobserveerd door zo'n 100 man, het hele dorp is ongeveer uitgelopen om te zien hoe wij vreemde westerlingen eten. Gelukkig houden ze zich rustig, ze kijken alleen maar, we zijn inmiddels al aan het idee gewend en we eten rustig verder. Na ons middageten rijden we weer verder, tegen het einde van de middag komen we aan in Dera Ghazi Khan, het hotel dat ons is aangeraden door andere reizigers hebben we gelukkig snel gevonden, eindelijk kunnen we weer even relaxen, zonder 100 man om je heen.
's Avonds lopen we nog wat door de stad heen, hetzelfde recept, een vieze primitieve, stoffige stad, geen bezienswaardigheden en weinig te beleven. We gaan vrij vroeg naar bed, morgen weer vroeg op.
's Nachts wordt ik wakker, ik moet constant naar het toilet, diaree, ik voel me beroerd, ik ben misselijk, ik moet overgeven en heb koude rillingen. Ik slaap de rest van de nacht erg beroerd, steeds naar het toilet om over te geven en koortsdromen. Ik vraag me af waar ik deze voedselvergiftiging aan te danken heb, het zal wel dat eettentje geweest zijn waar we 's middags gestopt zijn. De rest van de dag ben ik goed ziek, ik wil wel verder maar het gaat echt niet, als ik opsta zie ik zwart voor mijn ogen en word ik gelijk weer misselijk. Marnix heeft vreemd genoeg bijna nergens last van.

Maandag 6 november 2000, Dera Ghazi Khan – Bannu
Vandaag voel ik me gelukkig alweer wat beter. Alleen vandaag is het Marnix z'n beurt, hij moet ook overgeven 's ochtends, maar nadat hij alles eruit gegooid heeft gaat het een stuk beter met hem. Hij zegt dat ie wel in staat is om verder te rijden, ik voel me veel te zwak om zelf te gaan rijden, dus hij rijdt vandaag. We spreken af dat we een niet te grote afstand af zullen leggen vandaag. Het doel voor vandaag is Bannu, zo'n 250 km naar het noorden vanaf Dera Ghazi Khan. Ik ben er niet echt bij vandaag, ik zit op de bijrijdersstoel en fungeer als "kan ik er langs ja of nee?", het inhalen blijft lastig als je aan de verkeerde kant zit. Gelukkig komen we vroeg in de middag aan in Bannu, we vragen aan iemand of er een hotel is in het stadje, hij snapt niet wat we bedoelen, hotel?, otel? hoootel?, hoe we het woord ook uitspreken, hij snapt er niks van, we vragen het maar aan iemand anders, deze keer hebben we beet, iemand die goed Engels spreekt, hij zal ons wel even de weg wijzen. We komen bij een erg luxe uitziend hotel, we vragen wat een overnachting kost, de prijs is vrij hoog maar we hebben de energie niet meer om verder te gaan zoeken en we kunnen wel een beetje luxe gebruiken. De eigenaar van het hotel is echt supervriendelijk, hij regelt alles voor ons, hij behandelt ons alsof we zijn zoons zijn, wat een aardige oude man.

Dinsdag 7 november 2000, Bannu - Peshawar
De volgende dag voel ik me echt een stuk beter, ik ben de vorige avond vroeg gaan slapen en dat heeft veel goeds gedaan. Marnix voelt zich daarentegen een stuk slechter, dus ik moet maar rijden vandaag. De wegen zijn goed, het schiet aardig op, het landschap is vrij saai, wat heuvels, droog, weinig aan. Het is druk op de weg, we moeten vaak wachten met inhalen, die verdomde vrachtwagens als die er niet waren zaten we nu al in Delhi... Het is een saaie rijdag vandaag, er gebeurt weinig spannends. Om een uur of 16.00 komen we aan in Peshawar, ons einddoel voor vandaag. Peshawar is een vrij grote stad, de Lonely Planet is vrij positief dus we hopen dat we eindelijk eens in een interessante Pakistaanse stad terecht zullen komen. Het hotel is gelukkig snel gevonden, een goedkoop maar vrij goed hotel. We zijn voorzichtig met wat we eten, want we willen niet weer zo ziek worden, we hebben nog wat pasta-een-beetje-water-erbij-en-klaar-maaltijden, normaal niet te eten maar het smaakt nu echt goddelijk, Marnix is helaas een beetje te ziek om te eten, hij slaapt de rest van de dag. Ik ga ook maar vroeg slapen, er is verder niet veel te doen in het hotel, geen andere reizigers helaas.
 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact