Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dinsdag 14 november en woensdag 15 november 2000, Delhi
De komende dagen twee dagen blijven we in Delhi, we gaan naar de pub en uit eten met Tim en nemen daarna afscheid van hem, hij gaat verder richting Nepal. We klussen een dagje aan de eend: we verversen de motorolie en de versnellingsbakolie, verder controleren we de eend op mogelijke mankementen, we controleren: de fusees, de lagers, de remmen, het profiel van de banden, etc, eigenlijk voeren we een soort APK-keuring uit, maar zonder problemen komt de eend door de keuring, gelukkig maar. We drinken echte koffie met Igor, we zijn hem al eerder tegen gekomen, eerst in Turkije, toen in Iran en nu zijn we hem dus weer tegen gekomen in Delhi, wat een toeval. Igor komt uit Slovenië, hij organiseert overland trips voor Slovenen. Verder lopen we wat door de stad, bekijken de meest bijzondere bezienswaardigheden, dat zijn er helaas niet zo heel veel, Delhi is meer een stad waar je gewoon doorheen loopt en je verbaasd over de allerdaagse dingen die je tegenkomt, ik noem maar de koeien die overal midden op de weg lopen, of de apen die je overal ziet, in Delhi kun je je uren vermaken door gewoon door de stad te lopen en om je heen te kijken. Helaas zie je niet alleen leuke dingen hier, de armoede is groot in deze stad. Delhi is ook niet een stad waar je te lang moet blijven, met twaalf miljoen mensen is het hier echt een chaos, Delhi is na New Mexico de meest vervuilde stad van de wereld, in de Lonely Planet lezen we dat een dag in Delhi gelijk staat aan het roken van twintig sigaretten, als je de hele dag deel neemt aan het verkeer zelfs veertig sigaretten, de smog hangt in een dikke laag boven de stad.

Een dag voordat we weer verder zullen reizen, gaan we naar het treinstation van Delhi om de treinkaartjes te regelen. Een wachtruimte vol met wachtende toeristen, we sluiten achteraan en kijken voordat we gaan vragen de kat een tijdje uit de boom. Het is niet zo moeilijk allemaal, formuliertje invullen, even kijken op het bord welke trein we moeten nemen, en een hele tijd wachten voor je aan de beurt bent. We krijgen het gevoel dat het wel goed zit met het treinverkeer in India, alles lijkt goed voor elkaar hier op het station, we zullen zien. We hebben besloten dat ons volgende doel Agra is en Agra is eigenlijk alleen interessant omdat de Taj Mahal hier staat, een van de zeven wereldwonderen (volgens Marnix). De Taj Mahal lijkt op een tempel, de grootste die je ooit gezien hebt (waarschijnlijk) maar het is geen tempel het is een mausoleum. Maargoed, Agra dus, we reserveren een ticket tweede klas, de reis zal zo'n drie uurtjes in beslag gaan nemen, dus dat valt wel mee.

Donderdag 16 november 2000, Agra
We reserveren maar gelijk de treinrit naar Varanasi, gelukkig kunnen we een sleeper reserveren, van Agra naar Varanasi is een lange rit, zo'n 15 uur treinen. De volgende dag vertrekken we al, de trein zal om 17:45 uur vanavond vertrekken. Helaas moeten we de eend dus achterlaten, voor zo'n 3 weekjes, maar gelukkig hebben we een veilige plek gevonden, in het hartje van Delhi. Hij staat hier veilig achter het hek op het grasveldje, op de camping. We pakken onze rugzakken in en nemen de laatste “anti-steel-een-eendje-in-Delhi-maatregelen”. Omdat het vandaag een vrije dag is voor de motorriksja's moeten we het met een fietsriksja doen, ik heb medelijden met de man, hij moet zo ongeveer heel Delhi doorfietsen met twee man en bagage achterop. Gelukkig arriveren we op tijd bij het station. De trein vertrekt op tijd en onze reis begint, de trein is best ok, ik had erger verwacht, het is vrij schoon, we zitten best goed en we halen een acceptabele snelheid. Na drie uur treinen komen we, rond een uur of 20:45, aan in Agra. Zodra we het station uitlopen komen de riksja -mannen in grote getale op ons af stormen, "Sir, where do you go?" I can bring you for only 30 roepi" enz, enz, de concurrentie is moordend. We belanden uiteindelijk bij een goed Engels sprekende Indier in de motorriksja, hij heeft een vlotte babbel en weet ons om te lullen om naar een bepaald guesthouse te gaan, hij krijgt natuurlijk commissie als hij mensen naar dit guesthouse brengt.
 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact