Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier (Menno Spoormaker)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maandag 27-11-2000, Jaisalmer
‘s Ochtends vroeg om 6:30 komen we aan in Jaisalmer, helemaal naar de klote van de deze fijne busreis. Tijdens de busreis zijn we al min of meer gestrikt voor een guesthouse. We worden netjes opgehaald door de jeep van het guesthouse. We checken in en eten wat, daarna duiken we ons bed in, even wat bijslapen. Na een paar uur worden we weer wakker, het is inmiddels alweer 12.00 uur ‘s middags, ik ben redelijk uitgerust nu. Marnix is er wat minder goed aan toe, hij is een beetje ziek en moet overgeven, hij blijft maar in bed vandaag. Ik ga samen met Ignace wat eten op het dakterras, het is weer erg mooi weer vandaag, zonnetje en strakblauwe lucht, maargoed we zijn inmiddels niet anders gewend. Na het eten gaan we samen naar het fort, Jaisalmer staat onder andere bekend om z’n mooie middeleeuwse fort. Mooi hoor dat fort maar ik heb inmidels zo veel forten gezien dat het me toch allemaal wat minder doet, het bijzondere aan dit fort is dat het nog geheel bewoond is. Ook wel weer vervelend want zelfs in het fort wordt je niet met rust gelaten. We kunnen maar vrij kort rondkijken, het wordt alweer donker, we genieten van een mooie zonsondergang vanaf het fort en daarna lopen we terug naar het guesthouse. Marnix volet zich ook alweer wat beter, we eten met z’n drieën, macaroni met Italiaanse tomatensaus, erg lekker. Tijdens het eten komt de eigenaar van het guesthouse bij ons zitten, hij wil ons een camelsafari verkopen. Hij laat ons allerlei mooie foto’s zien van andere safari’s en we moeten verhalen lezen van andere reizigers die schrijven dat ze zo’n fantastische safari hebben gehad. Nou ja, het ziet er allemaal wel geloofwaardig uit en het is niet duur dus we besluiten het maar te doen.

We zijn tenslotte ook naar Jaisalmer gekomen om een camelsafari te maken. De volgende ochtend zullen we om 9.00 uur ochtends vertrekken. De rest van de avond ga ik naar het internetcafe in het centrum om aan m’n reisverslag te werken. Als ik weer terug kom bij het guesthouse liggen Marnix en Ignace al te slapen, ik kruip dus ook maar in bed…

Dinsdag 28 november t/m donderdag 30 november 2000, Jaisalmer
Vandaag is het dan eindelijk zover, de camelsafari, we hebben er lang naar uitgekeken, maar nu is het dan eindelijk zover. We staan vroeg op en na het ontbijt wachten we voor het guesthouse op de jeep die ons naar de kamelen zal rijden. De baas van het guesthouse heeft ons een aantal Nederlanders als reisgezelschap beloofd, in plaats daarvan moeten we het doen met drie Italianen en een Noors meisje. Nou ja, het is niet anders. Met z'n 6-en achterin de jeep gepropt, Ignace de Belg heeft geluk, hij zit naast de bestuurder, rijden we een eind de woestijn in. Na een half uurtje rijden worden we gedropt ergens midden in de woestijn. Gelukkig zien we al snel een paar kamelen in de verte aankomen, welgeteld 7 kamelen en vier begeleiders. Waar we al op gehoopt hadden, ieder z'n eigen kameel. Van andere reizigers hadden we namelijk gehoord dat het gebruikelijk was dat je met z'n tweeën op een kameel zat.

We maken kennis met de begeleiders, aardige begeleiders zo op het eerste gezicht, en daarna zoeken we allemaal onze eigen kameel uit. Mijn kameel heet Rajoe en volgens mij is het wel een relaxte kameel. Alle bagage wordt op de rug van de kamelen gebonden en daarna gaat de tocht echt beginnen. Het opstijgen, of hoe noem je dat?, is altijd even oppassen, een kameel gaat namelijk eerst met z'n achterpoten omhoog, zodat je bijna gelanceerd wordt als je daar niet op bedacht bent. Het berijden van de kameel is toch even wennen, je wordt behoorlijk heen en weer geschud als je op z'n rug zit en echt comfortabel zit het zadel ook weer niet. De kameel van Marnix is een beetje een wilde, hij wordt geleid door een van de begeleiders. De rest mag de kameel zelf besturen, met een touw dat verbonden is aan twee pinnen die door de neus van de kameel zitten, kun je de kameel besturen. We zijn blij als er na een uur of twee een pauze wordt ingelast. Even de benen strekken is een welkome afwisseling na een paar uur schudden.

De kamelen worden afgeladen en daarna worden ze vrij gelaten, een touw om de voorpoten zorgt ervoor dat ze in de buurt blijven, ze kunnen zich nog wel langzaam voortbewegen. De begeleiders gaan een maaltje voor ons koken op een houtvuurtje, het is allemaal prima geregeld, het eten is geregeld en wordt voor ons gekookt, genoeg mineraalwater en vanavond hebben we een biertje. Na een pauze van drie uur is het weer tijd om op te stijgen. We zwerven uren door de woestijn heen, op wat geiten na zijn we de enigen hier. Als het tegen zonsondergang loopt zoeken we een geschikte plek om te slapen, een zandduin met wat kleine boompjes voor de beschutting. Er wordt weer voor ons gekookt, wat een luxe. Na het eten bouwen we een kampvuurtje, de Italianen en de Noorse bouwen hun eigen kampvuurtje, ik geloof niet dat ze zin hebben om een beetje te socializen, eigenlijk zijn het maar een stelletje eikels, ze zijn de godganse dag aan het blowen en ze zijn absoluut niet in voor een praatje, ook niet met de begeleiders. We zitten met de begeleiders rond het kampvuur en we drinken bier, de begeleiders drinken geen bier, het zijn moslims, erg vriendelijke lui, het zal geen toeval zijn Voor we gaan slapen kijken we naar de sterrenhemel, fantastisch, omdat er totaal geen lichtvervuiling is hier, is de sterrenhemel erg helder. De kamelen liggen een paar meter verderop, je hoort ze constant herkauwen en zo af en toe laten ze een scheet, en niet zomaar een scheet, de hardste scheten die je ooit gehoord hebt, eigenlijk zijn het maar een stel stinkbeesten die kamelen, ze boeren trouwens ook en ook die boeren ruiken niet erg fris. Verder zijn het mooie sterke beesten, ze doen geen vlieg kwaad, erg goedmoedige beesten. Met de stinkende en boerende kamelen naast ons vallen we uiteindelijk toch in slaap. De volgende dagen verlopen zo een beetje hetzelfde als de dag hiervoor. Na twee en een halve dag zit de tocht erop, we komen weer aan bij het beginpunt, we hebben een rondje gemaakt. Twee en een halve dag is ook ruim voldoende voor een camelsafari, op een gegeven moment is het toch niet echt comfortabel meer, dat constante geschud op de rug van de kameel. We nemen afscheid van de begeleiders en van onze Italiaanse 'vrienden' en we wachten op de jeep die ons terug zal brengen naar het guesthouse.

Voor vanavond hebben we de trein gereserveerd naar Jodphur, dus we moeten inpakken, eten en naar het station. We eten voor het laatst met z'n drieën, Ignace neemt over een paar dagen de trein richting het zuiden van India, en wij beginnen alweer aan de terugtocht naar Delhi, waar de eend staat. Na het eten nemen we afscheid van Ignace en daarna brengt de baas van het guesthouse ons naar het station. Het wordt weer een korte nacht vannacht, de trein vertrekt om 22:30 en komt om 4:30 al aan in Jodphur, helaas was er geen directe trein naar Delhi, maargoed een dagje rondkijken in Jodphur is ook leuk.
 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact