Raid India (2001) Delft - New Delhi - Delft
2 vrienden, 1 eend 1 doel: New Delhi in India
In een uitgebreid reisverslag doen ze hun verhaal. Spannend boeiend en met veel details kan je dit beter omschrijven als een reisboek van 42 internet pagina's, en op bijna alle pagina's een prachtige foto. Wij wensen jullie veel lees plezier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zaterdag 23 september 2000, Kalambaka
De volgende dag stond in het teken van de kloosters op de rotsen. Ze zijn gebouwd in de 15e eeuw en er zijn er zo'n zes bewaard gebleven. Om boven op de rotspartijen te komen werd vroeger gebruik gemaakt van houten ladders tegen de rotsen en takelconstructies met grote netten, later zijn, voor de toeristen trappen in de rotsen uitgehouwen en gemetseld. Vanaf de kloosters is het uitzicht fantastisch, het interieur van de kloosters is ook erg mooi, veel fresco's. Kalambaka is tevens het klimparadijs van Griekenland, het is een van de mooiste klimgebieden van de wereld, naar men zegt. Tijdens het bezichtigen van de kloosters zien we dan ook regelmatig klimmers tegen de rotsformaties omhoog gaan. Op de camping waar we staan zijn ook voornamelijk klimmers. Helaas kunnen we onszelf niet wagen aan een klimavontuur, we hebben geen materialen en te weinig kennis van het outdoor-klimmen. Het huren van materialen en een gids is helaas te kostbaar. Erg jammer want je kunt je voorstellen dat ik erg graag een dagje was gaan klimmen, misschien dat ik hier later nog eens terug kom voor een klimavontuur in Kalambaka. 's Avonds vieren we, tot ongenoegen van onze Griekse buurman, met het Franse stelletje dat naast ons staat.

Zondag 24 en maandag 25 september 2000, Kalambaka - Thessaloniki
Na twee dagen Kalambaka besluiten we de volgende dag verder te rijden naar Thessaloniki, zo'n 250 km naar het zuidoosten. In tegenstelling tot het stuk van Ignoumenitsa naar Kalambaka rijden we nu over vlakke wegen, gelukkig zien we een stuk minder 'vogelhuisjes' langs de kant van de weg. Het landschap is droog en vlak, overal om ons heen de katoenvelden met op de achtergrond de droge heuvels van de binnenlanden.

We kunnen lekker doorrijden en tegen het einde van de middag bereiken we Thessaloniki. Op de kaart zien we dat aan de zuidwest kant van de stad een camping moet zijn. Na een anderhalf uur durende kansloze zoekactie besluiten we toch maar een Youth Hostel te zoeken want die camping is niet te vinden en niemand weet van het bestaan af. Een Youth Hostel is binnen een kwartier gevonden, het ligt in het centrum van de stad. Een stapelbed op een kamer van acht personen, een douche en een wc en daarmee is alles gezegd, maar de locatie is erg goed. De stad straalt veel sfeer uit en is erg levendig. Ik denk dat we ons hier wel een paar daagjes kunnen vermaken. Op dit moment zit ik dus in een Grieks internetcafé en ik schrijf jullie een e-mailtje. Ik denk dat de volgende mogelijkheid om te mailen Istanbul zal zijn en dat zal over zo'n dag of 5 zijn, tot mails!!!
Dinsdag 26 september 2000, Thessaloniki - Alexandroupolis
Na twee en halve dag Thessaloniki hebben we genoeg gezien van de stad. Thessaloniki is erg sfeervol en levendig maar verder valt er niet bijzonder veel te zien en te doen in deze stad. We zijn blij dat we ons brakke Youth Hostel weer gaan verruilen voor een camping.

Rond een uur of 13.00 rijden we weg uit de stad, ons einddoel voor vandaag is Alexandroupolis, zo'n 45 km voor de grens met Turkije. De afstand die we moeten afleggen is zo'n 350 km. Zodra we aan de rand van de stad zijn, begint het rommelige landschap van Griekenland weer. Her en der autosloperijen, oude banden fabriekjes, veel huizen en bedrijfspanden die niet afgebouwd zijn en waarschijnlijk ook nooit afgebouwd zullen worden.

Tegen het eind van de middag komen we aan in Alexandroupolis. De eerste camping die we proberen, is een beetje vaag, we zoeken de campingbaas maar die is in geen velden of wegen te bekennen, dan maar een andere camping zoeken. Na 500 m rijden komen we een andere camping tegen, een grote ANWB sticker op het raam van de receptie, dat zal wel goed zitten, we mogen zelf een plek uitzoeken. We zetten de tent zo dicht mogelijk aan het strand tegenover een Nederlandse camper. Buiten onze Nederlandse enclave is de camping uitgestorven.
Als we 's avonds beginnen met het bereiden van het avondeten begint het alweer donker te worden. Ondanks dat het hier een uur later is, begint het om 19:30 al te schemeren. Als we aan het eten zijn zien we overal om ons heen groene ogen oplichten, de zwerfkatten van Griekenland, ze hebben onze kippenbouten natuurlijk geroken en komen hier massaal op af. We tellen zo'n 20 tal kattenogen. In tegenstelling tot de campingkatten van Kalambaka zijn dit een stel schijters, je hoeft je armen maar te bewegen en ze schieten al weg. De campingkatten in Kalambaka waren veel relaxter, ze kwamen op schoot zitten en ze waren erg speels. Als we uitgegeten zijn zetten we de koekenpan met braadvet en kippenbouten een eindje verderop, het schouwspel kan beginnen, zoals te verwachten viel vallen de katten met grote getale aan en binnen no-time is alles afgelikt en afgekloven. 's Avonds spelen we een potje schaak, het ging zo goed maar uiteindelijk wint Marnix toch.
 
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact