2008 Raid Iceland
4 july tot en met 4 aug 2008 is derde Raid Iceland. Normaal nemen alleen Denen, Noren en of Zweden mee, maar dit keer ook een paar Nederlanders, Duisters, Engelse, Franse en Portugeese. Frank sf en Eveline nemen deel in de roemruchte "07", Rudi gaat in zijn Mehari en Erik en Digna in hun 2cv AZam, Leen in zijn 2cv Charleston en Alfred en Marja in hun Laponie eend. Voordat we met de 07 kunnen vertrekken zullen we de auto wederom moeten verbouwen van een offroad-blubber-eend naar een on/offroad endurance rockbuster duck. De wegen in IJsland zijn veelal van grind. hoewel de wegen in de steden weer perfect geasfalteerd zijn gaan we toch uit van de slechste wegen. Eer dat de 07 weer road ready is, zal er wederom veel moeten gebeuren.
 
 
 
 
 

 
 
Van: Arhus - huis
naam: Denemarken - Danmark
Kilometers: 850 km Temp: 10 graden
Weer: droog en bewolkt

Zondag 3 Augustus
Kom je van een eiland waar onweer een zeer onnatuurlijk verschijnsel is en dus echt nooit voorkomt (eef blij).....Eerste nacht op het vaste land, eerste nacht slapen in het donker, en wat hebben we ONWEER!!! Wat een welkom hihihihi
Vanmorgen klonk voor de laatste keer de wake-up call van Alfred, we waren al wakker eigenlijk, weer weinig geslapen. Het regende jammer genoeg, wat betekende dat we de tent nat moesten inpakken, wat op zich jammer was natuurlijk.
Alfred had voor de laatste keer koffie gezet en voor de laatste keer pakken we allemaal ons boeltje weer in en we hadden allemaal maar zin in een ding, naar huis. Niet omdat we heimwee hadden, maar als je weet dat je reis voorbij is, dan ook maar zo snel mogelijk naar huis.

We zouden met drie auto's naar huis rijden. Op zich ging het allemaal wel heel snel, het zou rustig zijn op zondag op de snelweg had mijn vader gezegd. YEAH right niet als wij op de snelweg rijden natuurlijk......Bij Hamburg begon de ellende al en dat werd alleen maar erger. Het stuk van Hamburg naar Bremen deden we zeker 4 uur over........Allemaal auto's met vlaggetjes, stickers en andere attributen erop WOA. Wij waren inmiddels erg nieuwsgierig geworden wat het was, maar konden het aan niemand vragen.
Nou goed de file hoorde er nu eenmaal bij. Onderweg nog stoppen om te tanken en wat te eten, alleen stikte het daar van de wespen.

Uiteindelijk zei de Bram Bram van Alfred en Marja dat binnendoor de kortste route was, maar Frank, Rudi en ik hadden geen zin in binnendoor rijden en zijn de snelweg weer opgegaan.
Weer file, shit.......ja dan is binnendoor wel korter!
Nog 200 km tot Amsterdam, niet dat je daar nou heen wil, maar dan is Rotterdam ook niet ver meer. Rudi wilde onderweg eerst wat eten, maar wij wilde eigenlijk alleen maar naar huis. Dus afscheid van Rudi genomen en doorgereden naar huis.

Onderweg nog contact met Marja en Alfred, ze reden zo'n 40 km voor ons, dus allebei even snel ongeveer (als wij niet in de file hadden gestaan hihihihihihi).

Eindelijk daar was ons huisje, het lag er nog steeds mooi bij, niets veranderd in een maand tijd. Mooi auto uitladen en heerlijk douchen en met de katjes kroelen.....ja das leuk deur op extra slot en die sleutel hadden we nou net niet bij ons. Dus Inge en Jurgen bellen of ze aub de deur open wilden doen voor ons, best grappig he!!!

Deur werd opengemaakt, de katjes waren helemaal blij om ons te zien en het huis was helemaal schoon. Wat een schatten die twee ze hebben het helemaal schoongemaakt, melk gehaald, eitjes en brood! Helemaal super!!!
We hebben de auto leeggehaald, pizza besteld en gezellig bij zitten kletsen. Om een uur of half elf gingen ze naar huis en wij eindelijk lekker douchen.

Nog even een drankje gedaan en een sigaretje.....Dit was het dan, einde van een ongelofelijk mooie, bijzondere en vermoeiende reis. We hebben veel nieuwe mensen leren kennen en andere mensen die we al lang konden nog beter leren kennen en daar goede vrienden aan over gehouden. Met alle stoere dingen nog in ons achterhoofd zijn we naar bed gegaan echter we roken onze kussens en zijn in een hele diepe coma gevallen! Wat slaapt dat lekker je eigen bed!!!

Dit was het eind van dit reisverslag.........blijf de website in de gaten houden, want je weer immers maar nooit wanneer een eendje weer zin heeft om uit te vliegen en naar welk land hij dan gaat.
Bedankt voor het lezen, de leuke berichtjes en voor Inge en Jurgen SUPER BEDANKT!!!!!!!!!

 
Raid Iceland
Reiswijzer
Ferry
Douane
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
Reisverslag 18
Reisverslag 19
Reisverslag 20
Reisverslag 21
Reisverslag 22
Reisverslag 23
Reisverslag 24
Reisverslag 25
Reisverslag 26
Reisverslag 27
Reisverslag 28
Reisverslag 29
Reisverslag 30
Reisverslag 31
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact