2008 Raid Iceland
4 july tot en met 4 aug 2008 is derde Raid Iceland. Normaal nemen alleen Denen, Noren en of Zweden mee, maar dit keer ook een paar Nederlanders, Duisters, Engelse, Franse en Portugeese. Frank sf en Eveline nemen deel in de roemruchte "07", Rudi gaat in zijn Mehari en Erik en Digna in hun 2cv AZam, Leen in zijn 2cv Charleston en Alfred en Marja in hun Laponie eend. Voordat we met de 07 kunnen vertrekken zullen we de auto wederom moeten verbouwen van een offroad-blubber-eend naar een on/offroad endurance rockbuster duck. De wegen in IJsland zijn veelal van grind. hoewel de wegen in de steden weer perfect geasfalteerd zijn gaan we toch uit van de slechste wegen. Eer dat de 07 weer road ready is, zal er wederom veel moeten gebeuren.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Van: Denemarken - Hanstholm
naar: Ferry (Norroma)
Kilometers: ....
 
Temp: 13 graden
Weer: droog en bewolkt

Zaterdag 5 July

Eveline en Frank:
Na een heerlijke avond bij de tent te hebben gezeten en een drankje te hebben gedronken, waren we toch wel een beetje moe en zijn we heerlijk gaan slapen. Eerste nacht in onze nieuwe tent! Wij hadden een koude nacht verwacht en dus onze slaapzakken goed dichtgeritst. Al snel kwamen we (lees: 5 minuten) erachter dat het toch wel een soort van warmpjes was. Dus rits open en uitwasemen! Echt, wat een warmte zeg!

Heerlijk geslapen dat wel, maar toch zo'n eerste nacht is altijd wennen in een tentje, dus best wel een beetje moe wakker worden van de stem van Alfred die (gelukkig) al koffie aan het maken was.
Lekker relaxed het boeltje opgeruimd en afgerekend en op naar Brovst. In Brovst zou vrijdagavond de pre-meeting zijn voor het IJslandgroepje, alleen dit was te ver rijden voor ons de eerste dag. Dus wij op naar Brovst, met zeven auto's. Ergens in de middag kwamen we daar aan, alleen waar waren Dan en Karen?????

Er stonden wel geteld 2 auto's, een acadiane en een eend. De acadiane ging niet mee, alleen om uit te zwaaien. Maar wat bleek Dan en Karen waren nog thuis (lees: 4 uur terugrijden). Ze waren nog snel de Unimog, die we nu tot Huminog hebben gedoopt, aan het aanpassen. Er zou nog wat extra ruimte moeten komen voor de reserveronderdelen. Afijn wij zaten daar in iemand zijn achtertuin om 13.30 uur 's middags. Al snel bleek dat Dan en Karen er pas rond zeven uur zouden zijn. Wij hebben met zijn allen toen besloten om al naar de haven te rijden om de boot op te zoeken en lekker in de haven wat te eten en lekker te relaxen. We hebben heerlijk een visfileetje besteld, zo direct uit de zee (althans dat hebben wij er bij bedacht :-). En eindelijk weer sinds lange tijd een ontzettend lekker dropijsje gegeten. Dat is echt zulk lekker ijs, drop van buiten, softijs en drop van binnen!!! Heerlijk!

Ondertussen kwamen er meer eendjes Hanstholm in rijden en kwamen bij ons zitten om ook iets te eten of te drinken. Een sms van Dan en Karen, wat bleek ze moesten nog 115 km rijden, een Hunimog en een HY. De gemiddelde snelheid van die twee ligt op ongeveer 60 km per uur!!! Afijn dat duurt natuurlijk wel een tijdje. Uiteindelijk kwamen ze aan om 19:30 uur, de uiterste checkinn was 21:00 uur. Deze boot vaart een keer per week, dus de rij was errrruuggg lang. Pasjes gekregen voor de kamers. Wat blijkt de medepassagiers moesten lopend de boot op en de bestuurders mochten de auto de boot op rijden. Dus de vrouwen met de tasjes voor de boot lopend naar de checkinn. Er werd al geadviseerd om een tasje mee te nemen de boot op, want ja we zitten er nu eenmaal 34,5 uur op!!!

De boot is een soort combinatie van de Titanic en de love boat! Echt helemaal goed. Blauwe dekjes, houten stoeltjes om buiten te zitten. De hutten en de gangen lijken precies van de Titanic, om kort te zijn voel me echt King of the World!!! :-) Als we ook maar niet zinken net als Titanic, maar daar later meer over. Nu is het wachten tot de boot vertrekt, het is nu 21:40 uur en de boot vertrekt om 22:30 uur, dus we mogen nog even.

Dus zo maar naar de driversmeeting en dan maar eens de boot verkennen, zwembad, gokhal, eettentjes en nog veel meer, dus die 34,5 uur komen we wel door.

 
Raid Iceland
Reiswijzer
Ferry
Douane
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
Reisverslag 18
Reisverslag 19
Reisverslag 20
Reisverslag 21
Reisverslag 22
Reisverslag 23
Reisverslag 24
Reisverslag 25
Reisverslag 26
Reisverslag 27
Reisverslag 28
Reisverslag 29
Reisverslag 30
Reisverslag 31
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact