2008 Raid Iceland
4 july tot en met 4 aug 2008 is derde Raid Iceland. Normaal nemen alleen Denen, Noren en of Zweden mee, maar dit keer ook een paar Nederlanders, Duisters, Engelse, Franse en Portugeese. Frank sf en Eveline nemen deel in de roemruchte "07", Rudi gaat in zijn Mehari en Erik en Digna in hun 2cv AZam, Leen in zijn 2cv Charleston en Alfred en Marja in hun Laponie eend. Voordat we met de 07 kunnen vertrekken zullen we de auto wederom moeten verbouwen van een offroad-blubber-eend naar een on/offroad endurance rockbuster duck. De wegen in IJsland zijn veelal van grind. hoewel de wegen in de steden weer perfect geasfalteerd zijn gaan we toch uit van de slechste wegen. Eer dat de 07 weer road ready is, zal er wederom veel moeten gebeuren.
 
 
 
 
 

 
 

 

Van: Egilsstadir - Seysdifjordur
naam: IJsland
Kilometers: 26 km
 
Temp: 10 graden
Weer: droog en bewolkt, mistig

Donderdag 31 July
Gisterenavond hebben we het niet heel laat gemaakt, het was errug koud, dus dan maar snel de warme slaapzak in. We zouden om 09:00 uur een wake-up call krijgen van Alfred. Nou dat werd ook gedaan!!! Totaal nog niet uitgeslapen, maar goed vandaag moesten we naar de boot toe.
We zouden rond 11:00 uur vertrekken met zijn allen. Wij, Alfred, Marja, Erik, Digna, Rudi, Frank en ik waren echt al ver van tevoren klaar. Leen zat al in zijn auto te wachten, samen met Wilifred. Uiteindelijk zijn we wel een soort van met elkaar vertrokken.

We konden ons de weg niet echt helemaal herinneren van de heenreis. Het was ontzettend mistig wederom, zeker 2 paaltjes/1 paaltje zicht. Wij reden achter Digna en Erik en hebben eigenlijk het hele stuk in zijn 1 gereden. Eenmaal boven de wolken scheen de zon weer, maar die lieten we snel echter ons, want de haven ligt beneden de wolken. In het dal zagen we dat de Norrona net aankwam. Mooi we waren dus op tijd. Het plan was om weer af te spreken waar we als eerste de boot zijn afgegaan om daar een groepsfoto te maken. Maar zoals elk leuk plan van Dan en Karen viel dit ook in het water. Wij stonden er wel, maar de TT en de noren, Phil en Vidar waren er niet. Die moesten er namelijk bij de Faroer af en die hadden hun eigen ticket en kwamen dus niet naar die plek toe. Nou even wat foto's gemaakt en wij (de NL'ers) wilden eigenlijk wel gewoon in de rij gaan staan voor de boot. Maar Dan en Karen vonden dat we dat pas om 13:00 uur moesten doen. Het was inmiddels 11:45 uur!!! Wij hadden het snel bekeken en hadden geen zin om hier nog tot 13:00 uur te blijven rondhangen. Dan en Karen gingen winkelen, maar in welke WINKELS???? Ik snap de IJslanders niet, heb je een havenplaats met mensen die moeten wachten tot hun boot vertrekt, dan plaats je daar toch een souveniersshop, een 66North winkel en al dat soort dingen. Dan kunnen mensen hun laatste IJslandse geld opmaken. Nee wat doen de IJslanders die zetten twee oude vrouwtjes neer met een stel breinaalden en daar kan je naar zitten kijken! Echt heel apart.

Maar goed dan de supermarkt maar onveilig maken en wat typische IJslandse dingen kopen, Flatbroad, Honey Brown Sugar Hickory sauce, gedroogde vis en nog iets meer. Inmiddels was het 13:00 uur en wij gingen maar in de rij staan. Floor en Joost stonden er al en hadden een rij gereserveerd met het campingbordje van de vorige camping.

Uiteindelijk kregen we de kaartjes, eerst voor de auto, toen voor de passagiers en toen pas onze hutkaarten. Wij zaten weer bij Digna en Erik. Alfred, Marja, Joost en Floor een hut en Rudi en Leen zitten ook verdeeld over een aantal hutten. De bijpassagiers moesten weer eens lopend de boot op, wat een verrassing. In de terminal voor de wandelaars kwamen we Kika tegen (van de VIkingbar) en die kon ons vertellen dat vanavond Gert en Hermien weer moesten optreden!!! YAHOOOOOO waren we daar even blij mee. Maar goed om 14:00 uur ging het voetgangerspad open, we waren er om 13:45 uur, dus nog even wachten. De auto's mochten er al lang op en wij stonden maar te wachten. Ah de deur ging open, je moest je P-kaart laten zien en dan mocht je door, niets geen paspoort, tassen laten zien of wat dan ook. Was de controle naar IJsland erg sterk,  hier niet. Maar goed in Denemarken schijnt het weer streng te zijn, hopelijk wij er niet uit.

Om 16:00 uur zou de boot vertrekken, uiteindelijk vertrok hij om 15:45 uur, een kwartier eerder, das mooi. De ziektepilletjes werden ingenomen en we gingen kijken hoe we uit de haven aan het varen waren.
We hadden inmiddels het hoekje in de Vikingbar weer tot ons genomen en konden zo  mooi de bergen zien vervagen. We hebben de vuurtoren nog wel gezien waar die dag daarvoor met de auto waren geweest. Kika was redelijk verbaasd, het eerste wat ze zei: Daar is toch geen weg?? Nee dat klopt een soort van weg. Waarop zij zei: Ja je hebt een hoop soort van wegen op IJsland. Het was weer gelijk gezellig. Paula heeft vakantie waarschijnlijk, die hebben we nog niet gezien.

De boot verliet langzaam IJsland en we konden al snel niets meer zien door de mist, jammer dat was het dan...............
De zee zou rustig zijn vertelde de kapitein, windkracht 4, maar errug mistig. Dat bleek je zag echt helemaal niets.
We hebben 's avonds met zijn zevenen gegeten in het buffetrestaurant, allerlei soorten vis, vlees en andere dingen die we niet bij naam weten. Was op zich lekker alleen sommige dingen lager er wel iets te lang. De rest van de groep gingen Dan en Karen een etentje geven voor de goede organisatie, nou wij dus niet. Het enige wat er georganiseerd was, was de boot en dat we een trui met stickers kregen, meer niet.
We hebben nog even in de tax-free shop rondgekeken, sigaretten gekocht en een fles wipskie, nog wat gedronken in de Vikingbar en daarna zijn Frank en ik lekker gaan douchen en slapen.
Echter mijn bed hing een soort van scheef en heb niet echt comfortabel geslapen, maar het was wel donker!!!
Voor nu wel terusten en tot later!!!

 
Raid Iceland
Reiswijzer
Ferry
Douane
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
Reisverslag 18
Reisverslag 19
Reisverslag 20
Reisverslag 21
Reisverslag 22
Reisverslag 23
Reisverslag 24
Reisverslag 25
Reisverslag 26
Reisverslag 27
Reisverslag 28
Reisverslag 29
Reisverslag 30
Reisverslag 31
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact