2008 Raid Iceland
4 july tot en met 4 aug 2008 is derde Raid Iceland. Normaal nemen alleen Denen, Noren en of Zweden mee, maar dit keer ook een paar Nederlanders, Duisters, Engelse, Franse en Portugeese. Frank sf en Eveline nemen deel in de roemruchte "07", Rudi gaat in zijn Mehari en Erik en Digna in hun 2cv AZam, Leen in zijn 2cv Charleston en Alfred en Marja in hun Laponie eend. Voordat we met de 07 kunnen vertrekken zullen we de auto wederom moeten verbouwen van een offroad-blubber-eend naar een on/offroad endurance rockbuster duck. De wegen in IJsland zijn veelal van grind. hoewel de wegen in de steden weer perfect geasfalteerd zijn gaan we toch uit van de slechste wegen. Eer dat de 07 weer road ready is, zal er wederom veel moeten gebeuren.
 
 
 
 
 
 
 
Van:
naam:
Kilometers: km
 
Temp:  graden
Weer:

Dinsdag 8 July

Eveline en Frank:
Gisterenavond was het eigenlijk bakkiesavond bij Alfred in de garage,maarja aangezien we daar niet zijn nu, hebben we het maar hier gedaan. Dus koffie, koeken en bier waren aanwezig. En de slappe/sterke verhalen kwamen goed los. Om half elf was het nog steeds licht, maar van alle nieuwe indrukken waren we zo moe geworden, dat we maar vroeg naar bed zijn gegaan. Ik (eef) werd om 03:15 uur wakker en het was al weer licht. Echt heel apart, maar dan maar weer even omdraaien en verder slapen. Ineens werd ik wakker van een gekraak en een soort van geprik in plastic. Goed luisteren, rits open en wat bleek een grote meeuw was alle vuilniszakken aan het nalopen om te kijken of we niet iets weg hadden gegooid wat nog te eten was. Niets aan de hand hoor ik naast me, Frank was ook wakker geworden ervan. Wederom weer vroeg wakker, bakkie koffie gemaakt en heerlijk voor iedereen een eitje gebakken. Wat zullen we gaan doen vandaag was al snel de vraag. We hadden een weggetje gezien aan de overkant van het meer tegen een berg aan. Nou gaan we daar naar toe. Ohja we moeten ook nog de website uploaden, we hadden namelijk begrepen dat er nog wel veel vraag naar was. Dus op zoek in het dorp naar internet. Nergens onbeveiligd internet, ships! Naar het Terroristenbureau en zij wist te vertellen dat in de bibliotheek wel internet was. Naar de bibliotheek toe, echter die ging pas rond 13:00 uur open. Het was toen half twaalf, dus dan maar iets anders zoeken. Naar een

computer/wasmachine/expert winkel. Die man wist te vertellen dat boven hem een man woont die met computers werkt. Wij daar naar binnen, de beste man was niet thuis. Ja wat nu? Dan maar toch dat weggetje vinden en naar boven rijden en later de internetsite bijwerken. Het weggetje was errug lastig te vinden, maar eenmaal gevonden, wauw wat een uitzicht! Op ongeveer 250 meter hoogte konden we het hele dorpje Klaksvik overzien en zelfs de zee zien, maar goed das dan ook weer niet zo moeilijk (we zitten op allemaal eilanden dus je ziet altijd de zee). Het weer werd steeds beter en zelfs met het dak opengereden, denk zeker dat het 18 graden was! :-) Eenmaal boven op de berg, hield de weg op en zouden we verder moeten gaan lopen. Dus water mee en schoenen vast en jas aan. Het waait op de berg namelijk enorm! Er was zelfs bovenop de berg een meer waar je kon zwemmen, zelfs twee reddingsboeien!!! Maar goed de mannen en de vrouwen ook vonden het errug koud, volgens de mannen zoooooooo koud(ongeveer 1cm opening tussen twee vingers).

Uiteindelijk de top van de berg niet gehaald, was echt nog zeker 1,5 uur lopen. Terug naar het dorp even wat eten en op naar de bibliotheek. Ja we hebben internet, alleen aansluiten op de laptop en het zou werken.NOT!!!! Dus alle info van de laptop op een usb-stick en overzetten op de pc van de bibliotheek. Na 20 minuten was het eindelijk gebeurd en konden we de berichtjes in het gastenboek lezen! Erg leuk om te lezen dat er toch mensen zijn die ons missen en ons allemaal een fijne reis toewensen. Ik heb nog een berichtje achtergelaten, maar voor degene die dat niet lezen. We hebben soms wel en soms geen internet. We doen ons best om zo snel mogelijk weer stukjes op internet te zetten, maar goed soms duurt het even voordat we iets vinden. Kortom we maken het allemaal goed, het is hier fantastisch en we genieten allemaal volop. Strakkies ff happie eten maken en morgen weer naar de boot toe. Hopelijk werken mijn pillen nu wel en ben ik minder ziek als de eerste bootreis. Tot later!!!!

Frank: (aanvulling) 'het' weggetje was dus een onverhard pad die je in je 1ste versnelling moest nemen. redelijk stijl maar goed te doen. De faroer Eilanden bied voor ons ieder wel wat. mooie natuur, bergen waar je uren kan wandelen. Een soort mix van de schotse hooglanden en scandinavie, maar dan zonder bomen. Het waait hier behoorlijk. zeg maar gerust hard. temp vandaag in het dal tegen de 18 in de zon, op de berg tegen de 12 in de wind nog frisser. als de zon weg is is het best fris. Al met al een apart eilandengroep met een eigen cultuur, klimaat en natuur. alleen nog geen papegaaiduiker gezien of gegeten. maar dat komt nog wel. (einde aanvulling).

 
Raid Iceland
Reiswijzer
Ferry
Douane
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
Reisverslag 18
Reisverslag 19
Reisverslag 20
Reisverslag 21
Reisverslag 22
Reisverslag 23
Reisverslag 24
Reisverslag 25
Reisverslag 26
Reisverslag 27
Reisverslag 28
Reisverslag 29
Reisverslag 30
Reisverslag 31
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact