2006 PanameriACA 
Philo en Rodriaan vertrokken in 2006 naar Amerika om een toch te maken van Canada naar Argentina met hun Acadiane. De Pan-Amerikaanse weg is een weg, of beter een netwerk van wegen, die de uiteinden van de continenten Noord-Amerika en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. De weg loopt van Fairbanks in Alaska tot Vuurland in Argentinië. Over de lengte van de wegen verschillen de meningen. De schattingen lopen uiteen van 25.000 tot 50.000 kilometer.
 
 
 
 
 

 

Argentinië

 
 
 
 
Tango en gitaarmuziek
Bij ons bezoek aan de douane, is aangegeven dat we een kopie van ons paspoort moeten maken en dat die door een notaris getekent worden om zeker te weten dat hij echt is (vreemd, maar oké dat is blijkbaar hoe het hier werkt). Vanochtend gaan we dus eerst naar een notaris om dit te laten doen. Aangekomen op het kantoor, blijkt ze alleen pas begin van de middag aanwezig te zijn. Er wordt nog een keer gebeld met de douane en dit keer krijgen we te horen dat een gewone kopie voldoende is. We rijden dus naar het douanekantoor in de hoop daar snel het benodigde papierwerk af te kunnen handelen. Maar, dan kennen we de argentijnse bureaucratie blijkbaar nog niet: nee, op de kopie van het paspoort moet toch echt een handtekening van een notaris staan (of van de nederlandse ambassade, maar die blijkt om 13.00 uur al gesloten te zijn) en bovendien moet niet alleen de pagina met de gegevens gekopieerd worden maar alle pagina’s leeg of niet. Een beetje moedeloos vertrekken we weer. We laten alle kopiën maken en gaan daarna terug naar het notariskantoor. Ruim een uur later hebben we alle benodigde stempels en handtekeningen en kunnen we terug naar de douane. Ook daar worden alle benodigde stempels en handtekeningen gezet. Dit lijkt goed te gaan. We krijgen te horen dat we even op de gang moeten wachten op onze papieren want ze moeten ze eerst nog even in de computer zetten. En ja hoor ...... driekwartier later krijgen we te horen dat de computer stuk is en dat we dus de volgende dag maar terug moeten komen. Pffffffffff, we zijn vanochtend om 10.00 uur begonnen, het is nu 17.00 uur en we hebben nog eigenlijk niets. Maar goed, niets aan te doen, dan morgen voor de auto de container in gaat nog maar een keer terug naar de douane.

We besluiten om nog een bezoekje te brengen aan de wijk La Boca voor we terugrijden naar het hotel. Dit is een echte volkswijk die bekend is om zijn gekleurde huisjes. Inderdaad is het er een vrolijke boel, overal gekleurde huizen, beelden op de balkons, gezellige terrasjes en kraampjes waar je allerhande toeristenprullaria kan kopen. We strijken neer op het terras van één van de café’s waar ze ook tangoshows geven op het terras en bestellen een fles bier. Even al het gedoe van vandaag vergeten en genieten van de heerlijke gitaarmuziek, de ontroerende zang van een oude argentijn en de passievolle tango van het danspaar. Bij het rondje langs de tafels om de aanwezigen te betrekken bij de tango, moet ook Philo en aan geloven en dus danst ze een tango met de danser. Een leuke ervaring.
Toen de officiële show voorbij was en het tangopaar zich al had omgekleed, werd het echter nog leuker. Enkele van de aanwezige mexicanen pakken de gitaar op en zingen en spelen zelf een nummer. Daarna danst het tangopaar nog twee dansen in hun gewone dagelijkse kleding en dat was eigenlijk veel leuker en losser dan de formele show. Ook de gitaristen gaan nu vrijuit hun gang en spelen nog een paar heerlijke nummers. Dit is de sfeer die je je voorstelt bij het oude Buenos Aires.

Afscheid
Vandaag is het dan zover: we moeten nu echt afscheid nemen van de Aca. In alle vroegte rijden we naar de douane om onze papieren op te halen en daarna gaan we direct naar het warehouse waar de Aca de container in gaat. Daar aangekomen, blijkt dat het vandaag heel druk is in verband met de feestdag van morgen en dat ze ons daardoor vandaag niet kunnen helpen. Maandag zal onze container pas aankomen. Dan zijn wij echter al weer in Nederland en dus moeten we de Aca achterlaten en hopen dat de argentijnen er netjes mee omspringen als ze hem in de container zetten. Even later verlaten we een beetje verdrietig het haventerrein en nemen een taxi naar het Plazo de Mayo. We slenteren wat rond langs het plein en de omringende straten en genieten van een heerlijke lunch in de zon op een gezellige terrasje. ’s Middags zien we hoe de moeders van het Plaza de Mayo nog steeds hun rondes over het plein lopen. Het zijn allemaal heel krachtige vrouwen en we zijn diep onder de indruk.
Vanaf het plein lopen we over de Florida (de belangrijkste winkelstraat) terug naar het hotel. Onderweg kopen we nog een set koffers voor de terugreis en genieten we van de versierde harten die overal in de omgeving van het Plaza Libertador Gral. San Martin staan. Het doet ons een beetje denken aan de koeien die we een paar jaar geleden overal in Praag zagen staan en de beren in Vancouver. ’s Avonds bezoeken we een Parilla voor een typisch argentijnse maaltijd: op houtvuur gegrilde steak. En inderdaad, de steak is erg lekker.

Vandaag brengen we een bezoek aan de dierentuin van Buenos Aires. Een mooi park waar ook nog veel statige oude gebouwen zijn te zien. Opvallend is dat je in alle gebouwen een oosterse invloed ziet. We hebben geen idee waar die vandaan komt, maar het is wel erg mooi. We zien veel dieren die we ook tijdens de reis in het wild hebben gezien zoals de mara (die ons in het wild steeds te snel af was als we een foto wilden maken), de guanaco, de flamoing’s en enkele vogels.
’s Avonds is het tijd om nader kennis te maken met de argentijnse tango: we gaan naar een complete tango-avond. Eerst krijgen we een uur les waarbij we de basisstappen van de tango uitgelegd krijgen. Het valt nog niet mee om dat goed te dansen, het is heel wat anders dan de tango die we in Europa kennen. Maar, onze pogingen worden wel beloond met een heus diploma :-).
Na de les is het tijd voor het diner met aansluitend een prachtige tangoshow met live muziek en zang. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze proffesionals zich over de vloer bewegen en de muziek is een genot om naar te luisteren. We genieten met volle teugen van deze heerlijke avond.

Onze laatste dag in Buenos Aires brengen we een bezoek aan de begraafplaats in Recoleta waar onder andere Evita begraven ligt. Alle graven zijn gebouwen waarvan sommigen complete kerken zijn. Heel apart dat mensen op so’n manier begraven willen worden. Het is wel interressant om de verschillende bouwstijlen door de jaren heen terug te zien (art deco, klassiek, meer strak en modern, etc.)
Na het bezoek aan de begraafplaats slenteren we nog wat rond over de markt met souveniers en lunchen we op een gezellig terrasje. Daarna nemen we de trein naar één van de steden in Gran Buenos Aires om een bezoek te brengen aan Philo’s oom en zijn familie. Het wordt een heel gezellige avond en een leuke afsluiting van onze tijd in Argentinië.
 

Morgen vliegen we terug naar Nederland...........

 
Home 
Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Pagina 12
Pagina 13
Pagina 14
Pagina 15
Pagina 16
Pagina 17
Pagina 18
Pagina 19
Pagina 20
Pagina 21
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact