2006 PanameriACA 
Philo en Rodriaan vertrokken in 2006 naar Amerika om een toch te maken van Canada naar Argentina met hun Acadiane. De Pan-Amerikaanse weg is een weg, of beter een netwerk van wegen, die de uiteinden van de continenten Noord-Amerika en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. De weg loopt van Fairbanks in Alaska tot Vuurland in Argentinië. Over de lengte van de wegen verschillen de meningen. De schattingen lopen uiteen van 25.000 tot 50.000 kilometer.
 
 
 
 
 

 

AMERIKA

 
 
 
 

Dag 7 t/m 10
Vandaag hebben we de hele dag doorgebracht in Lassen National Park. Hier is een vulkaan zover ge-erodeerd dat je in feite in het hart van de vulkaan zit. De plek is nog steeds heel heet waardoor het regenwater dat valt ondergronds wordt opgewarmd. Dit levert enkele spectaculaire verschijnselen op: stomende spleten en holen, borrelende modderpoelen en hete vijvers. En, omdat er ook veel zwavel aanwezig is in het gebied: een flinke rotte eieren lucht! Hier en daar lag nog sneeuw en dat was soms moeilijk te onderscheiden van de grote hoeveelheid sulfaat die in het gebied voorkomt. Een vreemde ervaring.
We hebben onder andere een wandeling gemaakt naar een plek waar veel van deze verschijnselen goed te zien (en te ruiken) zijn. Een bizar detail is dat in het kokend hete water (70° tot 95°) toch nog bacteriën leven.
De volgende dag was het tijd om naar Redwood National Park te rijden. We vertrekken vroeg en rijden langs een schitterende weg door de Coastal Mountain Range naar de kust. Een beetje dronken van alle bochten in de weg, komen we ’s avonds laat aan in Redwood National Park. De volgende dag maken we een prachtige, 15 km lange, tocht door het bos. De bomen zijn echt ongelooflijk indrukwekkend en statig. Je hebt het gevoel door een pre-historisch bos te lopen. Dat gevoel wordt nog versterkt door het feit dat we de hele wandeling bijna geen mensen tegenkomen. Je waant te terug in de tijd van de dinosauriërs. Hoe indrukwekkend het is, is eigenlijk niet goed te beschrijven, je moet het gewoon meemaken!
Natuurlijk zijn hier ook toeristische uitwassen zoals een heuse Drive Thru Tree. En ja, ook wij zijn toeristen en dus moeten we daar met de Aca natuurlijk even onderdoor ;-).

Dag 11 t/m 13
Na iets meer dan een dag rijden langs de prachtige en ruige Californische kust, komen we aan in San Francisco. Omdat er geen campings in de buurt van de stad liggen, besluiten we heel luxe om voor deze keer in een hotel te gaan zitten. We vinden een leuk en hip design hotel midden in het centrum. Nadat we hebben ingecheckt, vertrekken we voor onze eerste kennismaking met de stad. En, wat we zien bevalt ons. De stad is een boeiende mix van oude en nieuwe gebouwen en doordat de stad op verschillende heuvels is gebouwd, is het perspectief steeds weer anders en verrassend. Door zijn vele enorme bruggen en wolkenkrabbers heeft de stad iets stoers maar door de oude gebouwen en trammetjes en de vele huizen in het centrum heeft het ook iets gemoedelijks en kleinschaligs. Deze schijnbare tegenstelling zorgt ervoor dat San Francisco heel energiek overkomt.
Wat verder leuk is om te zien, is het feit dat ze veel gebruik maken van meervoudig ruimtegebruik (op straatniveau winkels en parkeren en op het dak huizen met al dan niet een tuin). En, iets dat we nog niet eerder hebben meegemaakt in Noord Amerika: er is goed openbaar vervoer. Leuk is dat e er op één lijn nog allemaal historische trammetjes rijden en dat er nog een heuse cablecar rijdt (die met de hand gedraaid moet worden aan het eindpunt). Ook hebben ze aan het waterfront op een leuke manier gebruik gemaakt van de oude haveninfrastructuur. Zo vinden we ’s avonds bijvoorbeeld een leuk italiaans restaurant in de voormalige Del Monte conserven fabriek.
De volgende dag bezoeken we onder andere het Yerba Buena Park, waar op dat moment een openlucht ballet wordt opgevoerd, en het SFMOMA. Dat is het San Francisco Museum of Modern Art. Ook maken we een rondvaart langs de kust en onder de Golden Gate Bridge door.

Dag 14 t/m 16
Na een dag rijden, arriveren in San Simeon waar we de volgende dag Hearst Castle bezoeken. Dit is een mooi voorbeeld van iemand met veel geld en een grote droom, maar geen gevoel voor maat. Het kasteel is gebouwd door William Randolph Hearst, een mediamagnaat die verschillende kranten, magazines, tv- en radiostations bezat. In zijn jonge jaren had hij een jaar door Europa getrokken met zijn moeder en daar heeft hij ‘de klok horen luiden’. De klepel (kunst is pas kunst met mate en in zijn originele setting) heeft hij niet zien hangen. Al met al zijn er best aardige onderdelen aan het kasteel, maar met name binnen is het veel te druk gevuld met allerhande kunst van verschillende stijlen en tijdperken. Omdat het zo Amerikaans is, is het echter juist heel leuk om te zien.
Na ons bezoek aan Hearst Castle rijden we door naar Los Angelos. Daar bezoeken we de volgende dag de Universal Studios en de Queen Mary. Daarna is het al laat, maar we besluiten toch nog even met de Aca over de Hollywood en Sunset Boulevards te rijden. Helaas zien we geen celebrities.

 
Home 
Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Pagina 12
Pagina 13
Pagina 14
Pagina 15
Pagina 16
Pagina 17
Pagina 18
Pagina 19
Pagina 20
Pagina 21
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact