2006 PanameriACA 
Philo en Rodriaan vertrokken in 2006 naar Amerika om een toch te maken van Canada naar Argentina met hun Acadiane. De Pan-Amerikaanse weg is een weg, of beter een netwerk van wegen, die de uiteinden van de continenten Noord-Amerika en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. De weg loopt van Fairbanks in Alaska tot Vuurland in Argentinië. Over de lengte van de wegen verschillen de meningen. De schattingen lopen uiteen van 25.000 tot 50.000 kilometer.
 
 
 
 
 

 

CHILI

 
 
 
 
Imposante natuur
De volgende morgen, als we aankomen in Puerto Natales is het stralend mooi weer en op het dek genieten we met z’n allen van het laatste stukje door de Patagonische fjorden en de aankomst in Puerto Natales. We zien zelfs nog een paar bruinvissen.
Als we zijn aangemeerd, moeten we wachten tot alle passagiers van boord zijn voor we met de auto de boot af mogen. Als we het haventerrein af willen rijden, worden we teruggestuurd om langs de douane te gaan. We snappen we er niets van. We zijn Chili toch niet uitgeweest? Maar goed, we gaan naar het douanekantoor en daar blijkt dat drie verschillende instanties een stempel en een krabbel op één of ander papiertje moeten zetten (lees: zes mensen) om te zorgen dat de slagboom opengaat. Nou goed, chilenen houden van bureaucratie en we zouden dat inmiddels wel moeten weten.

Als we dan eindelijk weg kunnen, gaan we eerst de stad in om boodschappen te doen en te tanken. Daarna rijden we door naar Parque Nacional Torres del Paine. Daar zullen we de komende vier dagen blijven om lekker te wandelen. De camping ligt schitterend, heeft warme douches en paarden die het gras milimeteren. En het park: dat is echt schitterend! De ‘ torres’ zijn heel indrukwekkend en de flora en fauna prachtig. Er lopen twee meerdaagse tochten door het park en omdat praktisch alle passagiers van de boot de kortse van de twee gaan lopen, is het op die route de eerste twee dagen heel erg druk. Omdat we daar geen zin in hebben, besluiten wij de eerste dag van ons verblijf een wandeling de andere kant op te maken. En daar krijgen we geen spijt van. Nadat we met wat regen vertrokken zijn, klaart het al snel op en lopen we lekker in de zon. We genieten van de vele bloemen, de condors en de prachtige vergezichten. En bovenal: het gebrek aan andere mensen.
De tweede dag voelt Philo zich behoorlijk grieperig en dus besluiten we om die dag geen lange wandeling te maken. Het is wederom stralend mooi weer en we besluiten met de auto naar de Salto Grande te rijden en daar een klein eindje te wandelen. Als we terugkomen, maken we kennis met de beruchte Patagonische wind: de luifel die we hadden opgezet is ingestort omdat één van de stokken door de wind is geknakt. We repareren de stok maar besluiten toch om de luifel niet weer op te zetten om te voorkomen dat hij stuk waait.

De derde dag gebruiken we om naar boven naar de ‘torres’ te lopen (Philo voelt zich nog steeds niet heel fit, maar met een paar pijnstillers moet het lukken). Dit is voor velen het deel van de korte meerdaagse tocht maar die mensen zijn inmiddels al allemaal boven geweest en dus komen we vandaag lekker weinig anderen tegen. We vertrekken met stralend mooi weer maar als we bijna boven zijn begint het te regenen en eenmaal boven sneeuwt het zelfs een beetje. Maar, dat verleent wel een heel mysterieuze sfeer aan deze plek. Je zou je zo voor de ingang van de Moria-mijn uit Lord of the Rings kunnen wanen. En, als we teruglopen klaart het langzaamaan weer een beetje op zodat we bij het laatste stuk naar beneden kunnen genieten van prachtige vergezichten en, omdat het al eind van de dag is, de stilte van de intredende avond die alleen onderbroken wordt door enkele vogels. Echt prachtig!
De laatste dag gebruiken we om een beetje te relaxen, uit te zieken en onze route voor de komende weken te plannen.

Als we hiermee bezig zijn, zien we ineens Steffen en Hanneke aan komen lopen. Die hebben ook de meerdaagse tocht gelopen, maar dan de andere kant op en zij eindigen dus in het hostel bij de camping waar wij staan. Ze blijven gezellig even kletsen en koffiedrinken. Nadat het avondeten gaan wij nog even langs bij het hostel waar zij verblijven en zitten we nog even gezellig rond het haardvuur te babbelen. We gaan allemaal vroeg naar bed want wij willen morgen door en zij gaan terug naar Puerto Natales.

Afscheid van Chili
Als we ’s morgens wakker worden en thee en koffie willen maken, blijk dat de brander kapot is gegaan (het metaal van de branderkop is op waardoor er een gat in is gekomen) en dus zijn we eerst enige tijd bezig om die weer aan de praat te krijgen. Eind van de ochtend zijn we eindelijk zover dat we kunnen vertrekken en na te zijn uitgezwaaid door Steffen en Hanneke rijden we richting Argentinië. We komen zonder problemen de grens over en kunnen nu beginnen aan het laatste deel van onze reis.
Meer over onze belevenissen in Argentinië kan je binnenkort lezen
 
Home 
Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Pagina 12
Pagina 13
Pagina 14
Pagina 15
Pagina 16
Pagina 17
Pagina 18
Pagina 19
Pagina 20
Pagina 21
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact