The Trail of Raid Laponie - Raid Nordkapp 2010
2 Eenden die in Februari 2004  midden in de winter de laatste Raid Laponie hebben gereden, rijden "the trail" opnieuw, in de zomer! Geen extreme temperaturen van min 40 maar normaal (!?) september weer. 8.000 kilometer zal de route zijn die voert door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Ons doel; de Noordkaap ! van daaruit zal de route langs de ruige Noorse kust ons naar het zuiden voeren. Een alternatieve raid in The Trail of Raid Laponie.

 
 
 
 
 

 
 

The Trail of Raid Laponie - reisverslag

Datum: vrijdag 17 september 2010
Route: Trondheim - Hedalen

Weer: bewolkt
Temp: 13
Kilometers: 487
«« 16 sept

18 sept »»

 

Sms verslag van Marja en Alfred:

Toen we vanmorgen om 07:30 uur uit het raam van onze penthouse keken zagen we Trondheim in mist en wolken gehuld. Wederom een kleine wereld. Bij het eerste peukie vanmorgen bleek het niet alleen 1 graden te zijn, maar ook nog te regenen. Dan toch blij dat we niet in het tentje slapen.
Toen we om 9 uur wilde vertrekken, werden we aangesproken door een man die Nederlands sprak. De beste man woont in Valdres en is getrouwd met een Noorse. In dat dorp wonen Ronald en Marja Buit ook, wat een kleine wereld is het toch.  De man vroeg of wij helemaal zijn komen rijden. toen we vertelden dat we vanaf de Noordkaap zijn gekomen en dat we dat ook in de winter hadden gedaan, keek hij ons ongelovig aan.
In de ochtendspits de E6 gevolgd richting Oslo. Errug druk, veel regen en veel wegopbrekingen. We hebben voor het eerst de kachel aan gedaan in de auto. De standkachel is nog uitgebleven. De omgeving is wel erg mooi hoor, maar daar hebben wij even geen oog voor.
De E6 slingert langs en kruist vaak het spoor. Het spoor waar Eef en Frank ook op hadden kunnen zitten ipv een vliegtuig. De rivieren zijn wat voller, waarschijnlijk door de regenval. Veel watervallen gezien. In Dombas even gestopt voor stukjes rendierhuis, maar ruim 3 keer de prijs dan Lapland. En hebben dus niet gekocht.

Inmiddels hebben Eef en Frank een ticket voor ons geboekt voor de boot morgen om 14:00 uur vanuit Oslo naar Kiel. Dus ik denk dat wij zondag ook wel thuis zijn.

Het laatste stuk moesten we kilometers lang in de eerste versnelling rijden. We zijn aangeland bij Ronald en Marja Buit in Hedalen. Zij wonen nu 6,5 jaar in Noorwegen. Eerder hadden ze een camping en tot eind van deze maand gaan ze de museumboerderij waar ze nu wonen weer verlaten. Ze verhuizen naar een dorp verderop. Wij zijn blij dat we team A gisteren al naar huis hebben gestuurd om voor ons de boot te boeken van Oslo naar Kiel. We slapen vannacht in het gastenhuis in "buitenland. Morgen nemen we om 14:00 uur de boot en zondag om 10:00 uur komen we aan in Kiel. En zondag trappen we dan het laatste stuk door naar huisje toe. We hopen dat de auto heel blijft. We hebben vandaag 487km gereden. Beneden in Noorwegen is het een stuk drukker, en meer bewoonder.

 
Raid Nordkapp
Home
VVV Info
Webcam's
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
 
Foto pagina 1
Foto pagina 2
Foto pagina 3
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact