The Trail of Raid Laponie - Raid Nordkapp 2010
2 Eenden die in Februari 2004  midden in de winter de laatste Raid Laponie hebben gereden, rijden "the trail" opnieuw, in de zomer! Geen extreme temperaturen van min 40 maar normaal (!?) september weer. 8.000 kilometer zal de route zijn die voert door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Ons doel; de Noordkaap ! van daaruit zal de route langs de ruige Noorse kust ons naar het zuiden voeren. Een alternatieve raid in The Trail of Raid Laponie.

 
 
 
 
 

 
 

The Trail of Raid Laponie - reisverslag

Datum: 14 september 2010
Route: Skibotn - Fauske

Weer: bewolkt regen
Temp: 14 graden
Kilometers: 483km
«« 13 sept

15 sept »»

Gisterenavond hebben we een wandeling gemaakt door het altijd pitoresque Skibotn. Via de haven en langs het trollencafe. Daar zijn we maar even niet naar binnen gegaan, straks houden ze ons daar. Langs het strandje weer terug. De wind was inmiddels gaan liggen en het sputterde af en toe een beetje, maar mocht verder geen naam hebben.
Na een avondje Noorse tv kijken, extreme fishing in het Engels, zijn we maar naar bed gegaan. Dachten we eerder dat we nog wakker zouden blijven van de auto's die hier langs de weg reden, blijkt dat we gewoon heerlijk hebben liggen slapen met zijn allen. Alfred werd wakker van een stel kraaien die in geheimtaal met elkaar zaten te kletsen. Na het ontbijt hebben ons ochtenritueel gedaan en de tomtom ingesteld op Fauske.
Via slingerende weggetjes, diepe dalen en nog hogere bergen, reden we verder naar beneden. Op de bergen hier ligt nog best veel sneeuw. Ik zelf had dit wel verwacht op de Noordkaap, echter buiten een verdwaalde Sami om, was daar niets.
Het ging hier soms behoorlijk omhoog soms wel meer dan 8%. Marja heeft zelfs een Eland gezien onderweg. We vroegen ons af wat nou de Big Five zou zijn van Noorwegen:

- walvissen:
- elanden:
- rendieren:
- noorse boskat:
- potvissen.
Wij hebben bedacht dat dit de Big Five was. Nou een walvis, zeggen we gewoon dat we het hebben gezien. Elanden hebben we gezien, rendieren hebben we gezien. Noorse boskat hebben we gezien. Er kwam namelijk een kat uit het bos rennen, dus een boskat. Potvissen: check! Dus we hebben de big five gezien. Onderweg hebben we zelfs een zeearend gezien. Wat een wildlife heeft Noorwegen. Trollen hebben ze hier, maar of dat de trollen zijn die ze bedoelen op de bordjes? :-))))

Halverwege onze trip van vandaag moesten we het eerste pondje nemen om over te steken. Helaas moesten we hier een uur wachten totdat hij kwam. Op de pont en nog een stukje rijden. Het weer werd naar mate we de tunnels (die hebben ze hier veel) in gingen steeds slechter. Onze auto daarentegen (de 07) ging het ook steeds rotter doen. De bak maakte behoorlijke herrie in zijn 1ste en 2de versnelling. Vervolgens ook in zijn 4de en later ook in zijn 3de. We dachten nog, die heeft natuurlijk behoorlijk op zijn klote gehad met al die dalen, bergen en haarspeldbochten. Op de camping (waar we nu staan), olie gepeild van de bak en motor. Bak mocht wel iets meer hebben, gevuld en weer gestart. Nog steeds het schrappende geluid. Dit betekent niet veel goeds. ANWB gebeld. Na een tijdje bellen is er de volgende conclusie:

Optie 1: ANWB gaat morgenochtend kijken of er ergens in Noorwegen een bak te vinden is en gaat dan kijken of hij hier binnen niet afzienbare tijd hier kan zijn. Gok van ons: bak duurt 3 dagen om hier te zijn (zitten namelijk vrij hoog boven de poolcirkel) en Oslo is nog 1400 km rijden). Dan duurt het een dag om in te bouwen. Naar huis is het nog 2700 km, dit betekent (met een gemiddelde van 600 km (meer kan je niet rijden) dat je er 4,5 dag over doet om thuis te komen. Dit zou betekenen dat we niet op tijd terug zijn voor het werk. Maar goed dat is het minst erge.

Optie 2: Als de bak er niet op tijd is of er is geen bak, dan met de trein van Bode naar Oslo, dit is een reis van 18 uur en dan met het vliegtuig terug.

Kortom het is een leuk reisje.......We wachten af en zodra we meer bericht hebben horen jullie dat uiteraard. Voor nu weltrusten en maak je over ons maar geen zorgen, wij komen heus wel veilig terug. Het jammere is alleen dat als wij met trein en vliegtuig terug moeten, Mar en AJ alleen verder moeten. Erg vervelend en kut natuurlijk. Maar goed dit kan je niet voorzien natuurlijk. Terwijl dat ik dit stukje tik, weten we het nieuws van de bak, dus als het iets minder vrolijk klinkt als anders, dan sorry daar voor.

 
Raid Nordkapp
Home
VVV Info
Webcam's
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
 
Foto pagina 1
Foto pagina 2
Foto pagina 3
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact