The Trail of Raid Laponie - Raid Nordkapp 2010
2 Eenden die in Februari 2004  midden in de winter de laatste Raid Laponie hebben gereden, rijden "the trail" opnieuw, in de zomer! Geen extreme temperaturen van min 40 maar normaal (!?) september weer. 8.000 kilometer zal de route zijn die voert door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Ons doel; de Noordkaap ! van daaruit zal de route langs de ruige Noorse kust ons naar het zuiden voeren. Een alternatieve raid in The Trail of Raid Laponie.

 
 
 
 
 

 
 

 

 

Kilometers: 862

The Trail of Raid Laponie - reisverslag

Datum: Zaterdag 4 september 2010
Route: Rotterdam - Kopenhagen

Weer: bewolkt
Temp: 15
«« 

5 sept »»

Frank en Eveline:
Vanmorgen om zes uur ging de wekker, het was tijd om op vakantie te gaan. JIPPIEEEEEE!!! Na de nodige koffie en laatste spullen checken in de auto gingen we om zeven de lange weg van vandaag afleggen. De eerste stop was om half tien bij Frank zijn ouders. Even een bakkie koffie en dan tanken. Eindelijk de Duitse grens, een land voorbij. Voorbij Oldenburg, we dachten eerst nog even om mittagessen te doen bij Wilfried, maar dat zou toch te veel tijd kosten, dus dan maar doorrijden. Tot voorbij Bremen ging het goed, daarna begonnen de wegopbrekingen en was er een stuk van 72,6 km aan opbrekingen. Was is Duitsland zonder "stau"? Eindelijk ergens voor Hamburg stond het dus echt stil! Dan maar even tanken en ons zelf even voorzien van wat brandstoffen om weer verder te gaan. De broodjes waren op, en de file was weg, dus hupatee op weg naar de boot in Puttgarden.

Om 16:00 uur waren we bij de boot. Visacard in de gleuf, akkoord en we konden zo de boot op. Nou had wij natuurlijk al even gebeld naar de boot, en ze wilde best even op ons wachten zeiden ze. Wat een feest. Auto op de boot, even een koffie drinken, sigaretje roken en binnen 45 minuten stonden we alweer aan de overkant en waren we in Denemarken.
Ondertussen nog even contact gehad met Papa en Digna, die zitten namelijk in Kopenhagen bij Saskia en HC. Even gevraagd wat ze eten en of ze nog plaats hadden voor vier mensen extra in huis. En warempel, ze hadden plek! Dus Truus ingesteld op Kopenhagen, nog 155 km. Ach dat is te doen dachten we. Om zeven uur waren we bij Saskia en HC, de tafel was al gedekt en het eten stond al op. Wat een feest. Heerlijk gegeten, stukje vlees, aardappeltjes en salade! Het lijkt wel een vijf sterren hotel!

Na het eten zijn we even een stukje wezen lopen in de buurt. Het is echt super mooi hier. Allemaal diverse flatgebouwen, in diverse vormen en ook allemaal verschillende kleuren. Elk flatgebouw bevindt zich op een eigen eilandje. Mensen hebben allemaal een bootje voor hun deur liggen. Wij voelen ons helemaal thuis zo tussen het water.
Nu zitten we lekker aan de koffie en gaan zo ons mandje klaar maken om even een vorstelijke knor te maken, zodat we morgen weer fris en fruitig de weg op kunnen.
Het is helaas geen spectaculair stukje geworden, maar dat komt ook omdat het een oersaai stuk was en er gewoon niets spannends is gebeurd. Dus morgen waarschijnlijk weer een iets minder leuk stukje, maar daarna kan the fun beginnen.

Voor nu was dit het, tot snel!

 
Raid Nordkapp
Home
VVV Info
Webcam's
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
 
Foto pagina 1
Foto pagina 2
Foto pagina 3
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact