The Trail of Raid Laponie - Raid Nordkapp 2010
2 Eenden die in Februari 2004  midden in de winter de laatste Raid Laponie hebben gereden, rijden "the trail" opnieuw, in de zomer! Geen extreme temperaturen van min 40 maar normaal (!?) september weer. 8.000 kilometer zal de route zijn die voert door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Ons doel; de Noordkaap ! van daaruit zal de route langs de ruige Noorse kust ons naar het zuiden voeren. Een alternatieve raid in The Trail of Raid Laponie.

 
 
 
 
 

 
 

 

The Trail of Raid Laponie - reisverslag

Datum: 16 september 2010
Route: Vauske - Rotterdam
            Vauske - Trondheim

Weer: bewolkt af en toe regen
Temp: 12
Kilometers: 64 Taxi - 2700 vliegtuig
                   673 gereden km's
«« 15 sept

17 sept »»

Frank & Eveline:
Het was warm in de hut in Vauske Noord Noorwegen (boven de poolcirkel). De 07 was gisteren opgehaald en tijdens het optakelen sneuvelde nog een verstraler. Wel even wennen zo zonder auto voor de deur. We waren vroeg wakker nog voor de wekker. Toch de spanning die ons wekte. Rustig aan wakker worden met een kop koffie en toch maar een noors bruin broodje met echte Venz puur hagelslag. Nadat we onze spullen opgeruimd hadden en de tassen gepakt hadden was het wachten op de taxi. Alfred en Marja pakte hun eend in en waren weer klaar voor de volgende etappe van 500 kilometer of meer. Het beloofde een lange dag te worden voor ons allemaal.

Met gemengde gevoelens namen we afscheid van elkaar wetend dat wij over 12 uur thuis zouden zijn en Mar en AJ nog dagen moeten rijden. AJ en mar gingen nog even in Vauske tanken en dan door naar ... waar de weg heen gaat en zo lang ze het volhouden. Wij stonden nu alleen met onze rugzak en onze weekendtas onder de luifel te wachten en te wachten op de taxi. Tuut tuut Mar en AJ rijden weer langs en we zwaaien nog voor 1x keer naar hun en wensen ze een veilige reis naar huis. Even later reed de taxi een MB station de camping op en een broekie stapte uit. We schatten onze taxi chauffeur een jaar of 17. Alleen met "good morning" namen we onze plek in de taxi voor een duur ritje 65 kilometer lang naar het vliegveld van Bodo. Onze chauffeur was een man (knulletje) van zeer weinig woorden. Zeg maar gerust geen. Aangekomen of het vliegveld in Bodo betaalde we onze duurste taxi rit ooit en checkte we maar in.
Weer wachten...

Als afleiding hadden we op dit enorme vliegveld de straaljagers die door de lucht raasden en ook landen op dezelfde baan. Toch wat spektakel. na een paar uur konden we boorden in een Boeing 737-500 voor een binnenlandse vlucht naar Oslo. De vlucht verliep goed en snel al was de landing erg zacht in vergelijking met het stijgen wat met wat luchtdrempels gepaard ging.

Ervaring van Eef van het vliegen: Zeer vervelend, naar en gewoon geen grote hobby van mij. Ik heb enorme vliegangst en kon het dus ook niet droog bij de ogen houden. bah wat een narigheid. Wetende dat ik dit grapje nog een keer moest doen. De overstap naar onze andere vlucht duurde ook even, zeker 2 uur weer wachten. En NERGENS een plek om te roken. Dan maar een broodje en een kop koffie. Tax Free is zelfs zonder de tax nog te duur om even leuk te shoppen. Dan maar weer wachten. 2 uur lang. We doden onze tijd met nix tot we aan boord kunnen. Even later stijgen we op voor een korte vlucht weer met een Boeing 737-600 net een slagje groter. Deze vlucht ging erg soepel. Onder ons zagen we Noorwegen verdwijnen en wolken kwamen er voor in de plaats. Na anderhalf uur of iets meer zetten we de landing in en zien we Amsterdam verschijnen. Net even voor 1800uur landen we op schiphol. Nog even de tassen halen en dan door de deur/douane. Erik en Digna stonden ons gelukkig op te wachten maar we gingen direct door naar buiten voor een peuk. Vanaf half elf hebben we niet kunnen roken. En zo sta je in Amsterdam... Vanmorgen wakker geworden in Vauske in de middel of Nowhere en zo ben je in Amsterdam. Via binnendoor (er stond een file op de A4 en A13) reden we naar huis. Einde vakantie ?!?!?!?! Wetend dat team E6 nog aan het rijden is op de enige snelweg in Noorwegen, juist de E6. En de 07? Die staat nu alleen in Rognan (30km verder van Vauske).
Het blijft gewoon raar. Ik (eef) moet erg wennen aan het feit dat het hier zo enorm druk is, file, meerdere banen op een snelweg. Voor mijn gevoel hang ik nog ergens rond in Noorwegen.
Nu zitten we thuis. Eten besteld met de telefoon gewoon in het Nederlands. Spullen opruimen, hoeft niet, hebben we niet hier. Rudolf ligt al voor de kachel. Vooral Luna onze kat is er erg blij mee. Nu slapen in eigen bed, douchen onder eigen douche en vakantie vieren in eigen land dan maar.


Via SMS - Team E6 Marja en Alfred:
0830 uur met tranen in de ogen afscheid genomen van Eveline en Frank. Gauw even getankt in Fauske en onderweg naar het zuiden. Na 5 tunnels werd de weg vlakker maar moesten vanwege de wind vaak in zijn 3e versnelling rijden. Richting de poolcirkel moesten we weer klimmen want de poolcirkel light hoog op een soort plateau. Onderweg diverse groepjes rendieren gezien. het visitor centre anex winkel op de poolcirkel was helaas gesloten ivm te weinig bezoekers. Een bezoekers tekort in de nazomer of einde seizoen. 80 kilometer zuid van Moesjoen hebben we onze laatste rendier gezien. Onderweg wel veel huisjes gezien met grasdaken of daken begroeit met gras. De rivieren die we tegen kwamen zijn leeg of een heel klein stroompje omdat alle sneeuw weg is. het wordt tijd voor nieuwe sneeuw (Red: je ziet overal al mensen bezig om zich klaar te maken voor een nieuwe lange koude winter. het hout wordt gehakt, de huizen worden geverfd, de wegen worden nog snel even gerepareerd en de stokken langs de weg die de weg markeren in de sneeuw worden weer geplaatst).
Bij de 3e tankstop vandaag een lekkere hotdog gekocht. Het land is best mooi, maar toch gaan we liever naar huis. 15 tunnels verder staan we in de rij voor de zoveelste wegopbreking. We hadden Trondheim willen rijden maar gaan het vandaag niet halen. We gaan nu maar een plek zoeken in de buurt van Stjordal. het is toch raar zonder dat de 07 (Frank en Eveline) voor je met 1 achterlicht en elke keer: frank lampjes aan of tie-die-tie-die Lampjes mogen uit.  We staan nu al heel lang stil en zijn het zat. Noorwegen is gesloten in september. Het zou ons benieuwen of we volgende week nog slaapplaatsen kunnen vinden.
net veel te duur hotel genomen op de 14e verdieping met een slaapkamer nog hoger. We konden geen hut meer krijgen. Alles is Closed for Winter! We zitten nu in Trondheim. 679 kilometer, 21 tunnels en 2 tolwegen (zonder dat we hoefden te betalen, dat valt dan weer mee).
We hebben net voor 2100 uur sluitingstijd nog een Burgerking gescoord. We gaan zo douchen en slapen en dan morgen verder de E6 af.groeten van Team E6

 
Raid Nordkapp
Home
VVV Info
Webcam's
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
 
Foto pagina 1
Foto pagina 2
Foto pagina 3
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact