The Trail of Raid Laponie - Raid Nordkapp 2010
2 Eenden die in Februari 2004  midden in de winter de laatste Raid Laponie hebben gereden, rijden "the trail" opnieuw, in de zomer! Geen extreme temperaturen van min 40 maar normaal (!?) september weer. 8.000 kilometer zal de route zijn die voert door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Ons doel; de Noordkaap ! van daaruit zal de route langs de ruige Noorse kust ons naar het zuiden voeren. Een alternatieve raid in The Trail of Raid Laponie.

 
 
 
 
 

 
 

The Trail of Raid Laponie - reisverslag

Datum: Zaterdag 4 september 2010
Route: Kopenhagen - Stockholm

Weer: licht bewolkt
Temp: brrr
Kilometers: 684
«« 4 sept

6 sept »»

zondag 5 september 2010,
Na een heerlijk nachtje op onze luchtbedjes in de woonkamer va n Saskia en Hans in Kopenhagen, en een geheel prima verzorgd ontbijt, was het tijd om afscheid te nemen en het gat in de ozonlaag te vergroten. Kortom, even n a 9 uur zijn we vertrokken richting Stockholm. Via de Oresundbrug werd al snel het Zweedse vast land bereikt. De hele weg was het droog en we konden goed opschieten. Na de diverse tankstops, waar mensen ons soms vreemd aangapen, ging zelf de benzinemeter van de 07 het weer doen. Het doel voor deze dag zou Stockholm zijn.

Een kilometertje of 30 voor de stad kwamen we in een echte Zweedse file terecht. Heel bijzonder voor dit land. Eenmaal in Stockholm de veerboot gezocht, en gevonden. We hebben een kaartje gekocht voor de maandagochtend. Zondagavond had ook gekund, maar er waren geen hutten meer beschikbaar, en dat willen we niet nog een keer meemaken. Na de aankoop van de kaartjes zijn we op zoek gegaan naar een camping. Via het GPS systeem naar een plek gereden, maar helaas daar werd geen camping aangetroffen. De volgende camping was een ietsje onguur en er stonden een heleboel sloopauto’s en gesloopte caravans. We hadden niet zo’n goed gevoel en zijn dus nu op een camping net buiten de stad beland.

Na een voorteffelijke maatijd van Eef en een biertje (of twee), gaan we pitten, want morgen moeten we WEER vroeg op. Einddoel voor morgen is Turku. (dat is dus in Finland)

 
Raid Nordkapp
Home
VVV Info
Webcam's
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
 
Foto pagina 1
Foto pagina 2
Foto pagina 3
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact