The Trail of Raid Laponie - Raid Nordkapp 2010
2 Eenden die in Februari 2004  midden in de winter de laatste Raid Laponie hebben gereden, rijden "the trail" opnieuw, in de zomer! Geen extreme temperaturen van min 40 maar normaal (!?) september weer. 8.000 kilometer zal de route zijn die voert door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Ons doel; de Noordkaap ! van daaruit zal de route langs de ruige Noorse kust ons naar het zuiden voeren. Een alternatieve raid in The Trail of Raid Laponie.

 
 
 
 
 

 
 

The Trail of Raid Laponie - reisverslag

Datum: 15 september 2010
Route: Vauske (ingelaste rust(pech)dag)

Weer: bewolkt regen
Temp: 14
Kilometers: 200 meter
«« 14 sept

16 sept »»

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen zitten we in Fauske Noorwegen. Dat is dus noord Noorwegen, nog boven de Poolcirkel, en nog boven de bewoonde wereld. De ANWB heeft erg zijn best gedaan, maar een oplossing die het qua tijd haalt is er niet. Het land is zo groot dat het dagen duurt eer je ergens bent. Al konden we een versnellingsbak in Oslo ophalen, dan zou dat zeker 6 dagen duren voordat we hem in kunnen bouwen. Dat gaan we niet redden.

Vanmorgen eerst maar eens ontbeten en een kop koffie om wakker te worden. Ondertussen werden de diverse hulpbronnen ingeschakeld per telefoon en sms. We hebben 3 trommel-bakken gevonden bij Gert Jan in Alesund wat 1000 kilometer zuidelijker ligt. Ook weer 4 tot 5 dagen rijden op en neer. Dan maar wat gaan testen en een diagnose stellen. Via de versnellingsbakken specialist Jose kregen we een aantal bruikbare tips. Helaas konden we na de tests concluderen dat zeer waarschijnlijk de priesaslager en/of het differentieel stuk is. We gaan hopen dat de ANWB een versnellingsbak kan vinden en dat die op tijd hier kan hebben.  Het wachten begint....

3 weken eerder op dezelfde plek, maar 1 dorpje verder was een Acadiane gestrand met naar later bleek een drijfstanglager defect. Deze auto is gerepatrieerd en Q&O zijn per trein naar Oslo gegaan alwaar ze een vlucht naar Amsterdam hebben genomen. De auto kwam 3 weken later op plek van bestemming. Het lijkt hier wel de 2cv Bermuda Triangel.

Tring: De ANWB probeert alles om ons op de weg te houden, maar helaas. de factor tijd gooit roet in het eten. Je komt er nu pas echt achter dat je in de middel of nowhere bent. Dagen weg van de normale bewoonde wereld. En toch staan hier huizen, werken mensen, heb je bereik op je GSM en is er een vliegveld in de buurt. Toch beschaving hier?
Helaas. Alle pogingen ten spijt, we moeten maar concluderen dat het niet gaat lukken allemaal, en op tijd weer thuis te zijn. We besluiten maar de laatste optie te nemen. De auto gaat op de transport en wij, (Eveline en Frank) gaan ook op transport, per vliegtuig!!! naar huis. Een rare gedachte. Nu zitten we van alles en iedereen ver ver ver vandaan en duurt alles dagen om weer op weg te gaan, en zo slapen we morgenavond in ons eigen bed! De ANWB heeft voor ons 2 vluchten geregeld. de eerste van Bodo naar Oslo en dan van Oslo naar Schiphol. We hebben zelf een taxi geregeld die ons morgenvroeg naar Airport Bodo brengt. Nu alles geregeld is, komt het einde van de vakantie naderbij en geeft het ons toch een raar gevoel. raar en naar. Dat deze vakantie zo moet eindigen. Dat hadden we alle vier niet gedacht.

De spullen hebben we uit de auto gehaald en onze tassen gepakt. Wat nemen we nu mee en wat laten we in de auto liggen. Allebei hebben we onze tas zo ingepakt dat wat mee moet, mee kan. Ondertussen hebben we intrek genomen in een trekkershut en wachten we op de sleepwagen. Wat een treurige dag en de regen maakt het helemaal af. We doden de tijd met wachten, tomtomen, laptopen en breien in de hut waar het ook binnen gewoon erg koud is. 16:00h rijd er een oprijwagen het terrein op en laat het nu ook weer regenen. De beste man zet zijn MAN voor de 07 en takelt deze erop. Pang! Dat was een verstraler die er bruut afgerukt werd. De sleepkabel van de lier had hij bevestigd aan de sleepkabel die gewikkeld zat om de lampen heen. ipv aan de bumper. De man vertelde dat hij een gele wagen 3 weken geleden versleept had en in Rognan bij zijn garage had gestald. Dit moet de Aca zijn geweest van Q&O. Eenmaal goed de 07 verzekerd op de auto ambulance of oprijwagen (waar de Eendenwacht jaloers op is) en na een afscheid en bedankt biertje voor later namen we afscheid van de 07. En toen was er nog maar 1 eendje. Een rare gewaarwording dat je eigen auto op een sleepwagen weg gereden wordt. Zo ver weg van huis, en toch dankzij vliegtuigen ook weer dichtbij.
tijd voor een biertje en wachten op de taxi morgenvroeg...

Hoe een vakantie een rare wending krijgt. Samen uit samen niet thuis. Dit keer niet...

 
Raid Nordkapp
Home
VVV Info
Webcam's
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
 
Foto pagina 1
Foto pagina 2
Foto pagina 3
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact