The Trail of Raid Laponie - Raid Nordkapp 2010
2 Eenden die in Februari 2004  midden in de winter de laatste Raid Laponie hebben gereden, rijden "the trail" opnieuw, in de zomer! Geen extreme temperaturen van min 40 maar normaal (!?) september weer. 8.000 kilometer zal de route zijn die voert door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Ons doel; de Noordkaap ! van daaruit zal de route langs de ruige Noorse kust ons naar het zuiden voeren. Een alternatieve raid in The Trail of Raid Laponie.

 
 
 
 
 

 
 

The Trail of Raid Laponie - reisverslag

Datum: Zaterdag 4 september 2010
Route: Stockholm - ferry - Turku (fin)

Weer: licht bewolkt / zon
Temp: 13
Kilometers: 0
«« 5 sept

7 sept »»

(Lang zal ie leve... gefeliciteerd paps met je verjaardag. de groeten van ons allemaal hier aan boord.)

Wake-up call !!! veels te vroeg. Volgens mij was het 05:30 uur en dat in de vakantie. Volgens mij staat de vakantie voor rust en uitslapen en dingen zien en genieten, maar dit? nee. Ok het hoort erbij. even de kilometers vreten om maar op tijd  bij de boot te zijn (waar we nu opzitten). Stockholm - Turku (Finland). Het  verkeer in Stockholm kwam met zo traag opgang als wij dat ook deden en daardoor konden we wel goed doorrijden naar de boot. Via via leide de GPS ons naar de kade waar we aan konden sluiten. Even moeten wachten en we konden door de boeg aan boord van de Issabella van de Viking Line. We hebben geen hut (ook /niet echt nodig op de dag boot), en hebben onze plek in het restaurant voor bij het raam ingenomen. Uiterraard bij een stopcontact. Gelijk even gekeken op de laptop en jahoor, tis feest !!! we hebben een internet verbinding. Waar je niet al blij van kan zijn. Het zijn de kleine dingen die het doen. Tijdens het PC-en een heerlijk ontbijtje. Naar verluid 1 euro 19 per gram !! maakt niet uit wat je erop gooit, het wordt gewogen en dat moet je dan betalen. De koffie (eindelijk koffie) was dan ook zeer welkom.

09:20 uur. Ondertussen ontbeten, wat foto's gemaakt, website bijgewerkt, wat foto's op flickr gezet, mail gechecked en nu is het grote lange wachten begonnen. Straks maar eens tax-free shoppen, camera mee en een frisse neus halen. Je moet wat om 12 uur lang jezelf te vermaken.

10:00h Wat een geweldige boot is dit. Taxfree winkelen en terug komen met 24 blikjes Lapin Kulta beer (5,2%) voor 14 euro en als klap op de vuurpijl: Converse All Stars Zwart/zwarte neus met bont gevoerd met 50% korting !!!! SUPER!!!!

14:46 we zijn weer een paar uur verder, plus een uur extra !!! het is voor ons dus nu 15:46 uur. Gelukkig gaat de tijd nu snel. Voor sommige finnen aan boord gaat de drank erg snel. Laveloos aan de 1liter blikken bier en sterke drank. Voor hun begrippen nog goedkoop ook. (voor ons niet echt hoor...)

16:05 uur de eerste Finse dame is afgevoerd met een rolstoel. hahahahaha Oh sorry. Marja en ik (Eveline) gingen even in het rookhok een sigaretje roken. Daar zat een dame ineen gezakt een man onverstaanbaar te mompelen. Maarja hier mompelen ze allemaal onverstaanbaar, dus dat was niet het enige rare. De crew kwam erbij en een rolstoel was gearriveerd. De dame werd opgetild en in de rolstoel gezet, de man in zijn nekvel gepakt en afgevoerd. De schade, een fles dropvodka, fles wijn en nog begonnen aan een nieuwe fles vodka. Lang leve taxfree shoppen. Wij hebben biertjes in onze kluis staan en ik denk dat wij die vanavond maar eens aanbreken.
Verder gaat het goed, de ziektepilletjes blijken overbodig. Een rustige vaart, met super mooi weer, tussen de eilandjes door. Al verdenk ik de kapitein ook van enige gebruik van Lapin Kulta.
Marja en ik zitten heerlijk te breien, Mar aan de sokken en ik ben verder gegaan met mijn trui. Al vinden de mensen in het restaurant het maar raar dat wij aan het breien zijn. Nog 4 uur en dan zijn we in Turku. De bingo schijnt straks te beginnen 1 dek hoger, maarja in het Fins en aangezien wij niet verder kunnen tellen dan 1, 2 en 3, zal het gewoon maar weer verder breien worden.

EVEN VOOR DE THUISBLIJVERS: HET IS HIER 1 UUR LATER, DUS LET OP MET SMSEN ENZO!

 
Raid Nordkapp
Home
VVV Info
Webcam's
 
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4
Reisverslag 5
Reisverslag 6
Reisverslag 7
Reisverslag 8
Reisverslag 9
Reisverslag 10
Reisverslag 11
Reisverslag 12
Reisverslag 13
Reisverslag 14
Reisverslag 15
Reisverslag 16
Reisverslag 17
 
Foto pagina 1
Foto pagina 2
Foto pagina 3
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact