2004 Raid Laponie
De tiende Raid laponie - Rotterdam - Helsinki - Noordkaap - Rotterdam. Raid Laponie, Tocht door Lapland. Een toch door het prachtige landschap van Lapland in de winter per Citroen 2cv, met als doel de Noordkaap. Raid Laponie werd georganiseerd door de Finse 2cv Club. Eens in de paar jaar werd een toch gereden met verschillende doelen. 2004 zou de aller laatste Raid Laponie worden. Na 20 jaar vonden ze het welletjes. De 2004 editie beloofde een prachtige te worden met temperaturen van ver onder de -38 graden, sneeuwstormen en ingesneeuwd zitten op de Nordkapp zelf. Met als klap op de vuurpijl, het Noorderlicht.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maandag 16 feb 2004 (' ) Temp +0C
Alfred: Vandaag stond een verbindingsetappe op het programma. Het ontbijt was om 09:00 uur waar we van de hostelbeheerder hoorde van stukjes in de plaatselijke kranten. Ook hij had de krant al gebeld maar deze had niet direct tijd om langs te komen. Frank heeft een persbericht achtergelaten en na het maken van foto's voor de deur van het hostel met de net gekregen hostelpetjes op ons hoofd, was het hoog tijd te vertrekken. Over dik besneeuwde paadjes en weggetjes ging het totdat wij van team 21 onze eigen weg gingen. Over smalle wegen door sneeuwbuitjes en zelfs wat regen reden we op het gemak in de richting van het zuiden. Onderweg zagen we een hele kudde rendieren van zo'n 40 of 50 stuks. Eenmaal weer op de grote(re) weg zagen we zelfs nog 3 elanden die het bos uit wilden, maar gelukkig verhinderde een hek dat. Het komt maar al te vaak voor dat rendieren en elanden met auto's in aanraking komen. Elanden zijn heel groot en zwaar, vaak overleeft mens en dier een confrontatie niet. Vanavond zitten we in een hostel in Kopmanholmen en morgen weer verder zuid. Tot dan...

Bjorn: De dag begint vandaag met een beetje uitslapen. Rond kwart voor negen (ja dat is uitslapen) staat de wekker omdat de man van herberg dan ons ontbijt heeft geregeld. Toen dezelfde man gisterenavond even in de algemene keuken kwam kijken vroeg ie meteen of we meededen aan de raid. Hoe weet hij nu weer dat er een 2CV raid is in Scandinavie. Hij heeft het in de krant gelezen. We zijn een week daarvoor door Zweden heengereden, 1 nachtje geslapen en een paar uur gereden op weg naar de Nordkap, en toen zijn er een paar fotos gemaakt. Blijkbaar heeft dit in een krant in Zweden gestaan en dat heeft de man gelezen. Dit loopt helemaal uit de hand, we weten nu al zeker dat we in Finland op de tv zijn geweest en in Kroatie, Duitsland, Nederland, Finland en Zweden in een of meerdere kranten hebben gestaan. Heel raar!! De man van de Herberg vraagt ons nog even het een en ander op te schrijven over de afloop van de raid omdat in de krant in Zweden alleen had gestaan dat we opweg waren. Nog even een paar fotos voor de krant voor de herberg en we krijgen nog een sticker en een pet van Pitea. Tijd om te rijden.

We nemen vandaag zolang het licht is kleine weggetjes, nog even genieten van het mooie landschap. Onderweg rijden Jeroen en ik voorop als er een VW langs komt aan de andere kant van de weg. Vervolgens haalt deze kar ons in. Jeroen merkt dit meteen. Nou ja het zal wel. 500 meter staat de auto aan de kant en de man zwaait naar ons om te stoppen. Hij vertelt dat hij voor een lokale krant werkt en of we even tijd hebben voor een interview.... Dus nog een interview gegeven en een paar fotos gemaakt!! Lachu, we worden nog beroemd in Zweden. Daarna weer verder over de kleine wegen. Erik heeft nog wat kleine remprobleempjes maar die zijn te overzien tot nu toe. Het begint te dooien en dat betekent dat we heel veel ruitenwisservloeistof gebruiken. Zeker als de schemering inzet en het donkerder wordt. De lichten van de tegenliggers zijn door een vuil raam heel vervelend. We moeten dan ook een paar keer stoppen om die vloeistof bij te vullen. Na een stuk E weg komen we aan bij het plaatsje waar de volgende herberg moet zijn. Het is even zoeken maar de herberg is mooi en weer een wasmachine... Die had ik intussen wel nodig. Zo misschien nog even sprieten en/of wat lezen en dan morgen weer verder... over binnenweggetjes toeren richting huis.

Marcel: Lekker relaxt wakker worden en ontbijten. Na de nodige praatjes en verklaringen wat we allemaal doen met die eenden de rit weer vervolgt. Het is best lachen hier rond rijden in een eend, je ziet mensen voortdurend stoppen en ons nakijken als we voorbij komen. Sommige staan uitbundig te zwaaien. Het was heerlijk om door het Zweedse landschap te touren op de B wegen. Helaas hebben we deze keer geen wild gezien, maar hele mooie landschappen. Je kunt uiteindelijk niet alles willen. De problemen met de auto zijn nog niet helemaal voorbij, de remmen blijven nog steeds voor problemen zorgen. De snelhijd is gelukkig weer redelijk normaal. We gaan zo weer eens sleutelen, kijken of we het op kunnen lossen. We zitten nu in een mooi Hostel in Kopmanholmen, gelegen aan een baai. Het is nu donker dus we moeten tot morgen wachten hoe het uizicht hier is. Verder heb ik niet zoveel meer te melden want dat hebben de andere al voor mij gedaan. Morgen zakken we weer verder af richting Stockholm, de overnachtings plaats is nog niet bekend. Vanavond of morgen ochtend dus weer Ayayakoukous belggen.

Frank:Tja, als je wat later gaat tikken, staat het meeste er al weer in. Hmmm dan maar even mijn HighLights; Tja in de vorige Hostel een persbericht schrijven was wel grappig. Even vlug in het engels een verhaaltje schrijven wat we de afgelopen dagen hebben gedaan. Puntgewijs in zinnen verteld dat we naar de Nordkapp zijn geweest in "die" storm die zelfs de mensen hier kennen. Raar eigenlijk dat de zweden in het midden (600km van Stockholm) wisten dat het op de Nordkapp stormde toen wij er waren. (dan was het geloof ik wel een sneeuwstorm die de gemiddelde viking deed huiveren) grappig eigenlijk. Na het kleine stukje de gebruikelijke foto sessie en op naar de kleine weggetjes. Ook hier weer bijna het zelfde verhaal. Reporter stond wijd-arms op de weg te zwaaien. We zagen die Passat (oud model) met die koplampen al voorbij rijden en toen nog een keer toen hij ons inhaalde. Daar stond de beste man. Even weer in een paar zinnen ons verhaal en de wel bekende foto's. Hoe is het eigenlijk mogelijk, zoveel bekendheid.. Raid Laponie galmt door in veel lokale kranten!! Geweldig allemaal. En zoals jullie al weten, "Had je nog geen Eend, en geen virus, dan heb je het NU te pakken". Echt een geweldige ervaring allemaal. Anyway. Het begint langzaamaan weer te dooien. De temp is rond het vriespunt en dat merk je direct. Niet dat het nu ineens warm is ofzo, maar dat je voorruit bagger bagger en bagger vies wordt. 3kwart liter ruitensproeiervloeistof in 2 dagen is veel. De wegen zijn nu weer redelijk tot schoon en de binnenwegen zijn nog niet geheel ontdooit. Het rijd goed, nu in een keurige gezellige Hostel en morgen naar ??? en dan naar Stockholm. Stay Tuned!!!!

PS: het zware spul (Foto's en Video's) zetten we er weer pas op als we een DSL gevonden hebben.
 
 
Raid Laponie
Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Pagina 12
Pagina 13
Pagina 14
Pagina 15
Pagina 16
Pagina 17
Pagina 18
Pagina 19
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact