2004 Raid Laponie
De tiende Raid laponie - Rotterdam - Helsinki - Noordkaap - Rotterdam. Raid Laponie, Tocht door Lapland. Een toch door het prachtige landschap van Lapland in de winter per Citroen 2cv, met als doel de Noordkaap. Raid Laponie werd georganiseerd door de Finse 2cv Club. Eens in de paar jaar werd een toch gereden met verschillende doelen. 2004 zou de aller laatste Raid Laponie worden. Na 20 jaar vonden ze het welletjes. De 2004 editie beloofde een prachtige te worden met temperaturen van ver onder de -38 graden, sneeuwstormen en ingesneeuwd zitten op de Nordkapp zelf. Met als klap op de vuurpijl, het Noorderlicht.
 
 
 
 
 
 
 
 
Frank: Gaaaap !!! De wekker ging wel een beetje heeeeel vroeg voor mijn doen. Midden in de nacht werd ik gewekt door Erik Dammers grrrr volgens mijn horloge was het ergens tussen 0515h en 0530h. geloof me als je om 0130 naar bed gaat is dat heeeel vroeg. De temp. buiten was -4,5C.Koud dus. Na een lekker ontbijtje van onze geweldige gast heer Aryan Schmitz konden we allemaal de tassen in de auto stoppen/proppen. De ruimte verbaasde de meesten wel De Winterbanden 125 M&S Spikes zitten er onder die eerder in de auto lagen. Nu hebben we de mogelijkeid om de winterbanden zonder spikes bij Aryan Schmitz achter te laten en zodoende hebben we lekker veel ruimte in de auto. Tijd om te vertrekken. Aryan Schmitz reed voor met zijn Acadiane omdat de weg niet 123 uit te leggen viel. Na een mooie rit, over de busbaan ivm file, klavertjes-vier-rotonde kwamen we bij de kade van Viking Lines. zoals alle kades was deze ook niet al te best. Bjorn lette ff niet op waar we moesten rijden en we kregen me toch een dreun en een klap... bleek dat we door een gat hebben gereden waar geen rijplaten lagen, die waren een beetje verschoven. oef... chassis is nog recht dacht ik. stel je voor een chassis wissel bij - veels te koud. Ech niet!! even tijd voor een cigarette maar daarna moesten we direct de boot op/in rijden. Jeroen Henger maakte zich een beetje zorgen over zijn hoogte. Het stond immers op de folders en reservering. Maar algauw bleek dat de vrachtwagens toch wel wat hoger waren dan zijn acadiane. en nu? Na onze spullen te hebben gepakt op weg naar het restaurant/cafe voorin het schip. iedereen is brak en gaar en zit te gapen. af en toe valt er een in een dommelslaap en ik besluit lekker op de vloer te gaan liggen. even een half uur of een uurtje slapen. immers het was een korte nacht. nu 09:56 uur zit ik (Frank) lekker in het restaurant geheel vooraan met een geweldig uitzicht te typen. we varen af en toe door dikke ijsschotsen en slingeren tussen allemaal kleine eilandjes door. (Voor de IT-ers onder ons: op dit bootje is 1 AP actief) HELP ze gaan nu bingo-en.. de gemiddelde leeftijd is in eens met 20 jaar gestegen. Denk dat het tijd wordt voor een wandelingetje ofzo. BINGO !!!! we hebben een winnaar. *zucht* doet me denken aan een lied van ik geloof Het Goede Doel. Waar waar is hier de Nooduitgang... geloof dat we die NU gaan opzoeken. !!!
Jeroen: Hmmmmm, ben Frank maar niet achterna gegaan want het is zo nat buiten de boot. Klinkt wel aanlokkelijk om even op de grond te gaan slapen want ondanks de zeer hartelijke ontvangst bij Aryen of juist dankzij weer weinig geslapen. We zijn er zojuist achter gekomen wat bejaardenkolonies doen als ze massaal uit de zaal vertrekken na de bingo.

Met zijn allen naar de WC om zonder door te trekken weer te vertrekken.

Zojuist samen met Wendy van Bjorn geleerd hoe men bonen verhandeld. Na enkele transacties met braak- tuin- en blauwe bonen weer even tot rust gekomen om dit fantastische spel even te laten bezinken. Frank heeft eigenlijjk verder alles al vermeld in het vorige stukje tekst zodat ik pas weer verder ga typen als er weer iets ongelooflijk spannends gebeurd op de 80+ boot. Ik weet niet zeker of de handrem van de Aca er op staat beneden in het ruim dus mischien aan het einde van de dag toch nog een spannend verhaal voor het slapen gaan.

Frank: inmiddels is het 1609uur Net maar eens wezen shoppen samen met de bejaarden. In de tussentijd de rookplek een aantal malen op gezocht, beetje spelletjes spelen, karaoke geluisterd, kaartje gelegd, en niks doen. Deze tijd is dodelijk en je wordt er nogal melig van. Wel weer leuk was als een gokkast iets deed er een heel leuk muziekje uitkwam. Perfect voor een klompendans van Jeroen en mij. Dat was het wel weer zo even wat we allemaal beleefd hebben.

Frank: 1638h of eigenlijk 1738h ivm een uur tijdsverschil. Buiten is het al lekker donker. Als we om 1945 localtime aankomen in Turku Finland moeten we nog ongeveer 18 kilometer rijden naar Pirko-of-zo-iets en daar met een onduidelijke kaart de Hostel zoeken. Dan.... Dan is het tijd om alle alcohol en drank en weet ik veel niet meer wat we taxfree hebben gekocht te proeven. We hebben een kartonnendoos met 24 blikjes Lapin Kulta Beer gekocht (19 Euro) en een fles Calvados (16 Euro) maar ook natuuuurlijk een goeie fles Wiskey (23 Euro), De Viking-Line heeft weer goeie zaken gedaan!!! Maar wees niet bang, Erik is op dit moment aan het inslaan. Dan komt het totaal op een Illegale hoeveelheid (we hebben immers ook de nodige flessen in de auto liggen). oh ohww..Alfred komt ook nog even aan met een krat bier weer 24 blikjes extra. Gaat de goede kant op, alleen die vertraging wat we net te horen kregen... NOG EEN HALF UUR EXTRA OP DEZE HENRY DUNANT. *Zucht*. Goed nieuws een fles Bacardi (23 Euro) is er bij gekomen. jonge jonge dat zal de sfeer wel weer even opkrikken zeg..poeh poeh.

Marcel:Toch nog in dit varende bejaarden tehuis een Nederlandse truck chauffeur kunnen ontdekken. Hij is opweg met broed eieren naar Sint Petersbrug. De vervelende uurtjes wat doorgebracht met gezellig keuvelen over de meest onzinnige dingen, wat moet je anders..... de bejaardensoos helpt er niet echt bij. Goed het is nu 18:00 Nederlandse tijd en mijn maag begind weer om eten te vragen, VOEDERTIJD!!!! Goed ik ga de lintworm weer even voederen. Als laatste een bericht voor mijn colleag's we hebben hier de vader van Bertus ontdekt..........

Frank: Helaas, onze lintwormen moeten nog even geduld hebben, alles is op of dicht en wat er nog licht is nou niet echt je-van-het maar wel ongelooflijk duuuur. dus maar even ergens in Finlandia wat zoeken. tijd voor alles weer op te ruimen... we gaan de Bejaardensoos verlaten YEAHHH !!!!!

Frank: 2044h we zitten nu in Hostel
De bier welke we op de boot gekocht hebben smaakt ons prima, Erik zit met zijn Baco te genieten van even een avond vroeg niks doen. De weg naar dit hostel was na enig zoeken in dit Finland goed te doen. Direct nadat we van de boot kwamen merkten we dat de wegen spek en spekglad waren. De ijsvlakken voelde je direct. Het weer? tja wat anders dan gedacht. Het Regent weinig zicht tegen het vriespunt aan doch alles wit en zoals men het verwacht van Finland. Het Hostel ziet er keurig uit. 2 mooie kamers en precies ertussen een soort kleine ruimte waar we TV kunnen kijken en tevens iets te eten kunnen maken. Immers we hebben honger en lusten nu wel wat. Bjorn is nu de Swedisch Cheff (MuppetShow) en leeft zich uit met het noodrantsoen op een electrische kookplaatje. Best wel krap een keuken tafel voor 8 pers op een oppervlakte van 3 bij 3 meter. Gezellig!!!!
 
 
Raid Laponie
Pagina 1
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9
Pagina 10
Pagina 11
Pagina 12
Pagina 13
Pagina 14
Pagina 15
Pagina 16
Pagina 17
Pagina 18
Pagina 19
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact