Uitrusting
Nederland is bij uitstek een kampeer land. Er zijn vele winkels te vinden waar je je spullen kan kopen. je hebt ruim de keuze uit allerlei soorten tenten, slaapzakken, kleding, kookgerei en accessoires om het kamperen tot een luxe te verheven. Omdat iedere reis, vakantie of uitstapje anders is kunnen we louter en alleen advies en tips geven over wat je eventueel mee kan nemen op je reis. ook hier geld weer, travel light and relaxed.
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
Onderhoud Tips voor Tenten
Wanneer je met je tent op reis bent, of bent geweest kan de tent vuil worden wat de levensduur aanzienlijk verkort. Zo kan het dat je ieder meeting seizoen een nieuwe tent moet kopen. vaak zijn dit koepeltentjes van nog geen 50 Euro. Maar wanneer je een goeie, en vaak dan ook een dure tent aangeschaft hebt, wil je er zo lang mogelijk gebruik van maken. We weten als geen ander hoe het er op meetings eraan toe kan gaan. Een paar tips om je tent mooi en schoon te houden:

Harsvlekken
Eerst afschrapen en daarna met alcohol of terpentine behandelen
(katoen moet na deze behandeling weer opnieuw waterdicht gemaakt worden)

Vetvlekken
Dep zoveel mogelijk op met bijvoorbeeld WC papier. De rest met terpentine verwijderen. nabehandelen met Alkalivrije zeep. (katoen moet na deze behandeling weer opnieuw waterdicht gemaakt worden)

Vogelpoep
Schraap of veeg de (verse) vogelpoep zo snel mogelijk van het tentdoek. Verwijder de rest royaal met lauw water. Overblijfselen zullen na verloop van tijd vanzelf verdwijnen.

Roestvlekken
In tegenstelling tot de Eend, moet je bij een tent met roestvlekken niet al te veel aan doen. Meestal wordt het alleen maar erger. Eventueel kun je het proberen met citroensap. hierna met vochtige doeken en een niet te warm strijkijzer afwerken.

Schimmels en 'het weer'
hier is vrijwel niets aan te doen. Wanneer je dit vroeg ondtdekt kun je proberen er iets aan te doen door de tent flink te spoelen. Gebruik hiervoor water met een scheut azijn. Hierna de tent weer goed naspoelen met schoon water. Laten drogen en vervolgens impregneren.

Zure regen en Stof
Veeg de tent tijdens de vakantie regelmatig schoon met een zachte borstel (met een harde borste;l veeg je het vuil in de weefsel). Maak de tent na iedere vakantie grondig schoon, denk vooral aan de naden en de afspanpunten. het beste is om de tent op een winderige zonnige dag op te zetten en met de tuinslang goed schoon spuiten. hierdoor verleng je de levensduur van de tent zeker.

Het opbergen van de tent
Berg de tent nooit in de zak op! Leg de tent op een droge plaats neer. Zorg ervoor dat het tentdoek kan ademen. Zorg ervoor als de tent ramen heeft dat deze niet in contact komen met de slikranden.
Tenten met een vaste kuipzuil
Indien het kuipzuil afritsbaar is, berg dan het grondzeil apart op. Hierdoor kan het tentdoek goed ademen. Dit voorkomt verstikking van het katoen. Is het kuiipzuil niet afristbaar, leg dan de tent luchtig ui zodat het grondzeil de tent niet verstikt. Denk ook ana de ramen in de tent. Deze mogen niet in contact komen met het grondzeil, hierdoor wordt de helderheid aangetast.

 
Reis informatie
- Onderweg
- Paklijst
- Ambassade
- Autovignet
 
Papierwinkel
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Carnets de Passage
- Dieren paspoort
- Gele boekje
- Groene kaart
- Int rijbewijs
- Reisverzekering
- Rijbewijs
 
Uitrusting
- Slaapmatten
- Slaapzakken
- Slaapzak Isolatie
- Slaapzak Dons
- Slaapzak Vezel
- Slaapzak Tijk
 
Tent keuze
- Seizoenen
- Onderhoud
- Materiaalkeuze
- Tent Boogstok
- Tent Katoen
- Tent Nylon
- Tent Noktent
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact