Papierwinkel
Als je op reis gaat, heb je ineens te maken met een hele papier winkel van documenten tot belangrijk documenten tot je eigen paspoort. Voordat je weg gaat is het meer dan raadzaam om van alle documenten meerdere kopien te maken. In sommige landen moet je je paspoort afgeven. pas hier mee op, en geef hem NOOIT zomaar af. gebruik daarvoor een mooie kleurenkopie. Kopien zijn ook erg handig als (per ongeluk) alles gejat wordt. Met de kopien kan je via een ambassade of consulaat makkelijker en sneller verder reizen dan wanneer je niets meer hebt. maak ook kopien van je passen en credit cards die je meenemt. Neem niet te veel passen mee, alleen die nodig zijn. Bijvoorbeeld: Pinpas, Visa, ANWB, verzekeringspas, Reisverzekering..) Verlies je ze toch? dan is de datakluis van de ANWB een goede oplossing. Deze is al af te sluiten vanaf 12,50 per jaar. zie hiervoor:  ANWB Datakluis.
 
 
 
 

 
  Handige links:
Festivals Worldwide
Wereldklok Teletekst
Hostels in Europa
7749 campings Europa

Wijs op Reis
Visumdienst
ANWB
ADAC
LCR
GGD
Wijs op Reis
Paspoort info
Nederlands rijbewijs in buitenland
Wanneer u over een Nederlands rijbewijs beschikt en u wilt in het buitenland aan het verkeer deelnemen met een voertuig moet u rekening houden met het volgende:

De geldigheid van uw Nederlandse rijbewijs bij tijdelijk verblijf (minder dan zes maanden) in het buitenland, bijvoorbeeld als toerist of vrachtwagenchauffeur. In dit geval bent u een "bestuurder in internationaal verkeer". In de Europese Unie volstaat uw Nederlandse rijbewijs. U hoeft verder niets te doen. In landen buiten de EU is vaak een internationaal rijbewijs vereist. Dit is een vertaling van het nationale rijbewijs.

De geldigheid van een Nederlands rijbewijs bij vestiging in het buitenland. Als u in het buitenland gaat wonen is uw Nederlandse rijbewijs vaak slechts beperkt geldig. U wordt aangeraden om na vestiging contact op te nemen met de instantie die daar de rijbewijzen afgeeft. Deze kan u vertellen wat u moet doen om met een geldig rijbewijs de weg op te gaan. Voor mensen die elders in de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte wonen of gaan wonen is een aparte brochure beschikbaar bij de RDW, Met een geldig rijbewijs in Europa de weg op.

Download hier brochures
U kunt bij de RDW brochures downloaden om te printen wanneer u dat uitkomt

Klik hier voor meer informatie over het Rijbewijs (Bron: RDW)

 

 

 
Reis informatie
- Onderweg
- Paklijst
- Ambassade
- Autovignet
 
Papierwinkel
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Carnets de Passage
- Dieren paspoort
- Gele boekje
- Groene kaart
- Int rijbewijs
- Reisverzekering
- Rijbewijs
 
Uitrusting
- Slaapmatten
- Slaapzakken
- Slaapzak Isolatie
- Slaapzak Dons
- Slaapzak Vezel
- Slaapzak Tijk
 
Tent keuze
- Seizoenen
- Onderhoud
- Materiaalkeuze
- Tent Boogstok
- Tent Katoen
- Tent Nylon
- Tent Noktent
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact