Papierwinkel
Als je op reis gaat, heb je ineens te maken met een hele papier winkel van documenten tot belangrijk documenten tot je eigen paspoort. Voordat je weg gaat is het meer dan raadzaam om van alle documenten meerdere kopien te maken. In sommige landen moet je je paspoort afgeven. pas hier mee op, en geef hem NOOIT zomaar af. gebruik daarvoor een mooie kleurenkopie. Kopien zijn ook erg handig als (per ongeluk) alles gejat wordt. Met de kopien kan je via een ambassade of consulaat makkelijker en sneller verder reizen dan wanneer je niets meer hebt. maak ook kopien van je passen en credit cards die je meenemt. Neem niet te veel passen mee, alleen die nodig zijn. Bijvoorbeeld: Pinpas, Visa, ANWB, verzekeringspas, Reisverzekering..) Verlies je ze toch? dan is de datakluis van de ANWB een goede oplossing. Deze is al af te sluiten vanaf 12,50 per jaar. zie hiervoor:  ANWB Datakluis.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Reisdocument: Paspoort
Als u reist en verblijft in het buitenland heeft u officiŽle documenten nodig: om de grens over te gaan, maar ook om u te kunnen identificeren. Als u reist binnen een aantal landen van de Europese Unie waar de personencontrole aan de binnengrenzen is opgeheven in het kader van het zogenaamde Akkoord van Schengen. Deze landen zijn: BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, ItaliŽ, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Spanje. Voorts moet u zich kunnen identificeren als u geld opneemt of als u zich inschrijft in een hotel. In een groot aantal Europese landen kunt u terecht met een Europese identiteitskaart. Voor andere landen heeft u een paspoort nodig en soms ook een visum en een inentingsbewijs. Het rijbewijs is geen formeel identiteitsbewijs en wordt als zodanig niet in het buitenland geaccepteerd.

Electronische reisdocumenten
Vanaf 26 augustus 2006 zijn alle nieuwe paspoorten en identiteitskaarten voorzien van een chip. Deze chip bevat uw foto, waarvoor nieuwe eisen gelden, en uw persoonsgegevens. Meer informatie vindt u op: www.paspoortinformatie.nl

De Nederlandse identiteitskaart
De Nederlandse identiteitskaart heeft het formaat van een creditcard en kunt u aanvragen bij uw gemeente. U moet zich legitimeren met uw 'oude' identiteitskaart en/of paspoort, en ťťn recente, goedgelijkende pasfoto (in kleur of zwart/wit) overleggen. De Nederlandse identiteitskaart is vijf jaar geldig. Als u een Nederlandse identiteitskaart aanvraagt, duurt het een aantal dagen voordat de kaart wordt uitgereikt. Deze wachttijd is nodig omdat de persoonsgegevens op een centrale plaats in Nederland worden aangebracht. Uw gemeente kan u informeren over het aantal dagen dat u moet wachten. Desgewenst kunt u gebruik maken van een spoedprocedure. De wachttijd is dan aanzienlijk korter, al moet u wel rekening houden met extra kosten.

Klik hier om te bekijken in welke landen de Nederlandse identiteitskaart een geldig reisdocument is.

Paspoort
Een paspoort heeft u nodig als u wilt reizen naar landen waar de Nederlandse identiteitskaart niet wordt geaccepteerd. Ook een paspoort kunt u bij uw gemeente aanvragen. U moet zich legitimeren met uw 'oude' paspoort en/of uw Nederlandse identiteitskaart, en twee identieke, recente en goedgelijkende pasfoto's (beide in kleur of zwart/wit) overleggen. Een paspoort is vijf jaar geldig. De prijs varieert per gemeente. Het is zinvol om uw paspoort tijdig aan te vragen. De periode van afhandeling verschilt per gemeente. U mag nooit zelf wijzigingen in uw paspoort aanbrengen. Tussentijds kunt u alleen uw lengte en uw woonplaats laten veranderen bij de gemeente.

Kinderen
Kinderen tot zestien jaar die met hun ouder(s) of voogd reizen, hoeven geen eigen reisdocument te hebben als zij in het paspoort van ouder(s) of voogd zijn bijgeschreven. Voor sommige landen gelden echter afwijkende regels. Uw reisbureau of gemeente kan u hierover adviseren. Kinderen die niet met hun ouder(s) of voogd reizen, moeten een eigen reisdocument hebben. Vanaf twaalf jaar kunnen kinderen zelfstandig een Europese identiteitskaart (vanaf oktober 2001: Nederlandse identiteitskaart) aanschaffen. Vůůr die leeftijd hebben zij toestemming nodig van beide ouders, voor zover die het gezag uitoefenen, of hun voogd. Kinderen tot achttien jaar hebben toestemming nodig van beide ouders of voogd voor de aanschaf van een paspoort. Bijschrijving van kinderen op de Europese of Nederlandse identiteitskaart is niet mogelijk.

Voor elke bijschrijving moet een recente goed gelijkende pasfoto van uw kind worden overgelegd. Tevens moet het kind aanwezig zijn bij de aanvraag in verband met het vaststellen van de identiteit. Voor een bijschrijving geldt een wachttijd van een aantal dagen, aangezien deze persoonsgegevens eveneens op een centrale plaats in Nederland worden aangebracht. Wel is een spoedprocedure, zoals die ook geldt voor paspoort en identiteitskaart, mogelijk. Deze nieuwe regels gelden zowel voor een bijschrijving in een nieuw als een bestaand paspoort. Bij een bijschrijving in een bestaand paspoort wordt gebruik gemaakt van een beveiligde sticker die door de balie-medewerker in uw paspoort wordt aangebracht. U hoeft dus uw paspoort niet in te leveren. Overige voorwaarden blijven ongewijzigd.

Reisdocument kwijt
Bij verlies of diefstal van uw reisdocument kunt u een nieuw document aanvragen bij uw gemeente of, als u in het buitenland bent, bij de Nederlandse ambassade of het bevoegde Nederlandse consulaat. In het buitenland laat u een proces-verbaal door de politie opmaken of u vult op de ambassade of het consulaat een verklaring van vermissing in. De ambassade of het consulaat kan u een nooddocument (laissez passer of noodpaspoort) afgeven. Dit reisdocument is alleen geldig voor de verdere duur van de reis. Na terugkeer in Nederland dient eveneens een proces-verbaal van vermissing te worden opgemaakt door de Nederlandse politie. Gestolen of zoekgeraakte reisdocumenten worden landelijk geregistreerd en mogen na registratie nooit meer worden gebruikt, ook niet als zij worden teruggevonden.

Geldigheidsduur
Sommige landen buiten de Europese Unie stellen aanvullende eisen aan de geldigheidsduur van uw paspoort op het moment dat u het land binnenkomt of bij vertrek. Het paspoort moet bijvoorbeeld bij binnenkomst nog minstens een aantal maanden geldig zijn. Vraag om informatie hierover bij uw reisbureau, de ambassade of het consulaat van het land van uw bestemming en de landen waar u doorheen reist.
 
Reis informatie
- Onderweg
- Paklijst
- Ambassade
- Autovignet
 
Papierwinkel
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Carnets de Passage
- Dieren paspoort
- Gele boekje
- Groene kaart
- Int rijbewijs
- Reisverzekering
- Rijbewijs
 
Uitrusting
- Slaapmatten
- Slaapzakken
- Slaapzak Isolatie
- Slaapzak Dons
- Slaapzak Vezel
- Slaapzak Tijk
 
Tent keuze
- Seizoenen
- Onderhoud
- Materiaalkeuze
- Tent Boogstok
- Tent Katoen
- Tent Nylon
- Tent Noktent
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact