Uitrusting
Nederland is bij uitstek een kampeer land. Er zijn vele winkels te vinden waar je je spullen kan kopen. je hebt ruim de keuze uit allerlei soorten tenten, slaapzakken, kleding, kookgerei en accessoires om het kamperen tot een luxe te verheven. Omdat iedere reis, vakantie of uitstapje anders is kunnen we louter en alleen advies en tips geven over wat je eventueel mee kan nemen op je reis. ook hier geld weer, travel light and relaxed.
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
Kunstvezel / Polyester vulling
Om een slaapzak te vullen met kunstvezel wordt eigenlijk altijd polyester gebruikt. Polyester als isolatie materiaal heeft enkele voordelen boven dons. Zo isoleert kunstvezel nog steeds goed als het nat is en kan het zonder schadelijke gevolgen nat ingepakt worden. Het is sneller droog en daarom wat sneller makkelijk gewassen. Verder is een goede kwaliteit altijd nog betaalbaarder dan een goede kwaliteit dons. Nadelen zijn echter de minder lange levensduur en het zwaardere gewicht. Verder heeft kunstvezel het probleem dat het al snel broeierig wordt bij warmere temperaturen omdat het 'ademen' dan niet meer plaats vindt. Ademen vindt alleen plaats als de temperatuur buiten de slaapzak lager is dan binnenin de slaapzak. Dons zal net als alle natuurvezels het transpiratievocht goed weg reguleren. Dit doet kunstvezel niet. Vooral bij temperaturen boven de 20 graden en een hoge luchtvochtigheid is een kunstvezel slaapzak niet de prettigste. Daaronder is het echt goed te doen en biedt het zeker met de hedendaagse kwaliteit kunstvezel een zeer goed alternatief voor dons.
 
Holle kunstvezel Carboxyl Polyester

Het streven van de kunstvezel industrie is momenteel het maken van een kunstvezel die lichter, sterker, duurzamer, kleiner comprimeerbaar en even prettig is als dons. Vooralsnog is dit stadium nog niet bereikt, al zijn er enkele kunstvezels die zeer goede eigenschappen hebben. Zou dit stadium bereikt worden dan zal naar alle waarschijnlijkheid dit materiaal even duur zijn als een goede kwaliteit dons. Het verschil is dan alleen nog dat de kunstvezel het wint op het vlak van het vochtprobleem bij dons. Al is dat meestal niet zo'n groot probleem (gewoon een goede waterdichte tent kopen). De kunstevezelslaapzakken die wij in onze collectie voeren zijn afkomtig van de volgende fabrikanten:
- Nomad
- Snugpack
- Ajungilak


Bron: Slee Buitensport

 
Reis informatie
- Onderweg
- Paklijst
- Ambassade
- Autovignet
 
Papierwinkel
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Carnets de Passage
- Dieren paspoort
- Gele boekje
- Groene kaart
- Int rijbewijs
- Reisverzekering
- Rijbewijs
 
Uitrusting
- Slaapmatten
- Slaapzakken
- Slaapzak Isolatie
- Slaapzak Dons
- Slaapzak Vezel
- Slaapzak Tijk
 
Tent keuze
- Seizoenen
- Onderhoud
- Materiaalkeuze
- Tent Boogstok
- Tent Katoen
- Tent Nylon
- Tent Noktent
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact