Papierwinkel
Als je op reis gaat, heb je ineens te maken met een hele papier winkel van documenten tot belangrijk documenten tot je eigen paspoort. Voordat je weg gaat is het meer dan raadzaam om van alle documenten meerdere kopien te maken. In sommige landen moet je je paspoort afgeven. pas hier mee op, en geef hem NOOIT zomaar af. gebruik daarvoor een mooie kleurenkopie. Kopien zijn ook erg handig als (per ongeluk) alles gejat wordt. Met de kopien kan je via een ambassade of consulaat makkelijker en sneller verder reizen dan wanneer je niets meer hebt. maak ook kopien van je passen en credit cards die je meenemt. Neem niet te veel passen mee, alleen die nodig zijn. Bijvoorbeeld: Pinpas, Visa, ANWB, verzekeringspas, Reisverzekering..) Verlies je ze toch? dan is de datakluis van de ANWB een goede oplossing. Deze is al af te sluiten vanaf 12,50 per jaar. zie hiervoor:  ANWB Datakluis.
 
 
 
 

 
 
  Handige links:
Festivals Worldwide
Wereldklok Teletekst
Hostels in Europa
7749 campings Europa

Wijs op Reis
Visumdienst
ANWB
ADAC
LCR
GGD
Wijs op Reis
Paspoort info
Autovignetten in Europa:
Een goede voorbereiding voor vakantie met je 2cv is best wel belangrijk. In diverse landen in europa is een "vignet" of "tol pas" verplicht. hieronder een overzicht van de landen in Europa (met dank aan de ANWB e.d. ) waar een Vignet verplicht aanwezig moet zijn.

Bulgarije
Sinds 1 januarie 2005 is het net als in Oostenrijk en Zwitserland ook in Bulgarije verplicht om een auto vignet te gebruiken. Dit vignet is verplicht op alle vierwiel aangedreven gemotoriseerde vervoersmiddelen. Wat belangrijk is om te weten bij dit vignet, is dat het slechts op enkele wegen verplicht is. Deze wegen worden met verschillende signaleringen aangegeven. Dit vignet is vooralsnog niet in Nederland te koop. Wel kunt u op onze marktplaats kijken of er medereizigers een vignet over hebben. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: RAE, 3 "Macedonia" Blvd. 1606 Sofia, Telefoonnummer: (+359 2) 988 14 53
De kosten zijn;
Auto 1 week Bulgarije € 5,00
Auto 1 maand Bulgarije € 12,00
Auto 1 jaar Bulgarije € 69,00

Oostenrijk
Sinds 1997 is men verplicht om op de Oostenrijkse autosnelwegen een Autobahnvignet te hebben. Dit geldt voor toeristisch en zakelijk verkeer. Voor voertuigen/aanhangers boven de 3500 kg gelden vanaf januari 2004 nieuwe regels: Alle rijtuigen boven de 3,5 t gaan tol betalen d.m.v. kilometertelling via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Voor meer informatie kunt u kijken op www.go-maut.at of bellen met de firma Europass in Wenen , tel. 0043-1-955500 Het Autobahnvignet is in Oostenrijk o.a verkrijgbaar bij alle snelweggrensovergangen. In Nederland kunt u het Autobahnvignet voor personenauto's en motoren verkrijgen bij de ANWB maar wordt ook regelmatig 2e hands aangeboden. 2e hands is een uitstekend alternatief omdat de tarieven dan lager liggen. Let natuurlijk bij aanschaf van een autobahnvignet op de verlooptijd. Het kopen van een vignet in Nederland voorkomt lange wachttijden aan de grens.
De kosten zijn;
Auto 10 dagen Oostenrijk € 9,13
Auto 2 maanden Oostenrijk € 23,33
Auto jaar Oostenrijk € 74,13

Tsjechië
Sinds enige tijd is ook in Tsjechië een autovignet verplicht. Welliswaar is het vignet alleen nodig op de grotere snelwegen het blijft echter aan te raden om een vignet aan te schaffen. Wanneer u zonder wordt betrapt kan de boete oplopen tot € 500,00. Een vignet kan ik Tsjechië gekocht worden bij de lokale vvv kantoren bij ambasades of gewoon bij tankstations langs de betreffende snelwegen. Via onze marktplaats worden regelmatig vigneten te koop/ruil aangeboden.
De kosten zijn;
Auto 10 dagen in Tsjechië CKZ 150 (circa € 4,60)
Auto 1 maand in Tsjechië CKZ 250 (circa € 7,70)
Auto 1 jaar in Tsjechië CKZ 900 (circa € 27,75).

Zwitserland
Het Autobahnvignet is verplicht voor alle nationalstrassen ook voor aanhangers en caravans. Het Autobahnvignet is in Zwitserland o.a. verkrijgbaar bij alle snelweggrensovergangen. In Nederland is het vignet voor personenauto's en motoren verkrijgbaar bij de ANWB. Het kopen van een vignet in Nederland voorkomt lange wachttijden aan de grens. Voor voertuigen met een totaal gewicht hoger dan 3500 kg dient u aan de grens een zgn. Schwerverkehrsabgabe te halen. Er is één Autobahnvignet. Dit is geldig van 1 december 2005 t/m eind januari 2007. De prijs van dit vignet is euro 28,98. (inclusief handling- en verzendkosten).
JDe kosten zijn;
aarvignet Zwitserland € 28,98


Bron vermelding
De informatie op deze pagina is zorgvuldig samengesteld. Echter het kan natuurlijk altijd zijn dat informatie tussentijds is veranderd. U doet er daarom verstandig aan om de informatie bij de bron te lezen

 
Reis informatie
- Onderweg
- Paklijst
- Ambassade
- Autovignet
 
Papierwinkel
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Carnets de Passage
- Dieren paspoort
- Gele boekje
- Groene kaart
- Int rijbewijs
- Reisverzekering
- Rijbewijs
 
Uitrusting
- Slaapmatten
- Slaapzakken
- Slaapzak Isolatie
- Slaapzak Dons
- Slaapzak Vezel
- Slaapzak Tijk
 
Tent keuze
- Seizoenen
- Onderhoud
- Materiaalkeuze
- Tent Boogstok
- Tent Katoen
- Tent Nylon
- Tent Noktent
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact