Papierwinkel
Als je op reis gaat, heb je ineens te maken met een hele papier winkel van documenten tot belangrijk documenten tot je eigen paspoort. Voordat je weg gaat is het meer dan raadzaam om van alle documenten meerdere kopien te maken. In sommige landen moet je je paspoort afgeven. pas hier mee op, en geef hem NOOIT zomaar af. gebruik daarvoor een mooie kleurenkopie. Kopien zijn ook erg handig als (per ongeluk) alles gejat wordt. Met de kopien kan je via een ambassade of consulaat makkelijker en sneller verder reizen dan wanneer je niets meer hebt. maak ook kopien van je passen en credit cards die je meenemt. Neem niet te veel passen mee, alleen die nodig zijn. Bijvoorbeeld: Pinpas, Visa, ANWB, verzekeringspas, Reisverzekering..) Verlies je ze toch? dan is de datakluis van de ANWB een goede oplossing. Deze is al af te sluiten vanaf 12,50 per jaar. zie hiervoor:  ANWB Datakluis.
 
 
 
 

 
  Handige links:
Festivals Worldwide
Wereldklok Teletekst
Hostels in Europa
7749 campings Europa

Wijs op Reis
Visumdienst
ANWB
ADAC
LCR
GGD
Wijs op Reis
Paspoort info
Gele Boekje
Een lange en vermoeiende reis, een ander klimaat, andere hygiŽnische omstandigheden: dit zijn maar enkele van de mogelijke oorzaken van gezondheidsproblemen op reis. Met goede voorzorgsmaatregelen komt u al een heel eind.

Vaak worden toeristen alleen toegelaten als zij tegen bepaalde tropische ziekten zijn ingeŽnt en dit ook kunnen aantonen. Zo moeten personen die uit gebieden komen waar gele koorts heerst (zoals in sommige delen van Afrika en Zuid-Amerika) kunnen aantonen zich tegen ziekte te hebben ingeŽnt (zie ook Gezond op reis). Vraag hierover informatie bij de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD), de plaatselijke apotheek of via het LCR. Zeker als je door verschillende landen wilt reizen, kan gebrek aan de juiste inentingen niet alleen ziektes tot gevolg hebben, maar ook veel oponthoud en zelfs een gedwongen verblijf in quarantaine veroorzaken.

Vaccinaties
Voor sommige reisbestemmingen heeft u vaccinaties nodig. Voor informatie over landen waarvoor vaccinaties nodig zijn, kunt u kijken op de website van het Landelijke CoŲrdinatiecentrum Reizigersadvisering www.lcr.nl  of telefoonnummer (0900) 9584 (0,45 p/m) Daar treft u een compleet en actueel overzicht aan van landen met verplichte en aanbevolen vaccinaties.

Welke vaccinaties u nodig heeft, hangt onder meer af van de landen die u bezoekt, de manier waarop u reist en van uw gezondheidssituatie. Het is daarom verstandig om persoonlijk advies te krijgen op het reizigersspreekuur van de GGD.

Geneesmiddelenpaspoort
Als je regelmatig medicijnen gebruikt, vraag dan je apotheker of arts om een zogenaamd geneesmiddelenpaspoort. Dat is een lijst waarop de merknamen van uw medicijnen en de samenstelling van de producten worden genoteerd. Het geneesmiddelenpaspoort is handig om de douane ervan te overtuigen, dat je medicijnen voor eigen gebruik meeneemt en geen drugs. Ook kan het paspoort van nut zijn als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig hebt.

In het internationaal erkende gele boekje noteert de arts waartegen je bent ingeŽnt en hoe lang de inenting geldig is. De geldigheidsduur verschilt per inenting

 
Reis informatie
- Onderweg
- Paklijst
- Ambassade
- Autovignet
 
Papierwinkel
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Carnets de Passage
- Dieren paspoort
- Gele boekje
- Groene kaart
- Int rijbewijs
- Reisverzekering
- Rijbewijs
 
Uitrusting
- Slaapmatten
- Slaapzakken
- Slaapzak Isolatie
- Slaapzak Dons
- Slaapzak Vezel
- Slaapzak Tijk
 
Tent keuze
- Seizoenen
- Onderhoud
- Materiaalkeuze
- Tent Boogstok
- Tent Katoen
- Tent Nylon
- Tent Noktent
 
 
 

2 C V T R A V E L

         
 
  © Copyright 2014 - 2cvTravel. All Rights Reserved.

ADVERTEREN   Disclaimer  Contact